Lapsen sukunimi avioliitossa - Miten menee?

öhh
eikös se mene äidin eli synnyttäjän mukaan?

Olen tämmöinen uusperheellinen ja kun odotimmme mieheni kanssa ensimmäistä yhteistä lasta ja minulla sattui silloin vielä synnytyksen aikoihin olemaan ex-mieheni sukunimi niin lapsi kun syntyi luki sairaalassa poika....... no kieltämättä enemmän kuin outoa että vauvani luki ex mieheni sukunimellä kuten myös se että lastenvalvojalla ne paperitkin
vaikka menimekin miltei heti syntymän jäkeen naimisiin lapsen isän kanssa
 
Alkuperäinen kirjoittaja Scarlett O Harava:
Alkuperäinen kirjoittaja Tigru87:
Alkuperäinen kirjoittaja Scarlett O Harava:
En mä tiedä, mutta nuo sun nimet naurattaa! :LOL: :LOL:
asiasta kukkaruukkuun, mikä oli se nettisaitti, missä ihailet niitä vaaleenpunaisia kenkiä? Juhlakengät hakusessa ja aattelin josko sieltä löytyisi jotkut kivat.. :D
Oleppa hyvä!
http://www.joyboots.fi/PublishedService
kiitoksia.. :hug:
 
vieras
Synnärillä on poika Aro. Myöhemmin voi sitten vaihtaa Pupuksi, kunhan perheen muutkin lapset on Pupuja. Aro-Pupuja ei tässä perheessä synny, ellei äiti vaihda nimeään.
 
SMP
http://www.om.fi/11906.htm

Lapsen sukunimi syntymän perusteella Tekstiversio
Lapsen sukunimi, kun vanhemmilla on yhteinen sukunimi

Jos lapsen syntymän hetkellä vanhemmilla on yhteinen sukunimi, lapsi saa syntyessään aina vanhempiensa yhteisen sukunimen. Sen sijaan henkilökohtaiseen käyttöön yhteisen sukunimen edelle otettu sukunimi ei voi siirtyä lapselle.
Lapsen sukunimi, kun vanhemmilla on eri sukunimi

Jos keskenään avioliitossa olevilla vanhemmilla lapsen syntymän hetkellä ei ole yhteistä sukunimeä, vanhemmilla on oikeus valita, kumman vanhemman sukunimen lapsi saa.

Jos lapsi syntyy avioliiton ulkopuolella ja isyys on vahvistettu, lapsen vanhemmat voivat valita kumman vanhemman sukunimen lapsi saa (ks. jäljempänä: "Lapsi saa äidin sukunimen" ja "Lapsen sukunimen muuttaminen isän sukunimeksi").
Mikä nimi voidaan valita lapsen sukunimeksi?

Lapsen sukunimeksi voidaan valita sukunimi, joka jommallakummalla vanhemmalla on sillä hetkellä, kun lapsi ilmoitetaan väestötietojärjestelmään.
Valintaoikeuden rajoitus

Vanhemmat eivät kuitenkaan voi valita lapsen sukunimeä silloin, kun vanhemmilla on yhteisessä huollossa yhteinen alaikäinen lapsi, vaan myöhemmin syntynyt lapsi saa aina saman sukunimen kuin hänen sisaruksellaan jo on.
Milloin ja miten valinta on tehtävä?

Lapsen sukunimi on kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä ilmoitettava maistraatille tai sille evankelis-luterilaisen kirkon tai ortodoksisen kirkkokunnan seurakunnalle, jonka jäsen lapsi on.
Lapsen sukunimi silloin, kun vanhemmat eivät tee ilmoitusta

Jos vanhemmat eivät tee ilmoitusta lapsen sukunimestä, lapsi saa sen sukunimen, joka äidillä on sillä hetkellä, kun lapsi ilmoitetaan väestötietojärjestelmään.
Lapsi saa äidin sukunimen

Lapsi saa äidin sukunimen myös, jos isyyttä ei ole vahvistettu sillä hetkellä, kun lapsi ilmoitetaan väestötietojärjestelmään. Lapsen sukunimi voidaan isyyden vahvistamisen jälkeen muuttaa isän sukunimeksi (ks. jäljempänä: "Lapsen sukunimen muuttaminen isän sukunimeksi").
Kuka päättää lapsen sukunimestä?

Lapsen huoltaja päättää lapsen sukunimestä. Kun vanhemmat ovat yhdessä lapsensa huoltajia, he päättävät yhdessä lapsen sukunimestä. Jos vanhemmat eivät ole yhdessä lapsen huoltajia, on lapsen huoltajalla tai huoltajilla oikeus päättää kumman vanhemman sukunimen lapsi saa.
 

Yhteistyössä