Lastenteko, voiko olla ettei "kemiat" käy yksiin?

  • Viestiketjun aloittaja miettii
  • Ensimmäinen viesti
miettii
Onko kellekkään muulle käynyt näin?

Eksän kanssa jätettiin ehkäisy pois vuosia sitten. Vauvaa ei kuulunut. Tehtiin perustutkimukset ja todettiin että kummallakin kaiken pitäis olla ok, lapsia pitäs tulla. Oltiin ns. selittämättömästi lapsettomia. no, lasta ei edelleenkään vuosiin tullut, emme etsiytyneet enää muihin lapsettomuus tutkimuksiin tai hoitoihin. unohdin koko asian.

Sitten meille tuli ero, ihan muista syistä. Löysimme molemmat uuden kumppanin. Kun aloimme mieheni kanssa ihan yrittää lasta, olin kohtapuoliin raskaana. Lapsemme on nyt puolivuotias. Se kävi tosi helposti.

Eksälläni ja uudellaan ei ole lapsia, en tiedä ovatko yrittäneet mutta luulisin että eksäni olisi halunnut. Uudella vaimollaan on lapsi edellisestä liitosta. Kerran eksäni vaimo puhui kapakassa kaverilleen että yrittävät lasta.

Voiko olla niin että kemiat ei noissa asioissa vain joillain ihmisillä kohtaa? Vaikka kaiken pitäisi muuten "pelata?"
 
joo-o
Voi olla todellakin näin. Tiedän pari vastaavaa tapausta, toinen omakohtainen kokemus. Exän kanssa ilman ehkäisyä 8v eikä lasta ja sitten tuli ero (muista syistä) ja nykyisen aviomiehen kanssa lapsi sai alkunsa heti kun ehkäisy jätettiin pois.
Uskon kohtaloon näissäkin asioissa, meille ei exän kanssa oltu tarkoitettu lasta tulevaksi.
 
näin meillä
Mun mieheni ja hänen ex vaimonsa erosivat muista syistä kuin lapsettomuuden vuoksi, mutta minut hän sai raskaaksi vaikka exäänsä ei millään, sekä tuolla ex vaimolla on nyt lapsi uuden miehensä kanssa.
Ja olivat yrittäneet vuosia saada lapsia, siis tämä mieheni ja hänen ex
 
kyllä voi
Puratin sterilisaation uuden kaverin kanssa, en tullut kolmeen vuoteen raskaaksi ja erosimme lopulta. Tapasin pian uuden ja olin heti raskaana, vieläpä kaksosia odottaen mutta toinen tuli alkuviikoilla pois.
 
Tästä harmaana
Meiltä ei löytynyt syytä lapsettomuuteen. IVF:llä toisella kerralla tärppäsi. Neljä vuotta yritystä. Miestäni en vaihtaisi. Adoptio olisi ollut seuraava askel. Ihminen säätää ja joku muu näistä kuitenkin päättää...
 
Juu, tosiaan voi olla. Periaatteessahan siemen neste on vierasta ainetta naisen elimistössä, joten naisen keho taistelee sitä vastaan.

Esim. sioilla käytetään seis siementä, eli sekoitetaan useamman karjun spermaa, jotta saadaan minimoitua tuo yhteensopimattomuuden riski, joku kelpaa toivottavasti.
 

Yhteistyössä