Kiitos eli suomalaiset sen keksi.Laskiaspulla keksittiin Suomessa 1000 ekr., jolloin asuttiin maakuopissa ja luolissa. Maritozzi keksittiin Italiassa vasta 753 eKr.
Hölynpölyä, laskiaispulla keksittiin Ruotsissa 1700- luvulla. Tosta toisesta en ole ikinä kuullutkaan.Laskiaspulla keksittiin Suomessa 1000 ekr., jolloin asuttiin maakuopissa ja luolissa. Maritozzi keksittiin Italiassa vasta 753 eKr.
Laskiaisestahan se ppaasto vasta alkoikin.Mut eikö laskiaispulla liity vahvasti paastonjälkeiseen herkutteluun ku taas sai käyttää maitoa, voita, munia ja kermaa eli ois siis suomessa ortodoksista perua. -Ja silloinhan siis päädytään jonnekin noin tuhatluvun Novgorodiin.
"Rochuksen kultti oli alkanut vuonna 1414 Constancessa, jossa silloin oli meneillään kirkolliskokous ruttoepidemian vallitessa. Pyhimyksen nimen italiankielinen muoto Rocco saattaa olla vaikuttanut suomenkielessä taudinnimeen rokko, jonka etymologia on epävarma.Laskiaisestahan se ppaasto vasta alkoikin.
Mutta jos laskiaispullan kantamuotona pidetään sitä mantelimassalla täytettyä, niin se kehitettiin Ruotsissa 1700-luvulla ja levisi Suomeen 1950- - 60- lukujen aikana. Samalla täytekin vaihtui kermavaahtoon ja hilloon, ihan vain siksi, että mantelimassa oli täkäläisen ja silloisen elintason mukaan liian tyyristä.
"The cause of the villagers' “madness” was diagnosed as ergotism caused by bread made with fungus-contaminated rye. The bizarre behavioral manifestations of ..."-sciencedirect.com-Mantelipullan keksi Ruotsissa asuva suomensukuinen Alli Huuppanen 1700-luvulla.
Sieni-itiöitä ruisjauhoissa. Lisääntyy aina kun kuivatus on heikkoa (=sähkö kallista)"The cause of the villagers' “madness” was diagnosed as ergotism caused by bread made with fungus-contaminated rye. The bizarre behavioral manifestations of ..."-sciencedirect.com-
Jos ei kelpaa lääkekäyttöön, sekoitetaan paremman jauhon sekaan.Sieni-itiöitäjauhonparanteita jauhoissa. Lisääntyy aina kun kuivatus on heikkoa (=sähkö kallista)
Siis ei kukaan edes yritä seuloa niitä sarvisieniä pois?Jos ei kelpaa lääkekäyttöön, sekoitetaan paremman jauhon sekaan.
Anteeks tyhmyyteni, mutta miten tää liittyy laskiaispullaan?"Rochuksen kultti oli alkanut vuonna 1414 Constancessa, jossa silloin oli meneillään kirkolliskokous ruttoepidemian vallitessa. Pyhimyksen nimen italiankielinen muoto Rocco saattaa olla vaikuttanut suomenkielessä taudinnimeen rokko, jonka etymologia on epävarma.
Pyhä Antonius, joka eli erakkona Egyptissä noin vuosina 250—355, oli yksi keskiajan tunnetuimmista ruttopyhimyksistä myös Suomessa. Keski-Euroopassa esiintyi 800-luvulta alkaen kausittain torajyvämyrkytystä eli ergotismia, joka aiheutti vaikeita valtimoverenkierron häiriöitä ja raajojen kuolioita ankarine kipuineen. Taudin syy oli silloin kuitenkin tuntematon."-Arnoldus-
Kai se pulla on viljoista tehty silloinkin?Anteeks tyhmyyteni, mutta miten tää liittyy laskiaispullaan?
Siitähä niitä kai silloinkin väännettn, mutta tämän ketjun aloittajaa kiinnosti raaka-ainetta enemmän se, missä ja milloin ja verrattuna toiseen.Kai se pulla on viljoista tehty silloinkin?
AhaaSiitähä niitä kai silloinkin väännettn, mutta tämän ketjun aloittajaa kiinnosti raaka-ainetta enemmän se, missä ja milloin ja verrattuna toiseen.
Siksi tämä ihmetys
"Valtimoverenkierron häiriöitä ja raajojen kuolioita". Ei siis johdu voinapista sellaiset vaivat."Rochuksen kultti oli alkanut vuonna 1414 Constancessa, jossa silloin oli meneillään kirkolliskokous ruttoepidemian vallitessa. Pyhimyksen nimen italiankielinen muoto Rocco saattaa olla vaikuttanut suomenkielessä taudinnimeen rokko, jonka etymologia on epävarma.
Pyhä Antonius, joka eli erakkona Egyptissä noin vuosina 250—355, oli yksi keskiajan tunnetuimmista ruttopyhimyksistä myös Suomessa. Keski-Euroopassa esiintyi 800-luvulta alkaen kausittain torajyvämyrkytystä eli ergotismia, joka aiheutti vaikeita valtimoverenkierron häiriöitä ja raajojen kuolioita ankarine kipuineen. Taudin syy oli silloin kuitenkin tuntematon."-Arnoldus-
Maritossista en ole ennen kuullutKuka tietää? Kumpi on aito alkuperäinen ja kumpi on kopio?
Laskiaspulla keksittiin Suomessa 1000 ekr., jolloin asuttiin maakuopissa ja luolissa. Maritozzi keksittiin Italiassa vasta 753 eKr.
MontakinHmm hyvä kysymys
Eikö olis helppo hoito jättää leivät pois aterioita?"Valtimoverenkierron häiriöitä ja raajojen kuolioita". Ei siis johdu voinapista sellaiset vaivat.
Ehdotin yhdelle tutulle mut ei onnistu ruokapqketin muuttaminen. Tekevät 15 000 samanlaista annosta.Eikö olis helppo hoito jättää leivät pois aterioilta?
Siitähä niitä kai silloinkin väännettn, mutta tämän ketjun aloittajaa kiinnosti raaka-ainetta enemmän se, missä ja milloin ja verrattuna toiseen.
Siksi tämä ihmetys