Lainarahalla/omin varoin

isa
Hei!
Ajattelin tuossa kysyä lähdettekö lomamatkoille lainarahalla vai säästättekö etukäteen reissurahat ja lähdette niillä lomalle.
Naapurit lähtivät lomalle lainarahalle 2 aik.+4 lasta kustis oli 4000?, saahan sitä maksaa ensivuonna isäntä totesi.
Itse pidän säästötiliä pankissa jonne menee joka tilistä 150? ja
käymme etelässä noin joka toinen vuosi(2 aik.+3 lasta). Tässä huomaan kauhukseni ;) että kotoa tarttunut käytäntö ettei velaksi eletä on iskostunut minuun perin juurin hyvin.

Itse en välitä kuinka kukin asiansa hoitaa, mutta yleisellä tasolla minua kiinnostaa kulkeeko suomi ulkomailla velaksi vai säästöillä.
 
Ei tulisi mieleenkään matkustaa velalla :eek:

1-2 kertaa vuodessa käydään etelässä ja 2-3 kertaa vuodessa tallinnassa tai tukholmassa.
Toinen etelän reissuista tehdään s-bonus rahoilla. meillä kertyy sinne tilille reilu tonni vuodessa. Toiseen matkaan pistetään vähän rahaa syrjään. Tallinnan ja Tukholman reissuihin ei erityisesti säästetä.

Meitä on kyllä kovin pieni porukka. Mies ja minä ja nyt 5 kk ikäinen vauva. Vauva on käynyt ekalla reissulla Tallinnassa ja joulunvälipäivinä mennään Tukholmaan. Toukokuussa sitten eka lentomatka vauvan kanssa, sillon mennään Kreikkaan. =)

Velkaa on vain välttämättömiin, taloon ja autoon.
 
Yleensä lentoliput tai laivalippuja ostetaan etukäteen säästövaroista ja matka mennään sitten sen hetken käteisvaroilla, sillä mitä palkkaa on juuri tullut tai tulee matkan aikana. Teemme yleensä vuosittain yhden pitemmän matkan, 4-6 viikkoa. Sinänsä se on sama minusta, että maksaako etukäteen vai jälkikäteen, kunhan maksaa =) Jos nyt sitten tahtoo ajatella korkokuluja, niin niitähän sitten tulee tietty vähän.
 
Meillä 5-henkinen perhe, matkaan uppoaa rahaa, sen verran, että matkustamiseen on varaa vain joka toinen vuosi, siis etelänmatkoihin. Matkat maksamme etukäteen, mutta matkalla vingutetaan visaa, siis käyttörahaa saattaa kulua velaksikin. Käteistä matkalle otetaan mukaan mahdollisimman vähän, sen kanssa on turvaton olo.

Risteilyillä käydään pari kertaa vuodessa, ja niihin ei tarvitse säästää.
 
sau
Itselläni ei tulisi mieleenkään ottaa lainaa matkustelua varten. Olen aina ollut sen verran liikkuvainen, että reissaamista varten on itsestään selvää ja helppoa panna rahaa sivuun.

Tosin etelänmatkoja lukuunottamatta pikkuperheemme (1 aikuinen ja 2 lasta) matkustaa aika pienellä budjetilla (tykätään nukkua teltassa ja sitä rataa).
 
Gerbeera
En uskaltaisi lähteä velaksi matkaan. Entä sjos seuraavina maksukuukausina tulee jotain odottamatonta (työttömyys, sairastuminen jne.) Samalla tavalla kuin ap, pistetään tietty summa sivuun odottamaan reissua. Reissussa pitää olla myös säästettynä käteistä ja edellinen visa lasku maksettu ennen kuin korttia vingutetaan. Näin ainakin nautin itse reissusta enemmän, kun se on ansaittu.

Mutta kuten sanottu, kukin tyylillään mutta välillä hirvittää nämä kulutusluottojen ottajat. En itse halua antaa sitä mallia lapsille, että eletään velaksi ja maksetaan sitten tulevaisuudessa.

 
Perhe 2+2, matkaillaan pari kertaa vuodessa etelään, plus aikuisten kesken viikonloppumatkaa kahdestaan. Matkat maksetaan etukäteen, matkakassana toimii pääasiassa master ja amex. Ovat niin käteviä maksuvälineitä kun käyvät joka paikassa tai no ainakin mastercard käy. En käytä kotimaassakaan käteistä kuin hyvin harvoin.
 
Omalla rahalla, ei tulis mieleenkään lähtee lainarahalla. Etelässä käydään kerran vuoteen ja muutama pikkureissu päälle (kaupunkiloma euroopassa tai suomessa kylpyläs). Yleensä otetaan mukaan riittävästi käyttörahaa ja jos loppuu sitten vinkuu VISA.
 
