koululaiset ja vauva

Nyt suunnitellaan sitä kolmatta lasta. Pitkään on mietitty näitä käytännön asioita (mahtuuko asuntoon, viitsiikö kaiken aloittaa alusta jne.), mutta kun minulla on niin valtava tämä vauvakuume. Ja mieskin on nyt sanonut "juu".
Eli ihan näitä käytännön asioita vielä pohdiskelen. Kertokaa kokemuksia te, joilla kaksi ala-asteikäistä ja vauva. Meidän koululaisilla on omat huoneet, voiko vauvan laittaa jomman kumman kaveriksi samaan huoneeseen? Onnistuuko läksyjen teko, entä yöunet? Yksilöitähän lapset ovat, mutta kertokaa kokemuksistanne.
 
K78
Heippa.
Meillä nyt menevät nämä vanhemmat lapset ekalle luokalle (kaksostytöt 7v) kouluun ja heillä on yhteinen huone, eli asuntomme isoin makuuhouone on tyttöjen oma :) ja tämä meidän pikkupoika ( 9kk) asustelee omassa pikkuisessa huoneessa. Tämä on toiminut ainakin eskari ajankin ihan hyvin. Vaikka ensin ajattelin että tulee Riita siitä että miksi pikkuveikka saa oman huoneen. Mutta ei tullut!
Tytöt pääsevät aina " hengähtämään" omaan yhteiseen huoneeseen kun pikkuveljen seura alkaa tökkimään =) Niin ja yö unetkin ovat tytöillä jatkuneet katkottomina ihan vauvan syntymästä lähtien, kun ei veikka asustele samassa huoneessa. Kun oven laittaa kiinni on heillä oma rauhansa nukkua.
Eiköhän tämä sama rauha jatku kouluun menon jälkeenkin ainakin toivon niin :) .

 
No, meillä on 11-vuotias (menee 5:lle luokalle) poika ja pienemmät (3-vuotias ja liki 10-kuukautinen) tytöt. Poika tykkäsi jo isommasta pikkusiskostaan, kun tämä syntyi, oli silloin siis tokaluokkalainen. Mitenkään pahana ei koskaan pitänyt, vaikka meinas joutua samaan huoneeseen. Muutettiin sitten isompaan asuntoon ja nyt tytöillä on yhteinen huone (pienempi tosin nukkuu pinnasängyssä äidin ja isin huoneessa vielä) ja pojalla on oma huoneensa. Poika ei ole koskaan herännyt kummankaan yöhuutoihin, vaikka makkarit onkin ihan vierekkäin. Läksytkin saa tehdä rauhassa, kun äiti komentaa 3-vuotiaan pois veljen huoneesta siksi aikaa. Tai sitten jos on nätisti, niin saa olla tekemässä yhdessä läksyjä (kaivaa yleensä veljen vanhan koulukirjan ja tekee siten omia "läksyjään". Läksyjen jälkeen yleensä hetki leikitään kimpassa.
 

Yhteistyössä