Kuinka usein rasvaatte lastanne ja mitä rasvaa käytätte?

me4
Minä rasvailen ihoa aika harvoin, jos selvästi on kuivan oloinen iho. Silloin käytän Natusanin perusrasvaa. Pyllyä rasvaan useammin, varsinkin jos on ollut löysää kakkaa, kun alkaa helposti punoittamaan. Silloin käytän Bepanthenia ja auttaakin hyvin. Joskus kyllä vähän paakkuuntuu eli joskus seuraavissa vaipanvaidoissa on sellasta valkoista paakkua iholla. Laitankohan sitä liian paljon, kun on kyllä aika rasvaista ja sitten ei varmaan kaikki imeydy kunnolla? Vai olisiko jollain suositella jotain muuta rasvaa, vähemmän paksua, mutta silti tehokasta kuitenkin?<br><br>
 
En juurikaan rasvaile kuopusta (1v 2kk), mut jos on vaiks jalois kuivii kohtii ni saatampa nakata vähän helosania niihin. Hyvin auttaa ja käytän itselläni sitä myös käsirasvana.
Ehkä ap laitat tosiaan liian paljon rasvaa jos ihan seuraavan vaipanvaihdon yhteydessä rasvapaakkuja löytyy...
 
11 kk lapsen rasvaan kokonaan aina kylvyn jälkeen eli n. 1-2 kertaa viikossa. Pyllyä tietysti useammin, yleensä aina kakkapesun jälkeen. Nuha-aikana rasvaan nenää ja kylmillä ilmoilla poskia silloin tällöin, niin ei ole iho niin karkeaa.
Löysin vaippaihottumaan todella hyvän voiteen, kun tuntui, ettei Bepanthen oikein auta. Nimi on muistaakseni A-Derma ja se on ihan vaippaihottumaa varten olemassa. Toinen vaippaihottumaan auttava on sinkkivoide.
 
me 4 vieraana
Ei se rasva varsinaisesti paakkuunnu, mutta on sellaista töhnäistä, varsinkin jos pissaa on tullut paljon. Laitan ohuemmalti seuraavaksi. Niin kai kuuluukin laittaa. Jotenkin vaan aattelee, että enemmän tehoaa paremmin.
 
En rasvaa lasten ihoa kokonaan oikeastaan koskaan. Joskus talvisin sääret kuivuvat, ja posket tietysti myös. Silloin laitan jo vauva-ajoilta tuttua Ceridalia. Meillä on sekä Ceridal Lipogeliä (paksua töhnää) että Lipolotionia (suihkutettavaa, öljymäistä). Se sopii erinomaisesti myös vaippa-alueelle, suihkautan Lipolotionia jos pylly punoittaa.

Ceridalissa ei ole säilöntä-aineita ja se on vedetöntä, mikä on talvella hyvä jos sattuu laittamaan juuri ennen ulkoilua (ei jäädy poskille).
 
Greippi
En ole koskaan rasvannut, pojalla ikää nyt 1 v 7 kk. Hänellä on tosi hyvä iho, ikinä ei ole edes peppu punoittanut.

Olen välttänyt pesemästä pesemisen ilosta eli hän käy kylvyssä kerran viikossa. Kädet, kasvot ja peppu toki pestään useamman kerran päivässä.
 

Yhteistyössä