leivonnainen joka "paranee vanhetessaan"

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vakiovieras
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Juustokakut on sellasia, nehän suositellaan tehtäväksi edellisenä päivänä.

Tai sitten voit tehdä jotain nyt, pakastaa tuoreena ja sulattaa torstaina. Esim. mokkapalat pysyvät aivan ihanina ja sulavat tosi nopeasti.
 
Valpperin mamman kakku

1½ dl voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
1½ tl soodaa
1 dl maitojauhetta ja 3 dl vettä TAI 3½ dl maitoa
1½ dl puolukka- tai omenasosetta

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, jäähtynyt voisula ja sose. Sekoita nopeasti sileäksi.
Paista "reikävuoassa" 175 asteessa 45-60min, kunnes taikina ei tartu tikkuun. Kakku on säilyvää ja maitojauheen ja veden voi tietenkin korvata maidolla.

Mä en ole mikään kuivakakkujen ystävä, mutta tästä pidän.
 
http://cupcakehousewife.blogspot.com/2009/11/guinness-suklaakakku.html

Tässä muuten myös yksi joka on meillä kestosuosikki. Säilyy jääkaapissa jopa 3-4 päivää ja paranee mitä pidempään seisoo.
 
Alkuperäinen kirjoittaja hmm:
Itse en kyllä tekisi juustokakkua, ainakaan liivateversiota. Ei maistu enää niin hyvälle parin päivän jälkeen.

Niin, ja monissa juustokakuissa on vaahdotettua kermaa siellä seassa, ja se ei ole hyvin säilyvää!!! Happi-kuplat kerman seassa pilaannuttaa sen nopeasti.
 

Yhteistyössä