Kypros Ayia Napa

Lähdössä 7 aikuista ja 6 lasta iältään 1-10v. Millanen paikka...kertokaa. Ai niin, monet kuvaavat nuorten biletyspaikkana, mutta kai siä nyt muutakin on.
Ja tosiaan Toukokuussa ollaan lähdössä. B)
 
No toukokuussa ei ole vielä nuorten biletyspaikka. Itse olen ollut siellä lasten kanssa huhti/toukokuun vaihteessa. Siisti kaupunki, leveät kävelykadut, kivasti kauppoja ja hyviä ravintoloita, hyvää ruokaa. Jonkin lainen huvipuisto löytyy, siitä varmaan lapset tykkää, samoin kuin minigolfista, sitäkin pelattiin useampaan kertaan. Me oltiin tjäreborgin panthea garden hotellissa, joka oli tosi hyvä, hyvät huoneet ja uima-altaat. Kauheasti nähtävää ei Ayia Napassa ole, mutta voi lähteä valmiille retkille, tai tehdä kuten me, otettiin taksi esim. Limassoliin ja kierreltiin siellä.

Omalla reissulla nautittiin erityisesti lämmöstä.
 
Me käytiin esikoisen ollessa 7kk (marraskuussa -05) Ayia Napassa ja kaupunkina tykättiin kyllä. Aika hiljasta oli jo siihen vuodenaikaan kun sesonki ohi ja illat oli jo tosi viileitä, mutta toukokuussa varmasti on lämmintä ihan eri lailla. Ihania ranta ravintoloita yms. Muutama kiva ranta. Kiva kävelytie meni rantaa myöten monta kilometriä. Eikä varmasti vielä toukokuussa ole nuorison biletys huipussaan, vaan vasta myöhemmin kesällä.
 
Olin miehen kanssa häämatkalla Ayia Napassa toukokuun puolessa välissä neljä vuotta sitten. Varsinainen matkailukausi ei ollut vielä alkanut, joten ei ollut paljon nuoria bilettämässä. Ilma oli koko viikon todella hyvä; lämpöä riitti eikä t-paita päällä kylmä tullut B) Monet paikalliset asukkaat sanoi et toukokuu onkin hyvä aika matkustaa sinne kun on jo lämmintä, mutta ei paljon ihmisiä ja rannoille mahtuu hyvin. Niin ja merivesi oli jo niin lämmintä et hyvin pystyi uimaan.

Lähellä on vesihuvipuisto, jonne kannattaa ainakin isompien lasten kanssa mennä. www.waterworldwaterpark.com

Me ihastuttiin paikkaan niin paljon, että nyt lähdetään toukokuussa sinne reissuun 3v. ja 1v. lasten kanssa. Matkakuume sen kuin kasvaa päivä päivältä.. Tulisipa kevät pian!!
 
Me oltiin lokakuussa Aiya Napassa. Tykättiin. Ja tuo silloin 3-vuotias herra viihtyi tosi hienosti. Kaikki ravintolat tosi lapsiystävällisiä -> kaiken maailman leikkipaikat polkuautoista lähtien ja lastenfilmit pyörimässä isolta screeniltä.

Ja ihanat hiekkarannat. Tosin meidän herra ei mereen suostunu ku kerran kokeilemaan, sai suolavettä suuhunsa ja toista kertaa ei menny :). Hotellilla onnex oli hyvä allasalue, ja Bamse-kerhossa herra oli myös.

Me käytiin retkellä kamelipuistossa sekä siellä Turkin puolisella Kyproksella Nikosiassa. 3-vuotias käveli Nikosian retkellä koko päivän, varmaan 10 kilsaa, ilman napinoita ja tykkäs ku oli nähtävää :).
 

Yhteistyössä