Laittomat siirtolaiset ovat lähteneet liikkeelle päästäkseen USA:an

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
IS:

11:38
Tuhannet lähteneet Hondurasista uuden elämän toivossa kohti Bidenin Yhdysvaltoja
Tuhannet siirtolaiset Hondurasista ovat lähteneet kohti Yhdysvaltojen rajaa toivoen, että ensi viikolla vaihtuva hallinto suhtautuu siirtolaisiin suopeammin kuin nykyinen.
Uutistoimisto AFP:n toimittajan mukaan suojamaskeihin pukeutunut väkijoukko ylitti Guatemalan rajan perjantai-iltana paikallista aikaa. Rajaviranomaisten arvion mukaan rajan on ylittänyt noin 4 500 Yhdysvaltoihin matkaavaa ihmistä.
Rajaviranomaisten velvollisuus olisi estää Yhdysvaltoihin suuntaavien siirtolaisten matka, mutta Guatemalan viranomaisten mukaan lapsiperheiden estäminen kyynelkaasulla pimeän aikaan olisi voinut johtaa loukkaantumisiin.
Keskiviikkona presidentiksi nouseva Joe Biden on luvannut muuttaa Yhdysvaltojen maahanmuuttojärjestelmää reilummaksi ja inhimillisemmäksi. Yhdysvaltain rajaviranomaiset ovat kuitenkin varoittaneet, että siirtolaiset hukkaavat aikaansa yrittämällä päästä maahan, sillä lain kirjain ja terveysturvallisuussäädökset pätevät, vaikka hallinto vaihtuu.
 
vierailija
Kuinkahan paljon ongelmia sleepy joe ehtii virkauransa aikana maailmalla aiheuttaa, ennenkuin valta siirretään Kamalalle vasemmistolaiselle?
Jo nyt, ennen virallista valtaa, huru-ukon kommentit saavat "pakolaiset" maailman eri kolkilta pyrkimään Usaan.
Haaveeksihan se heiltä jää, sillä sleepyjoe lupailee, mutta muu hallinto estää ja perinteisestihän Usan ryöstöoperaatiot ja pakolaisvirtojen aiheuttaminen Lähi-idässä ovat jääneet eurooppalaisten harteille.
 

Yhteistyössä