Sinappiresepti
1 1/4 dl sinappijauhetta
1 1/2 dl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja
1 pss (150 gr.) Aura-muruja
1 muna
2 dl ruokakermaa
1/2 dl omenamehua
1 tl omenaviinietikkaa (joku muukin viinietikka käy)
1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Lisää muut, paitsi etikka.
3. Kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja murut vähän sulavat (tämä kuuluukin sitten kyllä jäädä vähän "kokkareiseksi").
4. Lisää lopuksi etikka ja jos mössö tuntuu liian tönköltä, laita vielä vähän omenamehua sekaan.
Tuhti konjakkisinappi
1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl kuumaa vettä
2 rkl etikkaa
½ tl suolaa
loraus konjakkia
1. Sekoita kattilassa sinappijauhe ja sokeri hyvin.
2. Lisää kuuma vesi, etikka ja loraus konjakkia.
3. Mausta suolalla.
4. Hauduttele tunnin ajan hiljaisella tulella.
Aika tuhti hunajasinappi
2 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 rkl hunajaa
2 dl kuohukermaa
1 tl perunajauhoja
2 kananmunaa
2 rkl etikkaa
suolaa
1. Sekoita etikkaa lukuun ottamatta kaikki aineet kattilassa.
2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
3. Nosta jäähtymään.
4. Lisää etikka.
Herkullinen sinappi
(10 annosta)
1,5 dl sinappijauhetta
2,5 dl Flora Ruokaa
3 kpl kananmunaa
1,5 dl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
0,5 dl sherryä
1. Sekoita sinappijauhe, Flora Ruoka, kananmunat ja hunaja kattilassa.
2. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
3. Mausta suolalla ja sherryllä.
Muuta:
Sherryn tilalla voit käyttää madeiraviiniä. Säilytä sinappia jääkaapissa.
Pippurista sinappi
2 dl vispikermaa
1 dl sinappijauhetta (Colmans)
2 dl sokeria
2 Omega kananmunaa
3 rkl punaviinietikkaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl rosepippuria
1 rkl viherpippuria
1 tl mustapippuria
1. Kiehauta kerma.
2. Sekoita sinappijauhe ja sokeri keskenään kattilassa.
3. Lisää joukkoon kiehuva kerma.
4. Riko kananmunien rakenne ja sekoita haaleaan sinappiseokseen.
5. Lämmitä seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
6. Jäähdytä hieman ja lisää etikat ja mausteet.
7. Annostele jäähtynyt sinappi pieniin purkkeihin (3-4 kpl).
8. Säilytä viileässä.
Kotisinappi
n. 4 dl
1 1/4 dl (45 g) sinappijauhetta
1 1/4 dl sokeria
1 muna
2 dl Valio ruokakermaa
1 pussi (150 g) Valio Kippari murua
1 tl omenaviinietikkaa
1. Yhdistä sinappijauhe ja sokeri kattilassa.
2. Lisää loput aineet.
3. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
4. Kaada sinappi pieniin kannellisiin lasipurkkeihin.
5. Sulje ja jäähdytä.
Muuta:
Sinappi sakenee jäähtyessään. Sinappi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
Dijonsinappi
noin 1,5 dl sinappia
50 g sinappijauhetta (valintamyymälöistä)
1 tl sokeria
4 rkl kuivaa valkoviiniä
2 rkl öljyä
1. Sekoita ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi.
2. Pane kannelliseen purkkiin ja jääkaappiin.
3. Sinappi säilyy noin 6 viikkoa.