Aidosti siirapilla makeutettu perunalaatikko valmistuu tähdeperunamuusista varsin helposti.
Tähteeksi jäänyt perunamuusi notkistetaan maidolla notkean puuromaiseksi soseeksi. Soseeseen lisätään siirappia noin 1 desilitra tai maun mukaan kahteen litraan notkistettua perunamuusia. Tarkistetaan maistamalla suola - jos muusin suola ei riitä, niin lisätään suolaa varoen ettei suolaannu liikaa. Jos halutaan, niin tässä vaiheessa soseen voi maustaa, mutta maustetaan hillitysti. Monien mielestä maustamatta paras.
Sose laitetaan voideltuun pösliiniseen tai lasiseen uunivuokaan. Pinnalle lisätään voinokareita. Joshalutaan niin pinnalle voi lisätä myös korppujauhoja.
Aidosti siirapilla makeutettuja perunalaatikkoa paistetaan aluksi kuumassa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen tasaantuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.
Aidosti siirapilla makeutettua perunalaatikkoa paistetaan noin 2-3 tuntia.