Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin, eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Korkean riskin maan lomailijan kannattaa palata loman loppupuolella, loma-ajalta ei saa päivärahaa


Kyllä se totta on: Pakkokaranteeni avaa absurdin porsaanreiän – Koronakohteen loman päälle luvassa kahden viikon palkallinen loma Kelan piikkiin
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/29995fec-e7b8-4cd8-8909-baf368f9a24a
"– Periaatteessa jos on viranomaisen määräämän karanteenin takia estynyt tekemästä työtään ja aiheutuu ansionmenetystä, niin silloin henkilö on oikeutettu tartuntatautipäivärahaan.

Ei joka tilanteessa

Aivan joka tilanteessa tartuntatautipäivärahaa ei saa.

Kelan verkkosivuilta paljastuu, että tartuntatautirahaa ei saa, mikäli työ on mahdollista tehdä etänä, eikä näin ansionmenetystä synny.

Loma-ajalta ei tartuntatautirahaa tietenkään saa, koska ansionmenetyksiä ei lomakaranteenissa synny.

Tartuntatautirahaa ei saa siinä tapauksessa, jos töistä tai koulusta ollaan poissa työnantajan tai opiskelupaikan suosituksesta tai määräyksestä.

Näiden lisäksi ehdoksi listataan se, mikäli hallitus on suosittanut jäämään kotiin ulkomaan matkan jälkeen. Tällä tarkoitetaan tähän asti voimassa ollutta, kahden viikon omaehtoista karanteenisuositusta, Kaitola vahvistaa.

Eikö tämä nyt ole aika omituista, että koronakohteen loman jälkeen kotona odottaisi vielä kahden viikon karanteeniloma, jonka kustantaa valtio?"

.

Nyt tolkun Marinin punamultahallitus tämä aiempien hallitusten porsaanreikä on tukittava heti, ennen kuin BF elinkeinottelijoiden tapaan sitä aletaan käyttää hyväksi ja lypsää yhteiskuntaa.

Ei riskimaiden matkailijoita tule palkita riskikäyttäytymisestään, vaan rankaista, tuovathan nimenomaan HE toisen korona-aallon Suomeen.

Kepun elinkeinotteluministerin jakamat Business Finland tuet riittivät jo koronakriisin järjettömäksi porsaanreikätuhlailuksi, ei moraalittomille uusia lypsyinstrumentteja, niitä saatiin porvarihallituskaudella ilman koronapandemiaakin ihan tarpeeksi.

Mm. Saarikko ja Ohisalo pitävät riskikäyttäytyjille maksettavaa tartuntatautipäivärahaa tolkuttomana, ja vaativat järjettömyyden muuttamista pikaisesti.
 

Yhteistyössä