Vaihtelee ihan sen mukaan, mistä liput hankitaan. Stoccan hulluiltapäiviltä ostetut maksetaan tietty Stoccan kortilla, kuten Siljalla matkustaminenkin, netistä ostettavat Visalla, samoin Finnairin lennot, koska Visa kartuttaa myös Finskin plus-pisteitä. jne. Kortilla käytännössä maksetaan ja matkoilla käytetään Visaa, koska en tykkää siitä, että on paljon käteistä kukkarosa. Joskus jotain junalippuja olen maksanu netisä suoran tililtä.
Harvoimpa nitä seuravassa kuussa tulee kokonan Visa-laskua maksettua, eli siinä mielessä lainarahalla.
 
Matkat maksetaan hyvissä ajoin ennen reissua ja käteistä otetaan mukaan jonkun verran. Matkalla sitten voidaan maksaa Visallakin tai ainakin nostaa käteistä sieltä. Mutta Visa-laskutkin meillä lähtee heti seuraavan kuun lopulla suoraveloituksena kaikki kerralla eli niistä ei maksella mitään korko- tai muita ylimääräsiä kuluja. <br><br>
 
Sama juttu näköjään meidän taloudessa. Matkoille ei lähetä luoton varoin. Matka on etukäteen maksettu ihan säästäen ja mukaan otetaan säästetyt rahat. Mekin matkustamme etelään vähintään kaksi kertaa vuodessa. Miehelläni on pahanlaatuinen psorias, joka vaatii myös talvikautena luonnon omaa aurinkoa. Minulla ei ole luottotietojakaan, joten rahat säästän aina palkasta sivuun. Mutta nyt keväällä saan ne vihdoin takas ja ajttelin ihan varmuuden vuoksi ottaa jonkun laisen luottokortin. Ulkomailla ei uskalla muutenkaan käyttää luottokortteja. Siskoni oli joulukuussa Istanbulissa ja hän maksoi luottokortilla ja nyt kun palasi kotiin tuli luottokunnasta ilmoitus, että kortti oli kopioitu ja tililtä viety 1200e.!!!! Poliisi täysin voimaton. Kuulemma ei riitä voimat hoitaa EU-ulkopuolella oleviin maihin. Asiaa selvitetään.
 
vjuod
Kyllä meillä aina säästetään etukäteen, jos matkalle halutaan. Viime vuonna käytiin Brasiliassa, toissa vuonna Floridassa. Säästetään mieluummin etukäteen, vaikka se vaatisi jopa vuoden säästämisen. En halua lähteä reissuun lainarahalla. Jos ei rahaa ole, sitten ollaan kotona. Minäkään en ymmärrä noita kulutusluotolla reissaajia.
 
jos netin kautta matka varataan toki se luottokortilla maksetaan ja luottokortilla matkan aikana eläminen ja ostokset maksetaan MUTTA ne luottokorttimaksut maksetaan seuraavassa kuussa takaisin. Ja jokainen luottokorttieuro tuo pisteitä lentofirman bonustilille joilla joskus sitten matkustetaan.
Eli luottokortti ei ole lainalla elämistä meillä kun seuraavassa kuussa maksetaan ja kulut vuodessa samat käyttäisi korttia sitten maksimimäärän tai ei senttiäkään!
Mutta en kyllä lähtisi mitään kulutusluottoa ottamaan matkaa varten tai luottokorttilaskua siirtämään tulevaisuuteen ja maksamaan korkoa siitä
 
Meillä ollut säästötili, johon on säästetty ensin rahaa. Matkaa varatessa rahaa ei välttämättä ole vielä kasassa tarvittavat määrät, mutta pyrimme säästämään lapsilisillä, veronpalautuksilla yms. ko. rahan kokoon maksupäivään mennessä. Samoin säästämme käyttörahat myös matkalle. Varulta meillä on visa-kortit molemmilla, jos lentokoneesta ostaa taxfreenä tai jos käyttövarat loppuvat lomapaikassa.

Eli vastaus kysymykseen omin varoin.... mielestäni lainarahalla matkustaminen on aika "typerää.. mutta tapansa kullakin
 
Opiskelijan versio:

Kesätyössä elokuun palkka menee suoraan tammikuun kaukomatkaan, ja pitkin kevättä säästetään kesän euroopan reissua varten, näin on eletty jo muutama vuosi. Aikamoista kituuttamista ja tietenkin paljon viikonloppuja ja iltoja mummoja hoitamassa mutta on se sitten sen arvoista! Lainaa on vaan asuntoon eikä todella ole mitään aikomusta ottaa sitä matkustamiseen!

Viime elokuussa pikkasen nipisti kun palkka meni säästöön, mutta nyt hymyilyttää kun maanantaina lähetään Thaimaaseen..:)
 

Yhteistyössä