koska kinkku sulamaan?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Mettiäinen
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Kinkku sulatetaan kylmässä

Hanki pakastekinkku ajoissa, sillä sen sulatus vie aikaa. Mehukkain kinkku saadaan, kun se sulatetaan tasaisesti ja hitaasti. Näin kinkun maku paranee ja suolaus tasaantuu. Sulata pakastekinkku omassa pakkauksessaan kylmässä.

Pieni, 2-3 kilon kinkku sulaa jääkaappilämpötilassa 1-2 vuorokaudessa, keskikokoinen 3-6 kilon kinkku 2-3 vuorokaudessa ja iso 8-12 kilon kinkku 3-5 vuorokaudessa. Luullisen kinkun sulatus kestää kauemmin kuin luuttoman.

Pieni kinkku mahtuu usein jääkaappiin sulamaan, mutta iso kinkku vaatii jo enemmän tilaa. Kotioloissa kinkun voi sulattaa myös ulkona esimerkiksi parvekkeella, jos ulkolämpötila on alle +6 asteen. Jotta kinkku sulaisi, pakkasta ei saa olla kuitenkaan yli -5 asteen.

Ulkona muutamassa pakkasasteessa sulatettu kinkku on hyvä siirtää jääkaappiin tai kylmiöön pari päivää ennen paistamista, jotta sen sisälämpötila nousee plussan puolelle.
Huoneenlämpöön ennen paistamista

Ennen paistamista kinkku otetaan huoneenlämpöön. Kinkun sopiva sisälämpötila kypsennyksen alkaessa on +4 - +10 astetta. Sisälämpötilan voi varmistaa vielä kinkkuun painetusta paistomittarista ennen kinkun laittamista uuniin.
 
Hokasin vasta tänään ottaa 9,5kg:n kinkun sulamaan pakkasesta.. Millonkahan lie olis paistovalmis sitten? Voiskohan sen sulattaa huoneenlämmössä, niin sulais nopeammin. (luin kyllä edellisen tekstin)
 
Meillä on 2,8kg kinkku nyt sulamassa jääkaapissa, sitä vaan mietin että kauankohan sen täytyy sitten olla huoneenlämmössä ennen paistoa? Meillä on kyllä mittari ja sitä aionkin käyttää, mutta jos joku osaisi neuvoa vähän suuntaa... Pari tuntia, vai koko päivä? Ettei tarviisi sitten aloittaa paistoa liian aikasiin...
 

Yhteistyössä