Kuumekouristuksista

Minkä ikäisen lapsen kanssa voisin huokaista helpotuksesta ja ajatella, ettei kuumekouristuksia enää tulisi? Poika on nyt 3 v. ja sai ensimmäisen kouristuksen yksivuotiaana. Lääkitys on hyvä, kotihoidon hallitsen ja tutkimukset on tehty (mm. aivosähkökäyrä), mutta tiedot "riskiajan" päättymisestä vaihtelevat paljon, ja se pitää hiukka levottomana... :(
Onko kokemuksia?
 
Meillä kuumekouristus oli kolme ja puolivuotiaana ja nyt viisi täyttäneenä voi tulla vielä melkoisia kuumeväristyksiä, mutta tilanne on pysynyt hallinnassa ilman vaatteita ja kostuttamalla omat kädet viileähköllä vedellä ja sivelemällä lapsen käsiä kyynervarsista alaspäin kunnes vesi haihtuu ja uudestaan kunnes pahin väristys on ohi. Niin ja on tietysti Panadol annettu kuumetta alentamaan (meille ei pitkävaikutteiset aineet sovi!) Mutta kyllä ne aina pelottavia tilanteita on! :\| Tsemppiä! Kyllä se siitä! =)
 
Hanna75
Meillä viimeisin oli, kun poika oli vajaa 3 vee, nyt hän on vajaa 6 vee. Mä kyllä annan pojalle kuumelääkettä heti, kun lämpö nousee yli 37,5, jotta kouristuksilta vältyttäisiin. Ne ei todella ole mitenkään mukavaa katsottavaa, eikä varmasti lapsellekaan miellyttäviä, vaikken tiedä miten paljon ne itse siitä ymmärtävät.
Kuumekouristuksethan on dominantisti periytyviä eli kandee ihan omilta ja puoliskon vanhemmilta kysäistä onko kouristukset tuttuja. Ja muistaa asia, kun kouristeluun taipuvaisella lapsella on omia pieniä.. Varsinkin ekalla kerralla kouristuksia nimittäin pelästyy todella!!!
 
Sannikka
Milla lailla nämä kuumekouristelut ovat yhteyksissä myöhemmin puhkeavaan kaatumatautiin? Näin sanottiin serkulleni joka sairastui aikuisiällä ko.sairauteen, tiedättekö aiheesta enemmän? :/
 

Yhteistyössä