Lapsi oppi nyt kävelemään taaperokärryllä, koskakohan oppii kävelemään ilman tukea?

  • Viestiketjun aloittaja "Nana"
  • Ensimmäinen viesti
"Nana"
Juu tiedetään, että jokainen oppii yksilölliseen tahtiin mutta odotan todella malttamattomana koska lapsi oppisi kävelemään edes niin ettei tarvitse kuin yhdenkäden tuen.

Käydään sirkuskerhossa ja lapsemme ei todellakaan ole nuorin vaan vanhimmadta päästä (kai kaksi muutaman kuukauden vanhempaa ryhmässä)
mutta on ollut jo usemman viikon ainut joka ei kävele. Viimekerralla huomasin, että kaikki muut olivat oppineet jo kävelemään kokonaan ilman tukea ja meillä ei kävellä edes yhdestä kädestä talutettuna ja harvoin edes niin, että pidän molemmista käsistä kiinni.

Nyt sitten eilen oppi kävelemään taaperokärryn kanssa kun aikaisemmin ei ole ollut mitään innostusta edes kokeilla miten sen avulla kävellään. Ikää tulee ihan lähiaikoina 1 v 2 kk täyteen.

Mielenkiinnosta olisin kysynyt kauanko muiden lapsilla on kestänyt "taaperokärryvaihetta"ennen kun ovat oppineet käsistä talutettuna kävelemään?
 
vierass
Meillä ei ole taaperokärryvaihetta ollut. Nopein on siirtynyt tukea vasten kävelystä käelmään ilman tukea noin kolmessa viikossa, hitain (ja aroin) rupesi kävelemään ilman tukea vasta kolmen kuukauden kuluttua. Opetteli jopa konttaamaan tuossa välissä, kun huomasi, että saa kavellä tosi paljon, jos seiniä pitkin pitää aina mennä :D
 
"Nana"
Konttaamaan muistaakseni alkoi aikatarkkaa 9 kk ikäisenä ja hyllyjä, seiniä yms. Pitkin on kävellyt nyt noin 4 kk mutta jos otan käsistä kiinni heittäytyy ihan makaroniksi tai koittaa "kaatua" konttausasentoon.
 
"Hanna"
Meillä alettiin taaperokärryyn tuiken kävellä 9,5kk:n iässä, jätkä kohta 1v1kk eikä edelleenkään kävele ilman tukea.
Poika ei seisokaan vielä ilman tukea kuin ihan pieniä hetkiä ja "vahingossa".
 
"emmma"
Meillä meni sitten lopulta aika nopeasti se vaihe siitä kärrystä sitten ihan itsenäisesti kävelyyn. En ihan tarkkoja aikoja muista... Mutta muistan, että tyttöni ei kontannut ja sitten jännäsin, että alkaako lainkaan konttaamaan. Sen opetteli ensin ja sitten samaan aikaan tuetta seisomista ja sitten noin kuukaudessa kävelyyn... Kun alkoin tapahtua, sitten tapahtui nopeasti. Nyt tyttö 1v2 kk ja kävelee, mutta vielä vähän kaatuillen :).
 
"Nana"
Kiitos vastauksista ja kiva kuulla, että on muitakin hitaasti liikkeele lähteviä kun kaikki tuntemani lapset ovat alkaneet kävellä viimeistään jo 1 vuotiaina. Tuntuu, että lapsemme on joku kummajainen muiden silmissä. Ei pitäisi välittää muiden mielipiteistä ja ihmettelyistä mutta alkaa jo ärsyttää tämä tuttujen ja tuntemattomien vakio kommentti kun ovat ikää kysyneet "eikä vieläkään osaa kävellä, oho mitens nyt noin". Eilenkin oli takaovi rakosillaan (asutaan rivarissa) niin naapuri päivitteli miniälleen, että ajattele naapurin lapsi on jo aikaa sitten täyttänyt vuoden eikä vieläkään kävele". Olimme nähneet samaisen naapurin aamupäivästä kun olimme ulkona ja hän oli kysellyt kuulumisia eli vaikea arvata kenestä puhui vielä kun meillä on taloyhtiön nuorin lapsi eikä samassa talossa asu muita lapsia :(
 
gygy
Meillä on 1v2kk ja 2vkoa päälle, eikä suostu kävelemään edes taaperokärryllä, kunhan sohvan reunaa tai tv-tason reunaa vasten sivuttain vaan. Esikoinen alkoi kävellä vuoden iässä, en olisi koskaan ajatellut että tämä toinen vielä tän ikäisenä konttaa :( mutta minkäs tälle tekee, kaikki ajallaan? :)
 
"Hanna"
Meilläkin esikoinen lähti kävelemään tuetta jo 10,5 kk:n iässä. Ja tosiaan nyt tää jätkä ei vielä kävele tuetta vaikka on "jo"1v1kk. Ja mä olen oikeasti ihan hiton tyytyväinen ettei kävelekään :D Se on toi poika semmoinen holtiton rämäpää ja ikiliikkuja että äitiä välillä hirvittää! Kypärä hälle tarvis ostaa :D
 
"juuri"
Meidän tyttö lähti kävelemään vähän vajaa 1v8kk. Kun oppi seisomaan ilman tukea, lähes saman tien lähti kävelemään, eikä kaatuillut ollenkaan. Talutettuna käveli monia kuukausia sitä ennen. Nyt on 3v8kk, noin vuosi sitten oppi juoksemaan, mutta edelleen juoksu eroaa useimpien muiden lasten juoksusta olemalla enemmän ikään kuin sipsutusta, kuin kunnon juoksua. Normaali lapsi, tosin astmaatikko, mutta sillä ei kai pitäisi olla merkitystä.
 
"Fiia"
Meidän poitsu ei ikinä ymmärtänyt taaperokärryn tarkoitusta. Kiipesi vain istumaan siihen :D mutta taisi kävellä ensin noin 2 kk jostain kiinnipitäen ja sitten lähti harjoittelemaan ilman tukea kävelemistä.
 
vv
Meillä lapsi käveli kuukauden tai pari tukea pitkin (esim. sohvaan tukeutuen) ennen kuin lähti kävelemään ilman tukea. Taaperokärry alkoi kiinnostaa vasta, kun ilman tukea kävely oli hanskassa :D
 

Yhteistyössä