KOTIJUUSTOA!!!

Nyt olis litratolkulla maitoa kaapissa.....ja juuston juoksutintakin löytyy. ELIKKÄ: kertokaapas nyt hyvä ohje juustolle. Kerran kokeilin ja pilalle meni! netissä miljoona eri ohjetta.


 
siinä juoksute purkin kyljessä on ainakin ennen ollut ohje. maito kuumennetaan hiukan kuumemmaksi kuin kädenlämpöinen. laitetaan joukkoon juoksutin ja sekoitetaan. kun juoksettuu tehdään puukolla ristikko massaan jotta hera nousee pintaan. erotellaan massa ja hera. suolataan se massa ja painellaan lätyskäksi tms. ja jos haluaa leipäjuustoa avotulen eteen tai grillin alle molemmat puolet. kääntö kattilankannen avulla. pintaan vielä hiukan suolaa ja nam!
 
Kuumennetaanko sitten vielä kun juoksutin on laitettu? Annetaanko "muhia"? Purkissa on vaan mittasuhteet. Viimeksi lämmitin maidon, lisäsin juoksuttimen ja vielä kuumentelin.....ei erottunut mitään.
 
No maito ei tietenkään ole punaista :kieh: Tämmönen ohje olisi http://193.209.5.10/ET/goldenage.nsf/f5681ae8114e9263c22569430037c59d/986086eb85eafd25c2257517003eb351?OpenDocument ja tämmönen http://www.turunsanomat.fi/extra/?ts=1,3:1010:0:0,4:10:0:1:2007-03-03,104:10:442507,1:0:0:0:0:0: Kumpaa kannattaa kokeilla.......?
 
Alkuperäinen kirjoittaja ninnananna:
No maito ei tietenkään ole punaista :kieh: Tämmönen ohje olisi http://193.209.5.10/ET/goldenage.nsf/f5681ae8114e9263c22569430037c59d/986086eb85eafd25c2257517003eb351?OpenDocument ja tämmönen http://www.turunsanomat.fi/extra/?ts=1,3:1010:0:0,4:10:0:1:2007-03-03,104:10:442507,1:0:0:0:0:0: Kumpaa kannattaa kokeilla.......?
toi kakkos ohje johon täysmaitoa on samantapainen kun mä olen tehnyt...ja nyt kun muistelen olen tosiaan kuumentanut samalla lailla kun tuossa ohjeessa. eli sen jälkeen kun massa on ruudutettu ja hera noussut. sitten kuumennetaan ja sekoitetaan ja sitten siivilöidään. rasvattomasta en ole ikinä tehnyt. aina joko suoraan tilalta tai punaisesta tölkistä.
 

Yhteistyössä