Lasten nukuttaminen omiin sänkyihin

  • Viestiketjun aloittaja Ronja
  • Ensimmäinen viesti
Ronja
Meillä vaihdettiin 2v. kaksoset pinnasängyistä tavallisiin sänkyihin nyt joululomalla.
Illat ovat nyt aivan mahdotonta härdelliä: sänkyihin kyllä mennään, mutta siellä ei pysytä ja keksitään jos minkälaista temppua ja pelleilyä ettei vain tarvitse nukkua. Ja samantien jäi päiväunet pois, sänkyihin ei jäädä ollenkaan päikkäreiden ajaksi.


Mitä tehdä? Onko kokemuksia? Miten lapset saisi rauhoittumaan yöunille ?Onko ainoa vaihtoehto laittaa lapset eri huoneisiin nukkumaan ?
 
kaksosten äiti
Up! :attn: Tämä kiinnostaa minuakin sillä meidän 2v3kk kaksosemme nukkuvat vielä pinniksissä mutta aikomuksena on ollut siirtää lähiaikoina jatkettaviin. Vaan uskaltaako sitä jos tuommoiseksi menee (voimia sinulle ap :hug: ), saavat nukkua kohta pinniksissä siihen asti kun menevät kouluun! :LOL:
 
Meillä kaksosille hankittiin "tavalliset" sängyt vasta kun he olivat 2.5-vuotiaita. Sen jälkeen saatiinkin sitten unohtaa päikkäreille meno, siis samaan huoneeseen. Siitä ei tullut yhtään mitään. Eli tuplat piti aina nukuttaa eri huoneeseen. Tällä hetkellä juuri kolme vuotta täyttäneet neidit pitää nukuttaa yöunille niin, että jompi kumpi aikuisista vahtii huoneessa kunnes kumpikin nukkuu, muuten homma menee ihan pelleilyksi ja leikkimiseksi. Ja silti joka ikinen yö jompi kumpi (tai pahimmassa tapauksessa molemmat) hipsivät yöllä vanhempien sänkyyn. :kieh:
 
Mom77
Meillä kaksoset olivat yli kolmivuotiaiksi asti pinnasängyssä. Aiemmin kokeiltiin juniorisänkyä mutta muksut tulivat jatkuvasti pois sängyistään ja päiväunetkin uhkasivat muuttua pelleilyksi. Sitten eräänä yönä päätin vain kylmästi hakea varastosta pinnasängyt takaisin ja rauha palasi kotiin. Sitä olen ihmetellyt kun heillä ei ollut koskaan minkäänlaista hinkua kaahia pois pinnasängystä ja nukuttamissessioiltakin ollaan vältytty. Lapset ovat aina jääneet tyytyväisinä nukkumaan kun on sanottu hyvät yöt.
 
Suunnitelmissa on ollut että kun huhtikuussa täyttävät 2v, josko siihen mennessä saisi hankittua uudet sängyt.. Tällä hetkellä toisella kaksosista pinnasänky ja toisella matkasänky kun toinen pinnasänky on vauvalla. Mutta mutta.. Tuota olen vähän pelännytkin että niin siinä saattaa käydä.. =) Katsotaan nyt.
 
Meillä tuplat oli hiukka päälle 1v kun siirettiin tavon sänkyihin. Normaalit iltarutiinit ja sinne ne jäi köllöttään. Sittenpä tulikin tuossa reilu 2v aika jolloin kuulu, pissittää, janottaa, äitiii...
Nyt olen tehny niin että joko luetaan satu jonka jälkeen "nukutaan" vaihtelevalla menestyksellä. Jos ei käydä nukkuun lähtee unilelu. Usein auttaa. Sitten toinen vaihde on unilaulu toistona soimaan taustalle, tapio rautavaaran sininen uni on ihana, meinaan itte nukahtaa ennen lapsia jos jää kuuntelemaan.
jos ei sekään muutaman kerran kommennetaan. Sit hiljasuus. Jos ei hiljasuutta jompi kumpi menee seks aikaa huoneeseen kun toine nukahtaa.
Mutta *koputtaa puuta* yleensä toi satu tai hetken juttelutuokio päivän tapahtumista tai laulu rauhottaa nää nukkumaan.
Joskus tietty meinaavat heittää ranttaliks mutta olen tehnyt selväksi että makuuhuone on NUKKUMA paikka, siellä ei leikitä. Aika hyvin (toistaseks) on homma hanskassa...ja hanska hukassa =)
 
Meillä on pakko olla vierellä kunnes molemmat nukahtaa.
Kyllä siellä noin tunti tulee oltua joka ilta.
pinnasängyissäkin meni meno ihan mahdottomaksi.... toisen sait matalaksi ni toinen oli pystyssä ja huhuilee ja kun sen laitoit maate, ni toinen pystyssä huhuilee.... sellainen rumba ja aika väsyttävää yhdelle aikuiselle.
kahden vanhoina siirtyivät jatkettaviin ja noin kuukausi meni hienosti.
Tyttö nukahti heti kun satu loppui ja poika puolessa tunnissa (vieressä piti kyllä aina istua)
mut nyt 2v 3kk on aika show.
" vettä, pusu , äiti hali, ei äiti, isi hali" siihen ei vaan saa lähteä mukaan, vaikka joskus itsekkin havahtuu että hetki. kuka tätä laivaa ohjaa. lapsi vai vanhempi :/
Jos toinen nukahtaa niin sen toisen vierellä on oltava kun hereillä oleva lähtee muuten herättää toista.

Kumma homma koska vielä viime kesänä molemmat nukahtivat itsekseen ilman että piti vierellä roikkua.
Meillä kyllä on se, että kun ei ole huoneita tarpeeks laittaa heitä omiin huoneisiin.... samassa makkarissa kaikki nukutaan (lisäsiipeä odotellessa)
toisaalta se on kyllä hyväkin, koska yöllä ei tarvitse itkujen takia itse nousta, sanoo vaan että tule tänne äitin viereen ja unet jatkuu kaikilla =)
 
Meillä kaksospojat laitettiin 2vuotiaina omiin sänkyihin. Meillä oli pinnasängyissä kaksi irrotettavaa pinnaa, jotka osasivat ottaa pois, joten saivat itse mennä ja tulla. Se ehkä helpotti tavallisiin sänkyihin siirtymistä. Päikkäreille kun mennään, niin puolisen tuntia kuuluu juttua yms, sitten nukahtavat joko omiin sänkyihin, tai samaan. Illalla menee noin vartti ja muksut ovat unessa. Sadut kyllä luetaan, mutta ei muuta. Meillä on pidetty tiukka linja, mitä sängyissä/nukkumaan mennessä saa ja ei saa tehdä. Pari ekaa viikkoa oli aika tuskasia, mutta kyllä kannatti.
Älä anna periksi, kun "muuton" aika tulee!! :wave: :wave: :wave:
 

Yhteistyössä