Lapsi ei suostu enää laittamaan napalukkoa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Meillä on ollut lapsen kanssa ihan pienestä asti ollut tapana että ulos mennessä laitetaan paita housujen sisälle suojaamaan masua. Taaperona ei tarvinnut edes muistuttaa, vaan tuli itse pyytämään että "äiti napalukko", mikä oli päiväkodissakin opittu ja katsottiin sitten yhdessä se paita sinne housuihin. Nyt kuitenkin viime päivinä (lapsi 6v) ei enää suostukaan laittamaan tätä napalukkoa ja eskaristakin on tullut palautetta että lapsen paitaa ei millään saisi laittaa housujen sisään, vaikka ei edes haalaria suostu pitämäänn joka vähän suojaisi edes vatsan seutua. Varsinkin kun talvisin ollaan sullottu sen perus napalukon lisäksi yleensä fleecetakkikin toppahousujen sisälle jne, ja tämä on ollut lapselle ihan fine. Nykyään livahtaa ulos vatsa paljaana tai jos vahdin pukemista, työntää hän nihkeästi sentin paidan reunaa sukkisten sisälle vaikka tietää itsekin että lähtee sieltä samantien. Mitä tekisitte, tuntuu pahalta päästää lapsi ulos pakkaseen jäätymään tietoisesti. Ja kun on muutenkin ruumiinrakenteltaan sellainen että paita nousee heti korviin jos se ei ole housut eivät ole tarpeeksi ylhäällä = massu jäätyy. Olen yrittänyt kysyä että mikä tässä napalukossa nyt on mutta ei vastausta...
 
vierailija
En pakottaisi jos ei halua. Meillä 3-vuotias ei halunnut hanskoja, annoin olla ilman eikä tykännyt, nyt joka kerta ennen ulosmenoa vaatii hanskat käteen vaikka olisi lyhyt matka autolle vaan. Ja tuollaisesta napalukosta en ole kuullutkaan, ei meillä laiteta paitaa housuihin ja ihan hyvin on pärjätty. Ehkä voisi olla sitten lappuhaalariulkohousut niin ei haittaa vaikka takki nousee eikä lunta pääse sisään.
 
vierailija
itsekin sujautan lapsilta talvisin paidat sukkisten sisään, mutten ole tuollaisesta napalukko-sanasta koskaan kuullutkaan. ja tuo kuulostaa jo vähän överiltä että olet sullonut lapselta jonkun fleecetakin toppahousujen sisään, eikö se lapsesta tunnu epämukavalta.
 
  • Tykkää
Reactions: ZzR

Yhteistyössä