kuinka usein suihkussa/kylvyssä 1 ½ v ?

Mites usein teittin 1-2 vuotiaat käy suihkussa tai kylvyssä? Tuntuu että hiekkaa on varpaat ja kaikki täynnnä, muttei viitsis liikaakaan pestä...

Hikoilehan tuonikäinen nyt ei vielä ihmeemmin. ("Hajuhikeä" tarkoitan)
 
Meidän 1v.9kk käy edelleen joka ilta kylvyssä, aamuisin pestään pylly, naama ja kädet lavuaarissa. Saunassa käy kerran viikossa ja silloin kylvyn tilalta suihku. Tykkää kovasti kylpemisestä ja rauhoittuu yöunille kun osa jokailtaisia rutiineja, tuskin peseytymisen kannalta tarvitsisi joka ilta kylpyä.
 
Suihkussa joka ilta (PAKKO ku ollaan päivisin ulkona= hiekkaa ja likaa joka kolossa). Joskus kylvetään jos poika haluaa, eli noin joka toinen päivä. Saunassa käydään 3 kertaa viikossa tai jopa useamminkin. Ja ikää 13kk.
 
meillä aivan kaamea kylpy kammo. alkanut pienenä kun yhdellä osasto reissulla hoitaja kylvettänyt. saimme ystäväni kanssa (lapsen ollessa alle yksi) jo kammon pois hitaalla taktiikalla. pyyhe ammeen pohjalle toinen leikitti pientä ja piiiikku hiljaa valutimme pohjalle takaa vettä. tykkäsi jo kylpemisestä läiskytteli ja räiskytteli kunnes kevät talvella jouduin käyttämään lapsen kanssani suihkussa. oli yö ja meillä vatsatautia. lapsi oli oksentanut päälleen ja hikset aivan liimaantuneet kiinni päähän ja koko lapsi yltä päältä oksennuksessa. pakko oli suihkuun viedä. Nyt kammo tullut entistä pahempana takaisin. huutaa jo kun näkeekään ammeen vaikka se seisoisi seinää vasten eli ei olla edes alottamassa kylpyä.
Nyt kun lapsi jo isompi (1v 8kk) varovainen totuttelu ei tepsi koska kampeaa itse pois ammeesta. ei auta jos sisko näyttää mallia, ei auta leikit ei mitkään.... Joudun väkisin lopulta suihkussa pesemään nykyisin että saa pakollisen pesun tehtyä.
onko kenelläkään ideoita? otetaan mielellään vastaan... :hug:
 
meillä suihkutellaan kans joka ilta kun neiti tykkää suihkusta ihan älyttömästi.ei sitä saa sieltä pois kun huudon kanssa.ja jos sanon et käydään vaan pesemässä pylly ja naamta ja kädet lavuaarissa niin menee ite suihkuun(yltää saamaan hanan auki).ikää 1 1/2 vuotta
 
Meillä pojalla ollut aina hyvä iho!
Itseasiassa kaverini sanoi että allergialääkäri oli neuvonut että atooppista vauvaa/taaperoa tulisi suihkuttaa päivittäin, sillä hikinen ja likainen iho ei ole hyvä atooppiselle.. Eli päinvastoin ku luullaan, atooppiselle iholle tekee hyvää päästä suihkuun päivittäin!
 
Lähes päivittäin. Kylpemistä tai pikasuihku kellonajasta riippuen...
Talvella saunassa käytiin lämmittelemässä joka toinen päivä, joskus aamuisin ja joskus iltaisin... Nyt lämpimillä ilmoilla saunassa käydään 1-2 krt/vko.
 
Dahlia
Päivittäin suihkutellaan pikaisesti, lähinnä alapesu + kasvot, kädet, kainalot. Pari kertaa viikossa kylvetään, pojan lempipuuhaa :) Periaatteessa mielestäni ei tarvitsisi suihkutella läheskään joka päivä, alapesu ja kasvot+kädet riittäisi. Mutta alapesu hanan alla on jo useamman kuukauden ollut mahdotonta mielettömän vääntyilyn ja kääntyilyn takia - ei malta olla rauhassa pestävänä. Joten suihku on helpoin tapa hoitaa pesut.

