Lapselleni tuli kosmeettinen haitta pk:ssa, voiko hän saada korvauksia?

  • Viestiketjun aloittaja :(
  • Ensimmäinen viesti
"abc"
Enemmän mä selvittäisin niitä syitä, miten tämä tapahtui. 4 tikkiä on paljon ja silloin haava ei ole ihan pieni. Meillä tyttö kaatui 2-3v pöydän reunaa päin (teräväreunainen, mikä meiltä sai silloin lähteä) ja sai 4 tikkiä otsaansa. Siitä on edelleen arpi otsassa kulmakarvan yläpuolella. Hän on nyt lähes 6v. Mun mielestä tuo on sellainen tapaturma päiväkodissa, mikä on syytä selvittää, ettei toistu. Se on totta, että lasten kanssa vaan haavereita sattuu, vaikkei saisi. Mutta en mä vahingonkorvauksia lähtisi vaatimaan, koska kai se on vahinko ollut? Jos tahallaan karahkalla mäiskii, niin sitten voidaan miettiä onko paikka päiväkodissa...
 
xcv
Päiväkodin vakuutuksista menee. Mutta en usko että kosmeettisesta haitasta mitään korvauksia saa.

Ei sen lapsen vanhemmat tuosta mihinkään korvausvastuuseen joudu. Vastuu oli tarhan hoitajilla sillä hetkellä.
 
"vieras"
Ei ollenkaan tyhmä kysymys. Kyllä vakuutusyhtiöt maksavat korvauksia pysyvästä haitasta, myös kosmeettisesta sellaisesta. Kannattaa pyytää päiväkodista tiedot vakuutuksesta ja vahinkonumero yms sekä tiedot hoidosta ja mielellään tietysti valokuvata.
Mutta odotella täytyy pysyvän haitan arvioimisessa, arpien suhteen ainakin vuosi jos ei enemmänkin lapsen kanssa, arvet kehittyvät ja vaalentuvat pitkään. Tarvittaessa jos arpi hyvin ruma jo aiemmin näyttö plastiikkakirurgille, joka arvioi korjaako kasvu/onko toimenpiteillä asiaa saatavissa paremmaksi.
 
No mutta
[QUOTE="vieras";28787360]Hitto oisin raivonnu sille pk-johtajalle tai ekana tietysti niille hoitotädeille. Lakimies asialle ja korvausvaatimukset vetämään vaan![/QUOTE]

Mitä se raivoaminen auttaa? Ei ne hoitajat voi asialle mitään jos lapsi yhtäkkiä lyö toista naamaan. Tietysti kun on kyse jo 5-vuotiaasta niin on aiheellista kysyä henkilökunnalta että onko tuolla lapsella enemmänkin taipumusta väkivaltaan ja jos on niin mitä asialle on tehty tai aiotaan tehdä.
 
,,.,,.,,.,,.,
[QUOTE="vieras";28787344]Ei ollenkaan tyhmä kysymys. Kyllä vakuutusyhtiöt maksavat korvauksia pysyvästä haitasta, myös kosmeettisesta sellaisesta. Kannattaa pyytää päiväkodista tiedot vakuutuksesta ja vahinkonumero yms sekä tiedot hoidosta ja mielellään tietysti valokuvata.
Mutta odotella täytyy pysyvän haitan arvioimisessa, arpien suhteen ainakin vuosi jos ei enemmänkin lapsen kanssa, arvet kehittyvät ja vaalentuvat pitkään. Tarvittaessa jos arpi hyvin ruma jo aiemmin näyttö plastiikkakirurgille, joka arvioi korjaako kasvu/onko toimenpiteillä asiaa saatavissa paremmaksi.[/QUOTE]

..korvaa pysyvää haittaa. Kai teillä sellainen on tapaturmia varten? Ilman omavastuuta ja noin 20 euroa/vuosi lapsella. Kun pysyvän haitan maxkorvaus on 200 000 euroa, saa arvestakin jonkinmoisen korvauksen. Päiväkodin vakuutus tuskin korvaa kuin terveyskeskuskäynnin.

Kai kaikki nyt lapsensa on vakuuttanut? Toisaalta toisen perheen vastuuvakuutuksesta voisi myös hakea korvausta.
 
"hih"
[QUOTE="xyz";28786603]Eli ilmoittaisit sossuun uhrista? Pikkusen tarkkuutta tuon ketä sanan käytön kanssa.[/QUOTE]

Mä muuten ihmettelin oikeasti, miksi uhrista pitäisi tehdä sossuun ilmoitus tällaisessa tapauksessa. Joskushan rikoksen uhriksi joutuneesta lapsesta pitää ilmoitus tehdäkin.
 
