Lastani tönitään päiväkodissa

  • Viestiketjun aloittaja "äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"äiti"
Lapsen ryhmässä päiväkodissa on eräs poika, noin 4-vuotias, joka toistuvasti tönii lastani.Omani on 3-vuotias. Tästä on keskusteltu hoitajien kanssa, mutta ei tunnu auttavan. Tämä poika on kuulemma niin tempperamenttinen, etteivät saa kuriin. Pojalla on ilmeisesti päikyssä oma avustaja, liekö sitten jotakin häikkää hänellä.

Alkaa kuitenkin pikkuhiljaa tympiä, mutta en tiedä mitä asialle tehdä. Tönii kuulemma muitakin lapsia, niin ettei osa lapsista halua sen takia tulla hoitoon. Kai tuollaiseen luulisi jokin toimintamalli olevan, esim. siirto johonkin erityisryhmään.
 
"äiti"
[QUOTE="vieras";25947243]Sano, että lyö takaisin. Pitää sitä nyt puolensa osata pitää.[/QUOTE]

No en todellakaan sano. En kai nyt halua, että omakin lapseni alkaa väkivaltaiseksi.
 
halipupu harmaana
Päiväkotihoito on ryhmähoitoa, joka tarkoittaa myös sitä, että muut lapset voivat joutua jonkun toisen lapsen "harjoituskappaleiksi", kun sosiaalisia taitoja opetellaan. Kurjaahan tuollainen on ja henkilökunta koittaa varmasti tehdä kaikkensa tönimisen ehkäisemiseksi, mutta aina se ei ole mahdollista ja lapset ovat nopeampia kuin aikuiset. Ryhmän vaihtaminen pienempään ei yleensä onnistu kesken kauden ja pienempään ryhmään tulijoita on yleensä enemmän kuin hakijoita, joten kaikki pienempää ryhmää tarvitsevat eivät sinne pääse. Jos lapsella on avustaja, niin luulisi että asialle voitaisiin jotain tehdä, kannattaa jutella asiasta ryhmän lton kanssa.
 
joopa joo
Alkuperäinen kirjoittaja Pikkasest pläski;25947257:
Ei hyvää päivää.. Mitähän siitä sitten seuraisi? Kolmevuotiaan on aika vaikea fyysisesti pitää puoliaan vuotta vanhemmalle.
Käske puraista, niin erikoislapsikin oppii välttämään lastani. Vahvemman laki pätee valitettavasti niin päivähoidossa, koulussa kuin työelämässäkin. Puhuminen ei johda mihinkään konkreettiseen.
 
joopa joo
Alkuperäinen kirjoittaja Pikkasest pläski;25947257:
Ei hyvää päivää.. Mitähän siitä sitten seuraisi? Kolmevuotiaan on aika vaikea fyysisesti pitää puoliaan vuotta vanhemmalle.
Käske puraista, niin erikoislapsikin oppii välttämään lastasi. Vahvemman laki pätee valitettavasti niin päivähoidossa, koulussa kuin työelämässäkin. Puhuminen ei johda mihinkään konkreettiseen.
 
tönijän isä
okei, eri paikkakunnalla siis. Käske lapsesi heti kertomaan hoitajille jos tönitään oppivat kyllä kertomaan kun joka päivä jankkaa asiasta jos on tönitty. Uskovat paremmin kun hoitaja nuhtelee.
 
"äiti"
Alkuperäinen kirjoittaja tönijän isä;25947338:
okei, eri paikkakunnalla siis. Käske lapsesi heti kertomaan hoitajille jos tönitään oppivat kyllä kertomaan kun joka päivä jankkaa asiasta jos on tönitty. Uskovat paremmin kun hoitaja nuhtelee.
Joo, hän osaa jo kertoa. Eräskin päivä, kun menin hakemaan tuli itkien vastaan, että tämä eräs lapsi taas töninyt.
 
"viiraska"
Töniminen on tietenkin väärin. Mutta mitä sanoit lapselle? Jos valittelet ja teet asiasta numeron, lapsikin tekee. Jos lapseen ei satu, minä kuitenkin neuvoisin omaa lastani olemaan välittämättä ja pysymään vähän kauempana tästä lapsesta. Kertoisin myös, että toinen ehkä haluaa leikkiä lapsen kanssa, mutta ei osaa sanoa sitä. Joskus häiriökäyttäytymisessä nimittäin on kysymys ihan vaan kontaktin ottamisesta. Lasten kuulemattomissa sanoisin hoitajille asiasta toistuvasti, aina kun lapsi on tönimisestä kertonut.
Meidän lasten hoidossa oli pureva lapsi. Sekin oli inhottavaa, tiedän että hoitotäti teki parhaansa mutta ei kyennyt aina puremista ehkäisemään.
 
[QUOTE="viiraska";25947603]Töniminen on tietenkin väärin. Mutta mitä sanoit lapselle? Jos valittelet ja teet asiasta numeron, lapsikin tekee. Jos lapseen ei satu, minä kuitenkin neuvoisin omaa lastani olemaan välittämättä ja pysymään vähän kauempana tästä lapsesta.
Lasten kuulemattomissa sanoisin hoitajille asiasta toistuvasti, aina kun lapsi on tönimisestä kertonut.
[/QUOTE]
Näin minäkin tekisin.

Ja oma muksuni osasi kyllä tuossa 2½-3½ v iässä kerjätä tehokkaasti sääliä minulta, kertomalla miten "Daniel" oli taas heittänyt hiekkaa hänen päälleen. Viis siitä, ettei "Daniel" ollut edes paikalla kaikkina niinä kertoina kun tätä kuulemma tapahtui...Oli siis oikeastikin viskonut hiekkaa joskus, olin ehkä suhtautunut siihen hieman liian vakavasti (paitsi että kerrankin prkl käytiin päivystyksessä puhdistuttamassa silmät ja lapsi sai kahta eri silmätippaa, silloin kyllä huusin kuin palosireeni ja ihan aiheesta) ja mukelo sitten tiesi mistä narusta vetämällä saa äidin taatusti reagoimaan toivotulla tavalla :snotty:
 

Yhteistyössä