lakkaparfeesta kysymys

onko kukaan tehny parfeeta.aattelin testata tuota ruokapirkan ohjetta lakkaparfee.kun siinä lukee että jäädytä väh. 5h tai mielellään yön yli.niin onko siitä siis haittaa jos parfeeta pitää pakasteessa parikin vuorokautta?kertokaapas te muut viisaammat :flower:
 
Hei!

Se on tosi hyvä ohje. Olen tehnyt sitä jouluksi monena vuonna. Se säilyy pakkasessa hyvänä useampia viikkoja. Välil on jäänyt parhaimmillaan pariksi kuukaudeksi pakkaseen ja hyvää on ollut. Hyvin vaan pakkaat sen ettei ota makuja muista ruuista. Teen sitä yleensä tuplasatsin, yhden ison vuoan ja loput esim pieniin kahvikuppeihin. " Kahvikupeissa olevat on näppäriä kun niitä voi ottaa aina sopivan määrän tarjolle, vierasmäärän mukaan.
 
kiitos kaunis =) :flower: täytyypä alakaa huomenna sitä väsäämään nii ei jäis kaikki viimetippaan..en oo ikänä parfeeta teheny mutta tuo vaan näytti ja kuulosti niin hyvältä että aattelin sitte kokkeilla,ku on hillojaki pakkasessa..toivottavasti onnistuu =)
 
Lakkaparfait

3 keltuaista
1 dl sokeria
5 dl kuohukermaa
2 dl paseerattua lakkasurvosta tai lakkahilloa
½ dl lakkalikööriä

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa lämpimässä vesihauteessa.
2. Anna seoksen jäähtyä hitaasti vatkaten.
3. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää se munasokeriseokseen.
4. Lisää joukkoon myös paseerattu lakkasose.
5. Anna seoksen jäätyä yön yli parfaitvuoassa tai -muoteissa.
6. Ota parfait pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua ja kumoa tarjoiluvadille.
7. Kasta vuoka hetkeksi veteen, jos se ei irtoa muuten vuoasta.
8. Koristele vadin reunat vielä lakkasosenauhoilla.
9. Voit asettaa lakkasosetta myös pöytään parfait´n kanssa tarjottavaksi.

 

Yhteistyössä