Lapsi nukkuu "liian vähän"

  • Viestiketjun aloittaja vanni
  • Ensimmäinen viesti
vanni
Apua! Meillä on 2,5 v.poika joka edellisviikkoon saakka nukkui päikkärit ihan mielellään, ehkei joka päivä mutta pääsääntöisesti. Yhtäkkiä vajaa kaksi viikkoa sitten hän ei enää päikkäreille ruvennut, ei vaikka yhdessä koitettiin rauhoittua isoon sänkyyn, lukea hänen omassa sängyssään, jättää yksin nukahtamaan yms. No, sitten viime perjantaina hän päiväuniaikaa sanoi että nyty minä annan tutin röllivauvoille, tutti on ollut vain ja ainoastaan nukahtamisessa mukana jo vuoden päivät, muuten sitä ei ole saanut eikä ole ollut edes esillä. No, tietysti illalla tuli tuttia ikävä mutta annettu mikä annettu, perjantai iltana meni pari tuntia huutaessa, lopulta nukahti mutta heräsi jo 5.30. Ei nukkunut päiväunia eikä lauantaina olisi millään ruvennut yöunille, nukahti lopulta klo21.20...sama meno on jatkunut siitä lähtien, herää aikaisin heti kuuden jälkeen ja illalla ei saa nukahtamaan ennen 9...eli aika vähän unta...olisiko neuvoja mitä tehdä? Liittyykö tämä tutin tuskaan onko kokemuksia? Koska pitäisi huolestua unen riittämättömyydestä?
Kaikista neuvoista ja kokemuksista kiitollinen!
 
Minusta tuon ikäinen lapsi nukkuu kyllä sen mitä tarvitsee. Ohjailla voi mutta ei pakottaa.
jotkut tuon ikäiset ovat jättäneet jo päiväunet pois. Ei tietenkään ole kovin suotavaa, mutta jos ei nuku niin ei nuku. :\|
Uskon, että tutin ikävä saa pikkumiehenne nukkumaan vähemmän, ja menee nukkumaan vasta sitten kun uni yksinkertaisesti vie voiton, siitä pojan omassa taistelussa mielensä ja tunteitaan vastaan. ;) Hän ei halua nukkua ilman tuttia, mutta nukkuu kun uni tulee pakostakin.

Eli ihan normaalia tuo on. Koittakaa ainakin levätä, se riittää kyllä jos ei nuku yksinkertaisesti muuten. Ja varmasti tulee väsymystä, mutta välttäkää liikaväsymystä jos vain mahdollista, sekin pitkittää unentuloa. Ja ennaltaehkäise riidat joita tulee siltikin väistämättä tuon ikäisen kanssa joka päättää olla nukkumatta. :)
 
ja sama tilanne!! Tutti jäi pois ja unille meno venyy puoleen yöhön ja aamulla herää aikaisin, kun ei ole tuota tuttia. Ennen nukkui noin 22-09, sai aina herätessään tutin suuhun, johon nukahti uudelleen...kaippa se tästä, ei tuttiakaan voi ikuisuuteen syödä :hug:
 

Yhteistyössä