Legendaarinen Pekka-peli vedettiin pois myynnistä! :(

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Pekka-peliä valmistavan Martinexin tuoteryhmäjohtaja Jenni Jalava vahvistaa Iltalehdelle, että Pekka-peli on vedetty pois myynnistä tänään torstaina lukuisten yhteydenottojen seurauksena.

Pekka-pelin yhtenä hahmona on tummaihoinen piirroshahmo Pekka. Pelaajien on tarkoitus välttää Pekka-kortin saamista. Pekka-pelin alkuperäinen nimi oli Musta Pekka, joka myöhemmin muutettiin.

– Olemme saaneet tänään aika paljon henkilökohtaisia sähköposteja ja asiakaspalautteeseen viestejä. Osa alkoi menemään aika rankoiksi, naaman päälle oli kirjoitettu isolla rasisti, kertoo Jalava.

Asiattomuuksiinkin menneet yhteydenotot olivat Jalavan mukaan viimeinen ratkaiseva käänne siihen, että Pekka-peli päätettiin vetää pois myynnistä.

– Vastasimme ensimmäiseen viestiin ja mistä lähtökohdista katsomme asiaa. Sitten niitä (viestejä) alkoi tulemaan aika paljon ja jossain kohti viestin sävy meni kovin henkilökohtaiseksi. Alkoi olla sellainen tunne, että nyt Pekka tällaisenaan ei ole sen arvoinen, että jollekin ihmisjoukolle siitä on niin suurta huolta ja murhetta.

Vuonna 2018 Jalava kertoi Helsingin Sanomien Nyt-liitteen haastattelussa, että Pekka-pelin myymistä on jatkettu edelleen esimerkiksi nostalgian ja historian vuoksi. Samat perustelut pysyivät Jalavan mukaan tähän päivään asti.


– Yritys on nähnyt Pekan ennemminkin pelinä kuin ajatellut sitä rasistisena, Jalava summaa.

Jalava uskoo, että viime aikoina pinnalla ollut Black Lives Matter -liike on ehdottomasti vaikuttanut eri kanavissa tulleisiin yhteydenottoihin.
 
vierailija
Mustan Maijan kieltäminen onkin jo vaikeempaa, koska sitä pelataan tavallisella korttipakalla. Pitäiskö saada myyntikielto tavallisille pelikorteille? Sit ei vois ees pokeria pelata. Pöh. :(
 
vierailija
Mä en nyt vain ymmärrä tätä loukkaantumista milloin mistäkin tuotteesta kaupassa. Jos mua loukkaa (mikähän sellainen tuote olisi?) joku tuote niin jätän sen vain ostamatta. Yksinkertaista.

-liian vanha näihin loukkaatumisiin-