Kylmä vai kuuma vesi hanasta ruuanlaittoon?

Kylmä vai kuuma vesi hanasta ruuanlaittoon?

  • Kylmä

    Ääniä: 6 100,0%
  • Kuuma

    Ääniä: 0 0,0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    6
Kylmää, jos se vesi on tarkoitus nauttia. Mutta esim. kananmunia keittäessä kuumaa vetta kattilaan ja sitten kiehumaan. Bakteereista ja muista biotuotteista ei tarvitse välittää koska ne kuolevat kyllä veden kiehuessa, mutta putkista voi tosiaan irrota jotain ihmiselle haitallista.
 
toksiinit, mitä bakteerit tuottavat, ei katoa mihinkään keitettäessä!
Vesi tulee niihin putkiin vesilaitokselta, jossa se puhdistetaan. Ja se on ihan sitä samaa vettä niin kylmä- kuin lämminvesiputkissakin. Eli jos lämmin vesi sisältää toksiineja ja bakteereja, niin sisältää niitä sitten kylmäkin vesi. Järjestelmä on suljettu ja valvottu.

Syy miksi kuumaa vettä ei suositella juotavaksi tai käytettäväksi ruoanlaittoon on se, että kuuma vesi liuottaa huomattavasti kylmää vettä tehokkaammin metalleja ja muovia putkistosta.
 
Vesi tulee niihin putkiin vesilaitokselta, jossa se puhdistetaan. Ja se on ihan sitä samaa vettä niin kylmä- kuin lämminvesiputkissakin. Eli jos lämmin vesi sisältää toksiineja ja bakteereja, niin sisältää niitä sitten kylmäkin vesi. Järjestelmä on suljettu ja valvottu.

Syy miksi kuumaa vettä ei suositella juotavaksi tai käytettäväksi ruoanlaittoon on se, että kuuma vesi liuottaa huomattavasti kylmää vettä tehokkaammin metalleja ja muovia putkistosta.


Itseasiassa, jos kotona on lämminvesivaraaja, niin vesihän lilluu siinä pöntössä pitkään etenkin jos ollaan reissussa. Kyllä siellä bakteeri poikineenkin pääsee lisääntymään ellei säiliötä ole säädetty tarpeeksi kuumalle.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
Itseasiassa, jos kotona on lämminvesivaraaja, niin vesihän lilluu siinä pöntössä pitkään etenkin jos ollaan reissussa. Kyllä siellä bakteeri poikineenkin pääsee lisääntymään ellei säiliötä ole säädetty tarpeeksi kuumalle.
En kiistä, mutta mistä se bakteeri sinne pääsee lisääntymään? Veden mukana se ei tule tai sitten se olisi myös kylmässä vedessä. Varaajan ulkopuolelta se ei tule tai sitten varaajassa olisi vuoto ja vettä tulisi lattialle. Eli sen bakteerin täytyy olla siinä varaajassa jo tehtaalta tullessa tai sitten asentaja raapii takapuoltaan ja hivelöi sitten sormillaan niitä vesiliitoksia ennen kiristystä. Ei mahdotonta, mutta aika epätodennäköistä kuitenkin.
 

Kansanterveyslaitoksen mukaan Suomessa todettiin toissa vuonna 17 legionella-tapausta, joista osa on todennäköisesti peräisin ulkomailta.

Kun ottaa huomioon miten monta lämminvesivaraajaa on käytössä ja kuinka monta litraa vettä niiden läpi kulkee vuosittain, ongelma on aika mitätön. Toki lämpötila kannattaa säätää suositusten mukaiseksi, mutta suihkussa käymistä en ehkä lopettaisi taudin pelossa.
 
Aina sitä kylmää vettä täytyy laskea niin kauan, et se varmasti on kylmää, koska talon alla kiertävät puket voivat olla lämpimässä aika pitkäänkin... juo luomumaitoa, ei tarvi tiskivesiä tuhlata:LOL:
 
Facebookin FB kokit ryhmässä oli tämä sama gallup ja siellä kymmenet pölvästit kehuivat omalla naamallaan käyttävänsä lämmintä vettä. Muutenkin koko ryhmä on täynnä luusereita, idiootteja ja wt-juntteja. Yhteiskunnan pohjasakkaa.
 

Yhteistyössä