Banaanisuklaakakku
* 4 dl jauhoja
* 1,75 dl sokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 tl soodaa
* 1 tl suolaa
* 1,5 dl sulatettua voita (eli n. 150 g)
* 2 dl piimää TAI 200 g kermaviiliä TAI 200 g maustamatonta jogurttia
* 2 munaa
* 3-4 kypsää Reilun kaupan banaania
Sekoita kuivat aineet keskenään. Muusaa toisessa kulhossa banaanit ja lisää niihin sulatettu rasva, piimä (kermaviili/jogurtti) ja munat. Lisää kuivat aineet banaanisoosiin ja nostele vain hivenen verran sekaisin. Kaada seos voideltuun ja kookoshiutaleilla "jauhotettuun" kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia uunisi tehojen mukaisesti. Anna jäähtyä ja kumoa.
Kuorrute
* 50 g voita
* 4 rkl kahvia
* 3 dl tomusokeria
* 3 rkl kaakaojauhetta (van Houten)
* 2 tl vaniljasokeria
Sekoita muut aineet ja lisää sulatettu voi lopuksi, jotta kuorrute saa kipeän kiillon. Kaada jäähtyneen kaakun päälle ja kallistele kakkua, jotta kuorrute valuu sille tasaisesti. Syö sellaisenaan tai vaikka jäden kaa, namnam nannaa. Käytin nyt 150g totalia ja 50g Bulgarian jogurttia, ensi kerralla aion shopata piimän. Sen happamuus sopii tähän niin hyvin. Vaan on kyllä herkullista ja helppoa.