Kuinka paljon unta tarvii 2,11v?

Jossain olen nähnyt jonkinlaisen noin taulukon jossa kerrotaan kuinka monta tuntia minkäkin ikäinen lapsi tarvitsee vuorokaudessa unta.Onko kenelläkään tietoa moisesta?
Sillä meidän2,11v poika vierotettiin tutista reilu viikko sitten,sitä ennen nukkui päiväunet noin tunnin joka päivä ja yöunet oli 20.00-07.00.Tutin mentyä pois päiväunet jäivät kokonaan vaikka poika on todella väsynyt päivällä,silmät lurpsuu mutta leikkii vaan ja illemmalla meno on päätöntä ja todella hurjaa.Tämä unen puute rasittaa varmasti elimistöä ja lapsen hermojakin.Ja kun pikkuveli nykyään herää kuuden jälkeen niin herää myös isompikin ja illlalla ollaan niin väsyneitä että vaan huudetaan ja itketään tunti.Joten yöunetkin jäävät ehkä yhdeksään tuntiin.Olisiko kellään mitään apua tähän pulmaani?Ja kertokaa jos tiedätte voiko tällainen valvominen vaikuttaa pahasti pojan hermostoon?Tätä on yt kestänyt reilun viikon siis.Ensiviikolla on kyllä 3v neuvola joten kysyn siis asiaa sielläkin,mutta kertokaa,kiitoksia etukäteen!
 
Meillä helmikuussa 3 täyttävä tyttö ja tutin jäätyä pois tämän vuoden alussa ei ole sen jälkeen nukkunut päikkäreitä lainkaan. Yöt nukkuu n. 20-8, muuten hyvin virkeä tyttö ja jaksaa hyvin. Mielestäni unen tarve on hyvin yksilöllistä, mutta kukin perhe löytää oman rytmin lapselleen sopivaksi. Voihan se olla väliaikaista, että päikkärit jäävät tuon ikäisellä vähemmälle, mutta eipä sitä väkisinkään voi lasta uneen laittaa, hermoja se kuitenkin vaatii!
 

Yhteistyössä