leivokset kypsiksi.....

...nytkytellen ja jauhoja hengittäen ;)

Kaksi päällekäin kuuluvaa radioasemaa voi muodostaa vitsikkään kokonaisuuden - ainakin jos alla olevan tarinan kirjoittajaan voi uskoa hänen väittäessään:

;) Sattuipa kerran niin että meidän radio meni rikki siten, että sekä Lahti ja Helsinki kuuluivat yhtäaikaa. Lahdesta tuli juuri aamuvoimistelua ja Helsingistä leivosreseptejä. Äiti kirjoitti kaiken muistiin ja sai seuraavanlaisen reseptin:

:D :D Ensin otetaan perusasento. Ottakaa sitten kaksi kappaletta kananmunia ja nostakaa vasen jalka haaleaan veteen.

Vatkattuanne munat kaatakaa hitaasti vartaloa nytkyttäen vaakasuoraan lattialle. Ottakaa sitten kaksi ruokalusikallista perunajauhoja olkapäille ja potkaiskaa voimakkaasti perunajauhot kylmään veteen vartaloa myötäpäivään pyörittäen.

Tehtyänne tämän hikoilette varmasti puoli kiloa voita. Vatkattuanne sen lisätkää se taikinaan. Hengittäkää tämän jälkeen lisää kaksi kupillista vehnäjauhoja, puolikiloa sokeria ja raastettu sitruunan kuori.

Hypätkää tahdissa joka kolmannella korkealle ilmaan ponnahtaen taikinan päälle ja alustakaa kyykkyasennossa.

Käykää sitten pitkällenne lattialle ja pyörittäkää taikinasta saksanpähkinän kokoisia leivoksia kantapäillänne. Hypätkää kyykkyasennosta suoraan kuumaan veteen.

Kymmenen minuutin kuluttua ottakaa kypsät leivonnaiset lattialta, kuivatkaa karkealla pyyhkeellä, kietokaa lämpimiin flannelleihin ja tarjotkaa teen kera.

:D :D :D :D hauskoja leivonta hetkiä :D :D :D
 

Yhteistyössä