Lässyttävä 6-vuotias

tea
Onko muilla vastaavanlaista ongelmaa? Kuusivuotias poikamme osaa puhua ihan kunnolla, mutta puhe muuttuu helposti lässytykseksi. Ilmeisesti päiväkodissa puhuu suurimmaksi osaksi kunnolla, mutta kotosalla puhe muuttuu pikkulapsen puheeksi. Asia vaivaa meitä vanhempia, ja pojan kanssa on yritetty asiasta puhua, mutta se on vain pahentanut ongelmaa. Oletan, että lapsi hakee tällä tavoin huomiota.
 
yjäk
Juu, niin taitaa tehdä, hakee huomiota ja sitä, että on pieni. Kotona voi olla pieni kun päiväkodissa-eskarissa pitää olla niin iso jo, on raskasta olla iso. Pienet saa huomiota ja syliä enemmän.

Miehen etätyttö oli just tuon ikäisenä ällöttävä, lähes joka tapaamisella puhui lässyttävällä äänelllä itestään kolmennassa persoonsassa (etunimessä on R-kirjain, olkoon nyt Merja) : meeja haluu tyliin. Itiiii. Meeja ei tykkää tättä.

Todella ällöttävää. Mies ei edes huomannut tätä, oli niin tottunut. Meni onneksi ohi, mies ei reagoinut eikä korostanut, koska ei edes huomannut tätä lässytýstyä :headwall:
 
Meillä poika, tosin vasta 4v, toisinaan lässyttää. Alan yleensä samalla tavalla puhua lässyttämällä hänelle kuin vauvalle: "voi äitin pieni kulta, vauva, tule äitin syliin, mistäköhän löydettäis tutti jne.." Monesti otan vielä syliinkin "vauva-asentoon". Lopulta molempia naurattaa ja "lässytyskohtaus" menee melkosen nopeesti ohi. kaipa se on haikea tarve olla pieni vielä...
 
tea
Lämmin kiitos kommenteista. Unohdin kertoa, että meilläkin poika puhuu lässytyskohtausten aikana itsestään kolmannessa persoonassa. Lohduttavaa kuulla, että se on ehkä ohimenevää. On meilläkin otettu syliin ja paapottu; leikitty, että tutti pitää hankkia ja vaipat myös, mutta meillä tämä on vain lisännyt lässytystä :( Yritämme siis jaksaa siihen, kunnes poika ei enää lässytä...
 

Yhteistyössä