lasten ikäeroksi 1,5 vuotta?

  • Viestiketjun aloittaja lilja -76
  • Ensimmäinen viesti
lilja -76
Hei kaikki joiden muksuilla on ikäeroa n. 1,5 vuotta! Kertokaapas kuinka teillä sujuu! Onko pahin mahdollinen ikäero? Ensin isompi vilistää juuri kävelemään oppineena ympäri taloa kun on pieni vauva hoidettavana ja sitten jos vielä kolmannen saisi samalla aikataululla niin yhden vilistäjän lisäksi olisi yksi uhmaikäinen talossa jne... :D

Nämä on tietysti ikuisuuskysymyksiä, mikä sopii kellekin, mutta haluaisin teidän kokemuksianne, kun tuolla miehellä on vauvakuume (mulla ei oo onneks yhtään ;) ) ja suunnittelee miehiseen tapaansa että niitä vauvoja pukataan ihan tarkan aikataulun mukaan 1,5 vuoden välein ja mieluummiin kolme kappaletta. Yksi on jo tehtynä.
 
tyttö02 poika04
hei! meillä lasten ikäero on just toi 1,5v (parin päivän heitolla). pakko sanoo, et tällähetkellä (nuorempi 5,5kk) on todella rankkaa. vanhemmalla on alkanu mieletön uhma ja nuorempi on alkanu vaatii hirveesti huomiota. alku oli tosi helppo kun vauva nukkui niin paljon ettei vienyt esikoiselta paljoakaan äidin ja isin ajasta. tosin vaikuttaahan se ekan lapsen luonnekki hirveesti miten sujuu, meillä on tempperamenttinen ja lujatahtoinen tyttö ja nyt siihen vielä se uhma... MUTTA en silti kadu että tein lapset näin pienellä ikäerolla, koska uskon että myöhemmin heistä on paljon seuraa toisilleen ja on kiva kun on kotona melkein samanikäinen leikkikaveri. me ei aiota tehdä enempää lapsia joten myös se on hyvä että vaippa yms. rumbat hoituu yhteen putkeen. eli kaikesta huolimatta olen sitä mieltä että pieni ikäero on hyvä asia.
 
ns-77
meillä ruvetaan kohta kans hommiin, et saatais pojasta isoveli 1,5 v:n ikäerolla. Siskon pojilla eroa 1 v 2 kk, vanhempi täyttää kohta 4. Nuorempi oppi tosi aikasin liikkumaan ja puhumaan, kun katto isoveikasta mallia. Välillä on kova meno päällä. Mutta ovat aika riippuvaisia toisistaan. Heille on tulossa kolmas joulukuussa =)
 
Heips. Meillä muksujen ikäerot ton 1,5v alle. Mä en koe mitenkään rankkana. Olenkohan vähän outo vai vaan päässyt helpolla. Vanhimman ja keskimmäisen ikäeroksi tuli 1v3kk ja keskimmäisen, sekä nuorimman ikäeroksi vajaa 1v1kk.
 
lilja -76
Kiva kuulla että olette pärjäilleet ihan mukavasti. Kyllähän sitä aina varmasti sopeutuu joka tilanteeseen. Nyt ainakin tuntuu että ehkäpä minäkin pärjäisin vauvan ja 1,5-vuotiaan kanssa, kun tuon ensimmäisen kanssa tuntuu olevan kokoajan vain helpompaa ja helpompaa. Monenlaisia aikoja on kuitenkin varmasti tiedossa tulevaisuudessa, niitä vaikeampiakin :D
 
Meillä tytön ja pojan ikäeroksi tuli kaks vuotta ja kolme viikkoo.Pidin ihan hyvänä ikäerona, paljo enempää ei haluttukaa.Siinä mieles on hyvä toi 1,5 vuoden ikäero et esikoinen osais jo kävellä ja ehkä jo ite syödäkin.On raskasta jos joutuu kanniskelemaan kahta yhtäaikaa.Ruokailutki menee nopeemmin ku toinen osais vähä ite syödä.Meillä on tällä hetkellä esikoisella sellanenki uhma, että otetaan vähän väliä yhteen ja juniori on niin kiltti, ainakin vielä.Oon kyllä saanu ruveta kieltämään junioriaki ku pääsee kävelytuolilla ite liikkumaan ja kukkapurkit on saanu kyyttiä. Toiveissa on kolmas lapsi mut ootellaan ens vuoteen.Juniorilla on ruoka-aineet vähissä ja ihottumaa pukkaa.Tuntuu siltä että haluais selvimmille vesille ensin juniorin kans, ennen ku pystyis aatteleen uutta pienokaista.Esikoisella oli vuoden iän jälkeen korvatulehduskierre, enkä jaksanu aatellakaa sillo toista lasta.
 

Yhteistyössä