Lapsi ei halua enää mennä päiväkotiin

  • Viestiketjun aloittaja -
  • Ensimmäinen viesti
-
Lapsi on siis nyt 1,5v, ollut kesästä asti hoidossa. On mennyt aamuisin mielellään sinne. Hoitajat ovat myös tosi mukavia ja ymmärtäväisiä. Nyt kuitenkin on alkanut aamulla itkemään kun olemme menneet autoon ja sanonut ettei halua. Mistäköhän voisi olla kyse?
 
onko
hyvin? Onko riittävän pitkät yöunet..? Minkälaiset on aamut teidän kotona? Rauhalliset/kiireiset? Onko henkilökunta pysyny samana päiväkodissa..? Nää on tämmösiä asioita mitä sun pitää mietii, vähän vaikea ulkopuolisten vastata kun ei tiedä asiasta paljon mittäään.
 
Anonumpouid
Päiväkodin ns.tarhatädit, eivät aina ole niin kilttejä kuin mitä vanhemmat luulevat. He saattavat huutaa lapsille jostain ja lapsi saattaa pelästyä paljonkin, eikä välttämättä sen takia halua sitten mennä pvkotiin, jos ajattelee että taas tarhatäti huutaa...kokemusta on.
 
vvvvv
Voi, surullista. :( Ikävää että noin pienen pitää mennä hoitoon. Meillä samanikäinen ja tuntuu, että sydän revittäis rinnasta, jos hänet pitäisi viedä tarhaan. Mutta siis kannattaa keskustella asiasta hoitajien kanssa. Ja voihan olla, että reagoi näin viiveellä hoidon aloittamiseen, eikös monella ole näin, että alku menee hyvin mutta sitten saattaa alkaa tökkiä joksikin aikaa?
 
"kesäkuinen"
Voi lapsellakin olla "kausi" kun päiväkoti tuntuu kamalalta ja rankaltakin.
...Ihan niinkuin itselläkin on ajoittain töissä.
Tuntuuhan se pahalta mutta joskus on pakko vain mennä ja tehdä. Esim. kun lapsi on 3v niin vaihtoehtoa ei edes ole.. tai muista syitä..
 
Onko lapsesi päiväkodissa ainoastaan suomalaisia (tarkoittaa useamman sukupolven syntyperäisiä suomalaisia), vai onko lapsesi päiväkoti ns. 'monikulttuurillinen' päiväkoti?

Kerron mielelläni tietämysperäisesti lisää, mikäli vastaat tuohon kysymykseen.
 

Yhteistyössä