kuinka usein kylvetät lapsesi?

  • Viestiketjun aloittaja toista odottava
  • Ensimmäinen viesti
annamannaharmaana
Meillä 1 vuotias käy jokatoinen päivä kylvyssä, kerran viikossa sitten saunassa. Vauvana oli ongelmia myös ihon kanssa, sillon vain pari kertaa viikossa, mutta heti kun kesiminen saatiin loppumaan niin rytmi muuttui.
 
Vauvaa pyrin kylvettämään kahdesti viikossa,usein kuitenki jää vain kertaan viikossa. Pojalla on kans kuiva iho, joten en viitti useammin. 3v. tyttö kävis kylvyssä vaiks 3 kertaa päivässä, rajoitetaan sitä kuitenkin korkeintaan kertaan päivässä ja useimmiten käykin sit 2-3 kertaa viikossa. Saunassa käydään silloin kun jaksetaan, ehkä kerran pari kuussa.
 
meidän isommalla tytöllä (1 v 7 kk) on atooppinen ihottuma, jonka takia pelkästään kylvyssä/suihkussa ei käydä ollenkaan ja tyttö pääsee siis vaan kerran viikossa saunaan. vauva kylvetetään samoin vaan kerran viikossa.
 
Meillä 1v7kk ja suihkussa käydään melkein joka päivä. Kylpyyn mennään pari kertaa viikossa, että saa oikein kunnolla räsöttää, mutta tykkää kyllä olla suihkussa yhtä paljon. Saunaan mennään yleensä aina lauantaisin :D
 
Meillä kuopus 1v kylpee enää harvemmin, mutta tykkää suihkusta (istuskelee kylppärin lattialla). Pari kolme kertaa viikossa tulee lotrailtua yhdessä. 4v ja 2v lapset käy saunassa tai kylvyssä ainakin joka toinen päivä. Useimmiten joka ilta suihkussa jossain muodossa. Kaikki ovat olleet pienestä pitäen hyväihoisia. :)
 
Kuulun vähemmistöön näköjään. Meidän 1 vuotias käy vannassa kerran viikossa ja iho on pysynyt erittäin hyvässä kunnossa, koska vannavedessä on seassa kylpyöljyä. Näin on isi poikansa kanssa toiminut vauvasta lähtien, eikä kylpemisen tiheyttä ole meillä ainakaan tarve lisätä.

Meidän mielestämme (minun ja miehen, ja muuten neuvolaterkkarinkin) kerran viikossa kylpeminen riittää vallan mainiosti!
Puhtaudesta ja hygieniasta kyllä huolehditaan muutenkin:

Hampaat pestään kerran päivässä - ainakin vielä. Noh, joskus unohtuu :ashamed: mutta eihän se muksu vielä mitään makeaa saakaan.
Peppu pestään aamuin illoin ja kakkavaipan jälkeen, kädet ja kasvot monta kertaa päivän aikana: ruokailun jälkeen ja silloin kun tullaan ulkoa sisälle.

 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 03.10.2004 klo 22:14 Mankell kirjoitti:
Kerran-kaksi viikossa. Turha pestä useemmin milestäni. Tietty peppu-kasvot-kädet päivittäin tarpeen mukaan.
Sama täällä. Ja tarvittaessa suihkuun, kuten tänään kun vaippa hieman vuoti... :whistle: ja selkää myöten oltiin sitten kakassa...
 
äippä-83
mul o 10kk ikäinen poitsu joka kylpee kerran viikossa ammeessa ja sit me käyvään kerran tai kaks kertaa saunassa viikossa...vaik on kuivaki iho,mut rasvaa sit vaa tosi hyvin aina...
 
tuttimuikkunen
Kahdeksankuukautinen poika kylpee pari-kolme kertaa viikossa, ja nauttii kovasti! Isommat, 3-vuotias ja 7-vuotias suihkuttelevat lähestulkoon päivittäin. Usein haluavat leikkiä kylppärissä vesileikkejä, ja sitten tehdään pesut kun tulevat pois. =)
 
iho
Liiallinen pesu ja kylvetys vie ihon pinnalta normaalin ja iholle kuuluvan bakteerikannan. Se vie pois myös ihon normaalin kosteuden ja siksi iho on kuiva ja sitä pitää rasvata ja kas niin kierre on valmis.
Iho, jonka pinnalta on huolellisella, monta kertaa viikossa tapahtuvalla pesulla pesty pois ihon pintaan normaalisiti kuuluva ja jokaiselle ominainen bakteerikanta, myös tulehtuu helpommin. Joo, tiedän: ei teillä eikä teidän lapsillanne ole mitään ihotulehduksia. Mutta näin se vaan on.
sairastumis/infektioherkkyys kasvaa.

Nykyihminen hinkkaa ja pesee itseään ihan liikaa ja ihan liian usein. En tarkoita että liassa pitäisi olla ja hielle haista, mutta kohtuus kaikessa. Kohtuus ruokailussa (terveellisen ja epäterveellisen ruuan syönnissä), kohtuus liikunnassa ja urheilussa, kohtuus alkoholin käytössä ja kohtuus peseytymisessä ja kylpemisessä. Joka päivä on liikaa, ainakin lapselle, joka ei sinänsä viedä edes hikoile (tai ainakaan ei ole ns. hormonitoiminta lähtenyt liikkeelle.... vrt. murkkuikäiset)
 
Reilu 1-v. kylpee joka toinen pv, nauttii punkassa lättäröimisestä. Saippuaa ei ole käytetty muuta kuin kakkapyllyn pesussa (natusan top to toe on hyvä, ei kuivata normaali-ihoista). Tässä vaiheessa on innokas opettelemaan itse syömistä lusikalla, joten iltaisin on kyllä sen näköinenkin ettei pesu ole pahitteeksi. Joka toinen ilta vain pikkupesut (pylly, kädet, kasvot). 4-v käy pikasuihkussa joka ilta, tukka pestään joka toinen pv. Isompi ollut pienestä asti kuiva-ihoinen, mutta pikasuihkutus ilman saippuaa ei juuri kuivata. Molempia rasvailtu perusvoiteella tarpeen vaatiessa. :p
 

Yhteistyössä