\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.11.2006 klo 13:12 elari kirjoitti:
Kun muuttaa yhteen uuden miehen kanssa, katsotaan että uusi mies osallistuu lapsen kustannuksiin, eli lasketaan lapsilisää poistamalla yksinhuoltajakorotus. Samoin lapsen päivähoitomaksut nousee kun lasketaan samassa taloudessa olevan miehen tulot. Miksi lapsen isän maksamaa elatusapua ei lasketa samalla perusteella? Entä silloin kun lapsen äiti menee naimisiin, maksaako lapsen isä saman elarin edelleen?
Ai tarkoitatko, että kun tämän ero- lapsen isä menee uuden kummpanin kanssa yhteen, lapsen elatuksessa huomoitaisi myös uuden kumppanin tulot?
Entäs, jos sillä naisella itselläänkin on lapsia?
Kuvio olisi äärimmäisen sotkuinen, tyyliin:
Esim. Minna ja Matti eroaa, Minnalle jää lapsi Nyytti josta Matti maksaa elareita. Minnä löytää uuden miehen, Pekan, yh-korotus jää pois ja Pekan tulot huomoidaan asumistukeen ja päivähoitomaksuun.
Matti löytää uuden naisen, Pirkon, ja Pirkon tulos katsotaan myös Nyytin elatukseen, jolloin elarit nousee.
Mutta Pirkolla on myös lapsia, Aada ja Beeda, ja Pirkko menettää myös yh-kortuksen ja Matin tulot vaikuttaa heidän päivähoitomaksuihin.
Jos Pirkon tulot vaikuttaa Nyytin elatusmaksuun korottavasti, pitäisi sitten huomioida että Matti elättääkin Nyytin lisäksi myös Aadaa ja Beedaa.
Lisäksi Pekalla on lapsia, hän on siis viikonloppuisä, ja hän maksaa elareita, joiden suuruuteen vaikuttaa Minnan tulot, paitsi että omien lastensa lisäksi Pekan huollettaviksi katsottaisi myös Nyytti.
Nyytin elareita laskettaessa pitäis huomoida paitsi Matin ja Minnan tulotaso, myös Pirkon tulot ja Pirkon lapset sekä Pekan tulot ja Pekan lapset.....
Tietenkin pitäisi ottaa laskuun huomioon myös Pirkon, Pekan sekä Minnan ja Matin velat...
Menisi niin sotkuiseksi, ettei mikään lakimies osaisi siitä vääntää muuta kuin tuloloukkuja ja sotkuja, joita kukaa ei osaisi laskea. Siksi on katsottu, että samassa osoitteessa asuvat ovat samaa ruokakuntaa, lasten elatuksesta vastaa heidän biologiset vanhemmat.
Ai miten yksinkertaista.