LAKTOOSI_INTOLERANSSI

Kuka tietää voiko jo 1,5v lapselle kehittyä laktoosi-intoleranssi??
Tänään aloin epäillä sitä mein poitsulla kun hän joi pitkästä aikaa aamupäivällä pullollisen maitoa (ei oo juonu maitoo reiluun viikkoon,velliä kylläkin) ja sen jälkeen alkoi kakka lentää... :/

Tuli monet löysät (ei ripuli) kakat pitkin päivää ja paukutteli vielä siinä välissä (oli kyllä hänestä itsestää niin maailman hauskaa kun pylly rupsas.. :whistle: )...

Itselläni on ja melkein koko suvullani,joten eipä tuo mikään ihme oliskaan jos sen poikakin saisi,mutta jo tän ikäisenä??? :eek:
 
UNIPUPU
Tietänet että vaiva on geeneissä, eli synnynnäinen? Oireilemaan sen pitäisi normaalisti alkaa vasta 3-4 vuotiaana, aikaisintaan. Kuitenkin myös minun puolitoistavuotiaallani, jolla geenivirhe todettu, oireita voi tulla jos saa laktoosia huomattavasti normaalia enemmän. Mitään haittaa ei ole hyla tai kokonaan laktoosittomien tuotteiden käytöstä. Vastoin yleistä luuloa, niillä joilla sairaus on, laktoosin sietokyky paranee mitä vähemmän sitä saa. Eli kun vatsa saa välillä olla ilman laktoosia se toisinaan sietää sitä vähän paremmin.
Yhdestä vatsan toiminnallisesti erilaisesta päivästä ei kannata vielä päätellä mitään, pienellä lapsella vatsan toimintaan vaikuttaa enimmäkseen nesteen määrä ja jos pikkuinen yllättäen juo paljon voi vatsakin alkaa toimia.
 

Yhteistyössä