Onko muilla sama "ongelma" alapesujen suhteen? Käytättekö muuten vielä niitä "puhdistuspyyhkeitä" tms kakan jälkeen? Nykyään pyyhin yleensä vain vessapaperilla, tai sitten kostutetulla pesulapulla jos pahempi sotku.
 
Juu kyllä meillä käytetään puhdistuspyyhkeitä. Potallakäynti ei ole ottanut oikein tulta joten vaipoissa ihan vielä on. Mun mielestä paperilla ei lähde tarpeeksi siistiksi, ja kun joka kakan jälkeen en pese kuitenkaan. (Iltaisin ja aamuisin vaan pesu).
 
Jamin äiti


Meillä poika 1v 1kk ja 2x vko käydään kylvyssä.Tietysti kunnon aamu ja iltapesut siten että selkäkin pestään.Meillä on myös riesana hieman kuiva iho ja neuvolassakin sanoivat että 2 kylpykertaa vko on hyvä..Jos hikoilee paljon saatan kylvetää poikaa useamminkin..Iho on muuten hyvässä kunnossa mutta kuten mainitsin se on hieman kuiva..
 
Beep
Lavuaaripesuissa mainittiin kasvot, kädet ja peppu, mutta entä jalat, varpaat??

Meillä on ainakin pestävä jalatkin joka päivä. Sukista irtoaa "sukkanukkaa" varpaiden väleihin ja joskus jalkahikikin haisee.

1v 2 kk käy 1-2 kertaa kylvyssä tai suihkussa (yleensä kylvyssä) ja muut pesut yleensä lavuaarissa tai bideellä suihkuhuoneen lattialla, esim. jos löysät kakat tullut.
 
Meillä käydään kylvyssä kahdesti viikossa ja suihkutellaan melkein joka päivä - tai saa nyt nähdä miten jatkossa, kun poika on alkanut pelkäämään ja vastustelemaan suihkua... Saunassa käydään ehkä kerran kahdessa viikossa, siis niin että poika on mukana, pääsee samalla kylpyyn, kun siitä niin tykkää.
 
Meillä neiti 1v2kk rakastaa kylpemistä,suihkua,uimista jne...ihan yli kaiken,olis vedellä lutraamassa vaikka koko päivän jos sais!Siispä neiti käy joka ilta suihkussa huuto ja tappelu tulee jos ei pääse,saippualla pestään joka toinen päivä..ihossa ei ole ikinä ollut mitään ei edes vaippa ihottumaa...
 
Pyllypesu on joka aamu ja ilta, ruokailujen jälkeen suu- ja käsipesu ja tietty aina kun tullaan sisälle niin pestään kädet. Kylvyssä neiti 1v 8kk käy n. 3-5 kertaa/vko (suihkussa käydään, jos kylvyssä on käytetty pesuainetta) ja saunassa n. kerran vkossa.
 
Meillä käydään suihkussa joka päivä ennen nukkumaan menoa (koskee koko perhettä ;)) Nyt hikihelteillä käydään useamminkin esim. aina ennen kaupungille tai kyläilemään lähtöä. On sitten raikkaampi olo lapsellakin ennenkuin vaatteet puetaan päälle (kotona ollaan nyt vain vaippasillaan). Käsiä ja kasvoja pestään päivän mittaan useasti, sekä myös jalkoja aina pihalta tultaessa.
 
Poika tulee syksyllä 2 vuotta. Iho on kuiva ja siksi yritän pestä harvakseltaan, mutta toki näin kesällä on pestävä päivittäin ainakin hiekkajalat ja peppua tietysti myös. Kylvyssä käy tarpeen mukaan 1-3 kertaa viikossa ja muuten pesen lavuaarissa tai suihkuttelen pikaisesti. Nyt ollaan kyllä käyty järvessäkin uimassa ja sen jälkeen sit kotona pikainen suihkutus. Saunassa ei poika viihdy.
 
Meidän tytsi 1v2kk käy tarpeen mukaan...elikkä nyt lähes joka ilta kylpy tai suihku. Ja ellei noita illalla niin sitten lavuaarissa pylly, kasvot, kädet, kaula. Ja pitkin päivää pestään myös tarpeen mukaan.
 

Yhteistyössä