"vieras"
Mitä se raivoaminen auttaa? Ei ne hoitajat voi asialle mitään jos lapsi yhtäkkiä lyö toista naamaan. Tietysti kun on kyse jo 5-vuotiaasta niin on aiheellista kysyä henkilökunnalta että onko tuolla lapsella enemmänkin taipumusta väkivaltaan ja jos on niin mitä asialle on tehty tai aiotaan tehdä.
Ei tietysti mitään. Mutta siinä ois voinu näkö mennä. Ei pikkujuttuja! Kyllä pitäisin lapseni puolia ja vaatisin parempaa hoitoa ja valvontaa, vaikka sitten viemällä asian eteenpäin.
 
Äh, elämän kuuluukin jättää jälkiä. Tuo nyt ei takuulla ole asia josta aiheutuu minkäänlaisia ongelmia lapselle tulevaisuudessa, kaikilla meillä on pienet arpemme. Eri asia jos nenä olis poskella tai jotain muuta ihan olennaista.
 
[QUOTE="vieras";28787570]Entäs luottamus päiväkotiin??[/QUOTE]

No toki asiasta voi ilmoittaa ja sanoa että hei, viitsisittekö katsoa vähän paremmin. Mut pointti alunperin oli korvausten haku olemattomattomasta haitasta...
 
"Muuan"
[QUOTE="abc";28786815]Enemmän mä selvittäisin niitä syitä, miten tämä tapahtui. 4 tikkiä on paljon ja silloin haava ei ole ihan pieni. Meillä tyttö kaatui 2-3v pöydän reunaa päin (teräväreunainen, mikä meiltä sai silloin lähteä) ja sai 4 tikkiä otsaansa. Siitä on edelleen arpi otsassa kulmakarvan yläpuolella. Hän on nyt lähes 6v. Mun mielestä tuo on sellainen tapaturma päiväkodissa, mikä on syytä selvittää, ettei toistu. Se on totta, että lasten kanssa vaan haavereita sattuu, vaikkei saisi. Mutta en mä vahingonkorvauksia lähtisi vaatimaan, koska kai se on vahinko ollut?Jos tahallaan karahkalla mäiskii, niin sitten voidaan miettiä onko paikka päiväkodissa...[/QUOTE]

Mihinköhän sinä sen riehujan laittaisit, jos ei päiväkoti ole oikea paikka?

Juttelin joku aika sitten lapseni eskariopen kanssa, ja hän totesi että kaikkein hankalimmatkin tapaukset täytyy pystyä hoitamaan päiväkodissa.
Jopa sairaalasta voidaan laittaa pois jos lasi oireilee erityisen rajusti. Päiväkodista ei. Koululainen voidaan siirtää erityiskouluun, mutta sieltä ei sitten enää voida 'potkia' pois.
 
Jos tilanne olisikin toisin päin, että oma lapsesi olisi lyönyt karahkalla jotakuta, miten haluaisit silloin tilanteessa edettävän? Kuinka paljon olisit valmis maksamaan korvauksia ja mistä ne korvaukset mielestäsi pitäisi antaa? Olisiko silloin edelleen ihan ok ilmottaa karahkalla lyöneestä sossuun ja pohtia onko tämän paikka päiväkodissa?
 
"vieras"
[QUOTE="Muuan";28787678]Mihinköhän sinä sen riehujan laittaisit, jos ei päiväkoti ole oikea paikka?

Juttelin joku aika sitten lapseni eskariopen kanssa, ja hän totesi että kaikkein hankalimmatkin tapaukset täytyy pystyä hoitamaan päiväkodissa.
Jopa sairaalasta voidaan laittaa pois jos lasi oireilee erityisen rajusti. Päiväkodista ei. Koululainen voidaan siirtää erityiskouluun, mutta sieltä ei sitten enää voida 'potkia' pois.[/QUOTE]

Ei pidä paikkaansa. Kyllä huoltajilla on velvollisuus pitää huolta lapsestaan ja jos pk ei pysty siihen, asia siirtyy sosiaaliviranomaisille.
 
