Lastensuojeluilmoitus

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Voiko viranomainen tehdä keskustelumme pohjalta lastensuojeluilmoituksen? Keskustelu koski lähinnä puolison alkoholin käyttöä. Ja ku pääsin puhumaan niin toki kerroin ne graavimmat esimerkit (esim kuinka usein joku tietty viikko käytti alkoholia ja mitä määriä). Keskiarvo toki jotain muuta. Mut luulen että hänelle jäi vähän pahempi kuva kuin mitä todellisuus on kuitenkaan.

Tuli jälkikäteen tunne että tekeekö hän lasu ilmoituksen? Nyt stressaan sitä. Olisiko järkevintä kysyä tältä keskustelun osapuolelta että aikokoo tehdä lasun tai hieman oikoa sanomisiani puolison alkoholin käytön todellisuudesta (siis ettei kuitenkaan Alkoa mene niin paljoa ja niin usein joka kuukausi).? Mitä tekisitte?
 
no mitä ihmettä sä kerrot kenellekään asioita, jotka ei todellisuudessa pidä paikkaansa. ei nyt ainakaan enää kannata sinne ottaa yhteyttä ja alkaa korjailemaan tilannetta. vaan ottaa vastaan se mitä tuleman pitää. aika näyttää tekeekö hän lasun vai ei. todennäköisesti tekee.
 
vierailija
Nykyään laki velvoittaa mitä erinäisimmät ammattryhmät tekemään lastensuojeluilmoituksen heti jos "huoli herää". Toki se on hyvin tulkinnanvarainen juttu, että mitä tarkoittaa "huolen herääminen" ja toisaalta myös suuri osa rikkoo kyseistä lakia mm. koska eivät halua toimia ilmiantajina.

Esimerkiksi terveyskeskuksissa ja neuvoloissa tehdään hyvin herkästi lastensuojeluilmoituksia jos vaikkapa lasten vanhempi valittaa siellä jotain vaivaa ja toisaalta vaikkapa päiväkodeissa kynnys lastensuojeluilmoituksen tekoon on yleensä hyvin korkea.