Kuivausrumpu

  • Viestiketjun aloittaja Pauppi
  • Ensimmäinen viesti
Pauppi
Olemme hankkimassa kuivausrumpua. On kuulemma hyödyllinen kapistus, mutta kertokaapa kokeneemmat käyttäjät, miten esim. lakanat käyttäytyy masiinassa. Ovatko kurtussa niin ettei suoraksi saa? Mulla ei ole enää mahdollisuutta mankelointiin.... Olen kuullut että kuluttaa vaatteita ja kuminauhat hapertuu, pitääkö paikkansa? Kertokaa!!!
 
Lakanat ei mene kurttuun (eikä muutkaan vaatteet) kun ne ottaa heti koneen "valmistuttua" pois ja laskostaa. :)
Vaatteet tai kuminauhat ei mielestäni kärsi, tosin jotkin tosi tekokuituiset paidat jätän laittamatta koneeseen mutta ne kuivuu ittekseenkin nopeasti.
En luopuis kuivarista millään! Vähemmän silitettävää ja vähemmän kissankarvoja (meidän huushollin kirous...) :D
 
Me hankittiin vajaa vuosi sitten kuivausrumpu. En luopuis mistään hinnasta. Käytän konetta 3-4krt/kk. Riippuen pyykistä, voiko rummussa kuivata.

Rummussa on monta kuivausohjelmaa.
Lakanoita ei kannata kuivata täysin kaappi kuivaksi, jolloinka niistä tulee helposti ryppysiä. Minä kuivaan ne puolikuivaksi/vähän kohtean nihkeät. Laskostan narulle ja seuraavana päivän piikkaan ja silitän ne, ei ole mankelia, miettinyt senkin hankkimista.
Kuivausrummussa kuivaan taas kaikki frotee pyyhkeet täysin kuivaksi, ne jäävät ihanan pehmeiksi kuivauksen jälkeen.
Lapsen (vauavan vaate ohjelma) vaatteillekin on oma ohjelma, jota en ole vielä käyttänyt.
Itse vaatteita en kuivaa, koska niissä on liian suuri kutistumis vaara. Mutta lapsen ulkoiluvaatteita (talvihaalareita, paksut rukkaset) kuivaan ja ripustan hengarille, ovat aamulla kuivat käyttöön otettaviksi.

Kannattaa kysellä eri kuivauskoneista.
Meillä on kondensoiva (Elektrolux), kai kaikki koneet on.
Kuivauksen jälkeen tyhjennän vesisäiliön ja suodattimet puhdistan nöyhtästä ja sen jälkeen huuhtaisen ne vielä puhtaaksi.
Ne on pakko tehdä joka kerta.
On uskomatonta, kuinka paljon sitä pientä nöyhtää tulee esim.lakanoista saati pyyhkeistä (hienon hienoa, kuin pumpulia)
 
suurperheelinen
Meillä on ollut vajaan vuoden ja kovalla käytöllä! kuivaan kaikkki paitsi farkut ja lakanat. Farkut jää muun pyykin seassa kosteiksi. lakanat saa kyllä suoriksi, mutta niilaä on taipumus myttääntyä ja jäädä sitten kosteiksi kun ne on niin isoja. Tosi hyvä kuivuri on pehmolelujen, nukenvaatteiden ja muiden tuulettamiseen - 10 min. ja pölyt jäi suodattimeen! Suosittelen!
 
Kuivasrumpu on hyvä olemassa, mutta remontin yhteydessä laitoimme rinnalle kuivauskaapin ja huomaan että lakanat ja pyyhkeet kuivuvat kaapissa suoremmiksi ja ne on helppo mankeloida ja viikata sen jälkeen. Kuivausrummussa on huonotkin puolet kun käytätte lasten collagevaatteita siellä usein ne hiukan pinentyvät joten jätä hiukan nihkeiksi ja muista venyttää sen jälkeen sitten vain silitykseen niin menevät pieneen tilaan. Sekä kuivauskaappi että kuivausrumpu ovat erittäin hyviä lasten vaatteiden suhteen. Nytkin kaapissa 3haalarit kuivumassa kun lumesta tultiin sisälle. SUOSITTELEN MOLEMPIA B)
 
Liisukka
En kyllä luopuisi enää kuivurista millään. Syksyllä hommattiin ja tyytyväisiä ollaan oltu (jopa mieskin osaa sitä nyt käyttää ;) ) Ihan kaikkeahan ei kuivuriin kannata laittaa (juhlahepenet yms.) eikä kaikkea ihan rutikuivaksi kannata kuivata, esim farkut otan ennen aikojaan pois ja kuivaan ne loppuun pyykkitelineessä. Lakanatkin voi jättää hiukan nihkeäksi ja sitten kun viikkaa ne, saa ne vielä suoraksikin hyvin. Kyllä se vaan on näppärä kone, vielä kun se kiikuttaisi vaatteet kaappeihin asti :whistle:
 
Peesaan aiempia ja lisäisin, että meillä laitetaan kaikki alusvaatteet yms. kuminauhalliset vaatteet kuivuriin, eikä tosiaan ole hapertuneet. Vaatteen kulumisesta on vaikea sanoa, kuluisivatko esim. lasten vaatteet muutenkin vai just kuivurin takia.
Ehdoton kapistus olemassa.
 

Yhteistyössä