Lähestytään henkisesti, etäännytään seksuaalisesti...

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Otsikossa ongelma. Olen seurustellut pari vuotta, ja nyt olen huomannut, etten enää halua läheisyyttä, suudelmia enkä seksiäkään oikestaan ollenkaan. Tai voin kyllä niitä tehdä, mutta en tunne mitään tarvetta niihin, ja huomaan vältteleväni tilanteita, jotka voisivat johtaa läheisyyteen. Yksi ongelma on ehkä se, etten koskaan kokenut tässä suhteessa mitään alkuhuumaa. Aloin olla yhdessä, koska tulimme hyvin toimeen ja hän on mitä ihanin ihminen. Oli aina mukava olla yhdessä. Nyt henkinen puoli on syventynyt, ja tuntuu, että olemme siinä mielessä lähentyneet. Mutta samaan aikaan se vähäkin seksuaalisuus, mitä alussa oli, on omalta osaltani kadonnut. Yksin ollessani harrastan kyllä itsetyydytystä, eli kyse ei ole siitä, että halut olisivat kadonneet. Ne vaan eivät kohdistu kumppaniini.

Ja aiemmissa suhteissa ei tällaista ole ollut, eli ei ole mikään sellainen, että en pystyisi innostumaan seksuaalisesti, jos tunnen toisen tosi hyvin tai jos hän on tosi läheinen..

Onko kenelläkään kokemusta tai ajatusta, mitä tässä tilanteessa voisi tehdä?
 
vierailija
Tuollaisia vaiheita tulee joka suhteessa jossain välissä ja jos on kymmeniä vuosia yhdessä, useampiakin.
Voitte jutella asioista ja vaikka kokeilla uusia juttuja tai tehdä jotain muuta. Kumppanin kanssa ehkä löytyy tekemistä myös makuuhuoneen ulkopuolella. :)
 
vierailija
Varsin mahdollista.

On siitä tehty tutkimuksiakin. Nyt en jaksa etsiä.
No mä googletin nopeasti.

Jätin sen Turun biologipariutumisasiantuntijan lausunnot pois, kun se tykkää ilmoitella asiat "aika" mustavalkoisesti. Se ehkä jättää aina pois psykologian, sosiologian ja kulttuurilliset piirteet, mitkä ehkä myös vaikuttaa ihmiseen.
Mut joo, se on mahdollista. Voihan se olla loogistakin, koska hormonit vaikuttaa niin paljon ja uskallanko väittää, että varmaan 80% niiden vaikutuksista ei ole selvää :)
 
  • Tykkää
Reactions: r0s
vierailija
Tuollaisia vaiheita tulee joka suhteessa jossain välissä ja jos on kymmeniä vuosia yhdessä, useampiakin.
Voitte jutella asioista ja vaikka kokeilla uusia juttuja tai tehdä jotain muuta. Kumppanin kanssa ehkä löytyy tekemistä myös makuuhuoneen ulkopuolella.
No kun se tässä on vähän ongelmakin, että tehdään koko ajan paljon juttuja nimenomaan makuuhuoneen ulkopuolella. Ja siis ollaan oltu yhdessä pari vuotta, ei kymmeniä.
 

Yhteistyössä