Kyllä oli nimensä veroista pannaria!

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Nipsukka
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti

Nipsukka

Aktiivinen jäsen
29.04.2005
6 356
0
36
Aivan ihanan pehmeää ja todella hyvää... juuri välipalaksi syötiin

Pannukakku, maailman paras!
Ainekset

* 8 dl maitoa
* 2-3 munaa
* noin 1 tl suolaa
* noin 1 dl sokeria
* 2 tl vanilliinisokeria
* 4 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 50 - 100 g sulatettua voita

Valmistus
1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sokerien määrää voit halutessasi vähentää.
3. Sekoita jauhoseos tasaisesti muna-maitoseokseen.
4. Anna taikinan levätä puolisen tuntia.
5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteeseen noin puoli tuntia. Leivinpaperinkin voi voidella öljyllä tai sulatetulla voilla, jotta pannukakku irtoaa hyvin.

60 cm leveään uuniin kannattaa käyttää litra maitoa ja lisätä suhteessa muita aineita.

 
http://www.lintulaakso.net/reseptipankki/resepti.php?resnumero=229&lkoodi=viett&pikkukate=viett


tossa kommentteja tosta herkusta!
mä myös teen tolla reseptillä... ja viime aikoina on turhan usein tullu tehtyä!

mutta tietäähän ton.. mitä enempi rasvaa ja sokeria niin mikä tähansa on hyvääääää :p :p :p :p :p :p :p :p
 
Alkuperäinen kirjoittaja Nipsukka:
Aivan ihanan pehmeää ja todella hyvää... juuri välipalaksi syötiin

Pannukakku, maailman paras!
Ainekset

* 8 dl maitoa
* 2-3 munaa
* noin 1 tl suolaa
* noin 1 dl sokeria
* 2 tl vanilliinisokeria
* 4 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 50 - 100 g sulatettua voita

Valmistus
1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sokerien määrää voit halutessasi vähentää.
3. Sekoita jauhoseos tasaisesti muna-maitoseokseen.
4. Anna taikinan levätä puolisen tuntia.
5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteeseen noin puoli tuntia. Leivinpaperinkin voi voidella öljyllä tai sulatetulla voilla, jotta pannukakku irtoaa hyvin.

60 cm leveään uuniin kannattaa käyttää litra maitoa ja lisätä suhteessa muita aineita.

Kiitos vihjeestä! Just paistoin meille. :p

Pistin vaniliasokeria vähän reilummin ja otin ulos jo 25 minsan kohdalla. Katsoin jo 20 minsan kohdalla, että hyvän värinen, mutta annoin vielä olla vähän, ettei jää sisältä raa'aksi. Siitä taisi nyt tulla just hyvä. :D

Ehkä ensi kerralla paistan pari minsaa vähempi ja katson millainen tulee. On aika rapea, muttei silti kuiva. Maistuis varmaan hyvältä jos laittas jotain hilloa päälle. Tai jotain marmelaadia vois voidella veitsellä päälle. Tuli nimittäin kiva tasanen pohja eikä yhtään kuplia niinku yleensä! :D
 

Yhteistyössä