arpi haalistuu
Pikkulapsilla iho uusiutuu ja arvet kyllä haalistuu, ei varmastikaan näy kauaa tuo tikkien jälki, ja elämä tuppaa ikävä kyllä arpia jättämään, joskus lapsillekin.. Voithan tiedustella pk:n johtajalta, onko mahdollista saada joskus jotain korvausta arven korjaukseen, jos arpi jää haittaavan näkyväksi, en usko että onnistuu, ja nythän sille ei edes alettaisi mitään tekemään. Eräällä lapsuudenystävällä syttyi joskus olisko ollut 4-vuotiaana etusolmussa ollut huivi palamaan, ja hänelle tuli pitkulainen suht vakava palovamma pystysuunnassa poskeen ja ohimolle. Oli alkuun pahan näköinen, mutta eipä sitä nyt aikuisena pysty juuri huomaamaan sitä arpea.
 
"abc"
[QUOTE="vieras";28787709]Ei pidä paikkaansa. Kyllä huoltajilla on velvollisuus pitää huolta lapsestaan ja jos pk ei pysty siihen, asia siirtyy sosiaaliviranomaisille.[/QUOTE]

Esim. Pienryhmä, missä voidaan valvoa paremmin.
 
"vieras"
[QUOTE="abc";28787900]Esim. Pienryhmä, missä voidaan valvoa paremmin.[/QUOTE]

Niitä ei ole päiväkodeissa. Lapsiryhmät ovat täysijä ja pienryhmiä ei ole olemassakaan päiväkotimaailmassa.
 
"helmiina"
Subjektiivinen päivähoito takaa hoito-oikeuden kaikille. Päiväkodista ei voida potkia pois tai siirtää erityisryhmään lasta, joka on vaaraksi muille.

Oikeasti kyllä tuollainen kepillä huitaisu voi olla ihan vahinko. Kyse voi olla leikistä.

Eikä todellakaan mikään kunta maksa plastiikkakirurgisia leikkauksia päivähoidossa kepin uhriksi joutuneelle. Ihan perusterveydenhuollon korvaukset toki korvataan.

Mutta omasta vakuutuksesta varmasti saa korvauksia. Luulisi ap:n tapaisella ihmisellä olevan hyvät vakuutukset.
 
"sipsi"
Oma sai kunnon naarmut naamaansa aikanaan päiväkodissa; oli mennyt "isojen" liukumäkeen ja laskenut mahalleen suoraan jäiseen, hiekoitushiekkaiseen lumikasaan. Jäljet olivat oikeasti järkyttävät :(

Pk:n väki oli kamalan pahoillaan, mutta ei tullut mieleenkään syytellä ketään - vahinkoja vaan sattuu. Saati hakea korvauksia miltään tai keltään. Iho parani nopsaan kuitenkin, enää ei ole edes arven haamua naamassa.
 
"vieras"
[QUOTE="helmiina";28788078]Subjektiivinen päivähoito takaa hoito-oikeuden kaikille. Päiväkodista ei voida potkia pois tai siirtää erityisryhmään lasta, joka on vaaraksi muille.

Oikeasti kyllä tuollainen kepillä huitaisu voi olla ihan vahinko. Kyse voi olla leikistä.

Eikä todellakaan mikään kunta maksa plastiikkakirurgisia leikkauksia päivähoidossa kepin uhriksi joutuneelle. Ihan perusterveydenhuollon korvaukset toki korvataan.

Mutta omasta vakuutuksesta varmasti saa korvauksia. Luulisi ap:n tapaisella ihmisellä olevan hyvät vakuutukset.[/QUOTE]

Mutta lapsella on oikeus turvalliseen ja laadukkaaseen varhaiskasvatukseen päiväkodissa. Ja se ei voi toteutua jos ryhmässä on väkivaltainen tms ongelmainen lapsi. Joten sen sijaan, että ongelmalapsi pidetään kynsin hampain ryhmässä, hänen vanhempiensa tulee järjestää asiat niin että voivat jäädä hoitamaan lastaan. Se on huoltajuutta, että kantaa kasvatusvastuunsa vaikeissakin tilanteissa.
 
"maikku"
Jotkut lapset ovat valitettavasti todella aggressiivisia ja näistä joutuvat toiset kärsimään. Antaisin asian olla jos olisi ollut vahinko, tai vaikka olisikin ollut tahallinen mutta toinen lapsi katuisi.
Jos toinen lapsi taas jatkaisi samaa menoa, niin en jättäisi asiaa siihen, vaan vaatisin jotain toimenpiteitä. Päiväkodin pitää olla turvallinen paikka kaikille.
 

Yhteistyössä