Kotiruokaan totuttelemiseen ruokavinkkejä

  • Viestiketjun aloittaja Vea
  • Ensimmäinen viesti
Vea
Meillä "hienokurkku" neiti ja kotiruoka ei uppoa ei sitten millään.Söisi vain sileitä ruokia jotka on helppo niellä.Olisiko kellään ruokareseptejä jota voisin kokeilla.Keitto menee jos hyvin muusaa.Neiti tasan1v
 
eva
Oletko kokeillut antaa sormipaloja? Useinhan tuon ikäiset tykkäävät poimia sormin kaikenlaista suuhunsa, ja pehmeäksi keitetyt juurekset tai tuoreet meloninpalat menevät siinä missä pikkukivetkin...
 
Vea
Sormipalat menevät vaihtelevasti.Lähinnä leipää ja hedelmiä.Peruna ja porkkanat syljetään nopeesti pois,mutta sitten kyllä kaikenmaailman roskat lattialta kyllä maistuu.
 
tantsu80
meijän nuorimmainen alotti yksi vuotta täytettyään syödä ite,kun syöttäjän lusikasta mikään ei uponnu.. Sottasta puuhaahan se on,mutta sitten pittää vaan siivota..

Maustatko ruokaa miten? Meijän lapset esim. ei tykkää pippurista, eli sama ruoka pippuritta uppoaa hyvin.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.12.2006 klo 14:28 tantsu80 kirjoitti:
meijän nuorimmainen alotti yksi vuotta täytettyään syödä ite,kun syöttäjän lusikasta mikään ei uponnu.. Sottasta puuhaahan se on,mutta sitten pittää vaan siivota..

Maustatko ruokaa miten? Meijän lapset esim. ei tykkää pippurista, eli sama ruoka pippuritta uppoaa hyvin.
Meillä taas päinvastoin! Ruoka uppoaa hyvin jos on tarpeeksi makua. Ja kaikki mausteet käy, ei tietenkään kovin tuliset, mutta mm. valkosipuli miedosti käytettynä herkkua. Ja perunat, porkkanat ja kaikki muutkin kasvikset menee hyvin kun maustaa vähän kermaviiliä kastikkeeksi (mm. ketsupin tilalla).
 
Tuimis
Yksi sileä ja tosi herkku ruoka tulee mieleen, meillä tehdään tosi usein eli porkkanaperunavelli. Kolme perunaa, kaksi porkkanaa + sipuli kuoritaan ja paloitellaan ja pannaan veteen kiehumaan (vettä sen verran, että kasvikset peittyvät). Kiehuvaan veteen lisätään puolikas kasvisliemikuutio (voi lisätä myös pienen palan sulatejuustoa, esim. kanttarellin makuinen koskenlaskija käy hyvin, mutta tämä ei ole pakollinen ainesosa). Annetaan kiehua kypsäksi. Jäähdytetään hetki, lisätään n. 1/2 desiä maitoa ja vedetään sauvasekoittajalla sileäksi. Tässä vaiheessa voi lisätä mausteet, ite en oo laittanut muuta kuin vähän mustapippuria ja oreganoa ja jos suolaa tarvii, niin sitä oman maun mukaan. Sitten vielä levylle ihan pieneksi hetkeksi, että vähän kiehahtaa (pane kansi päälle, keitto roiskuu kiehahtaessaan ja roiskeet on polttavia!!)

Tähän keittoon voi lisätä variaatioita oman maun mukaan, esimerkiksi omenasosetta voi laittaa niin saa vähän makeutta lisää. Meillä on tykätty tästä kovasti, helppo, nopea ja halpa ruoka!
 
anjuusa
Meillä hyviä kotiruokaan totutteluruokia olivat:
- jauheliha-perunasoselaatikko (tosi sileää)
- kinkkukiusaus, kun kinkkua vähän pienensi (tässä tosin kinkussa suola valmiina)
- kalakeitto (kala muussaantuu niin helposti)
- broilerpyörykät
- ylipäänsä kaikki perunan kanssa, koska perunan saa hienonnettua tosi löysäksi tai tehtyä muusin

Aluksi löysensin kaikki kotiruoat maidolla sosemaiseksi, sitten aloin antaa jämäkämpää. Meni pari kuukautta, ja entinen sihtikurkku alkoi tykätä syödä pottua krouveina palasina. Ainoastaan spagetti ja riisi jostakin syystä tökkii, mutta niitä meillä syödäänkin harvoin.

Tsemppiä! Kyllä se siitä! Tietääkseni harva vuosikas vielä täysin hallitsee tavallisen kotiruoan syöntiä, kyllä se on vielä sellaista harjoittelua.
 
tantsu80
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.12.2006 klo 15:00 äippäx3 kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.12.2006 klo 14:28 tantsu80 kirjoitti:
meijän nuorimmainen alotti yksi vuotta täytettyään syödä ite,kun syöttäjän lusikasta mikään ei uponnu.. Sottasta puuhaahan se on,mutta sitten pittää vaan siivota..

Maustatko ruokaa miten? Meijän lapset esim. ei tykkää pippurista, eli sama ruoka pippuritta uppoaa hyvin.
Meillä taas päinvastoin! Ruoka uppoaa hyvin jos on tarpeeksi makua. Ja kaikki mausteet käy, ei tietenkään kovin tuliset, mutta mm. valkosipuli miedosti käytettynä herkkua. Ja perunat, porkkanat ja kaikki muutkin kasvikset menee hyvin kun maustaa vähän kermaviiliä kastikkeeksi (mm. ketsupin tilalla).
Juu,siis tarkotin,että se pippuri ei maistu,mutta kyllä mä muita mausteita käytän. esim. kasviksiin saa hyvää lisämakua laittamalla keitinveteen muskottipähkinää. Ja eihän se ruoka maitu ilman mitään mausteita millekkään.
 
Vea
Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! =)

Tänään menikin sitten jo paremmin syöminen.Tein juuri tuota lihaperunasoselaatikkoa ja hyvin maistui.Annoin myös oman lusikan käteen ja syötin toisella.Muutama onnistunut lusikallinenkin päätyi suuhun =)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.12.2006 klo 22:50 anjuusa kirjoitti:
Tsemppiä! Kyllä se siitä! Tietääkseni harva vuosikas vielä täysin hallitsee tavallisen kotiruoan syöntiä, kyllä se on vielä sellaista harjoittelua.
Meillä ei pahemmin ollut ongelmia siirtyä vuoden ikäisenä tavalliseen ruokaan. Kotiruokaa tyttö oli siihenkin asti enimmäkseen syönyt. Tein siis soseet itse ja purkkiruokia käytettiin vain satunnaisesti reissussa. Hedelmäsoseet ostin valmiina, mut muuten en. Luulen, että ne itse tehdyt soseet vaikuttivat siihen, että tavallinen ruoka alkoi heti upota hyvin. Tai sitten tyttö on vaan hyvä syömään. Nimittäin nyt 1 v 7 kk iässä ei ole mitään sellaista ruokaa mikä ei kelpaisi. Kaikki hedelmät, marjat ja vihanneksetkin kelpaa ja toistaiseksi ei ole ollut mitään sellaista lämmintä ruokaa mitä hän ei suostuisi syömään.

Ap:lle sanoisin, että tee perunamuusilaatikoita. Muusin joukkoon jauhelihaa, kanaa tai kalaa ja mausteita oman maun mukaan. Muusin voi löysentää joko maidolla tai tilkalla ruokakermaa ja hyvää tulee.
 

Yhteistyössä