Koska alkaa venäläisten Exodus Ukrainasta?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Koska alkaa venäläisten Exodus Ukrainasta?

Jos Talebanien ym. hallitsema Afganistan kesti venäläisten ja jenkkien miehitysyritykset, niin jo ennen sotaa huomattavasti Suomea vahvemmin aseistettu Ukraina ja länsimaiden tuella vielä moninkertaisesti vahvistettu on eri planeetalta afgaanien aseistukseen nähden.

Afganistanin aseistusta ei voi edes verrata Ukrainan aseistukseen, varsinkaan kun mukaan otetaan Yhdysvaltain, Nato- ja Euroopan maiden aseapu.

Jos Afganistan voitti, niin on kymmenen kertaa todennäköisempää että Ukraina voittaa ja ajaa venäläiset maastaan ennen pitkää aiheuttaen hyvin suuret mies- ja kalustotappiot hyökkääjälle.

Eiköhän hyvinkin pian HIMARSien tai MLRS, MARS II raketinheittimien 300-380 km:n kantaman ATACMS tarkkuustykistöohjukset, 300 km kantaman NEPTUN merimaaliohjukset tai GROM-2 ohjuslavetin 500-700 k:n kantaman ballistiset ohjukset hoida Kertsin salmen sillan.

Sen jälkeen edessä on venäläisten ja venäjämielisten Exodus Ukrainasta Venäjälle.

Tämän jälkeen Ukraina varustaa itsensä Euroopan vahvimmaksi sotilasmahdiksi. Maassahan on jo ennestään ollut huomattavasti omaa asetuotantoa mm. NEPTUN ja GROM-2 jne. asejärjestelmät.


Kannattaa muistaa myös tämä uutinen:
Yle Tutkimuslaitos: Venäjän armeija riippuvainen Ukrainan aseviennistä

15.4.2014
"Venäjän asevoimat on hankkinut Ukrainasta mm. ohjuksia ja lentokoneiden moottoreita. Ukrainan asevienti Venäjälle on jäädytetty, mikä haittaa suuresti Venäjän asevarustelua ja myös sen vientikauppaa, kertoo brittiläinen tutkimuslaitos.

Ukrainassa valmistettavat aseet ja niiden osat ovat ratkaisevan tärkeitä Venäjän asevoimien toiminnalle, kertoo Brittiläinen tutkimuslaitos Royal United Services Institute RUSI.

Laitoksen huhtikuun alkupuolella julkistaman raportin mukaan Ukrainasta tulee vain 4,4 prosenttia Venäjän ulkomailta ostamista aseista. Kuitenkin jopa kolmannes Ukrainan aseviennistä on sellaista, jota Venäjä ei kykene korvaamaan muilla tuotteilla.

Neuvostoliiton perintönä Ukrainassa on merkittävä aseteollisuus, jonka tuotteita Venäjä käyttää paljon.

Venäjän ballistiset SS-18-ohjukset on suunniteltu ja rakennettu Ukrainassa ja niiden huollosta ja tarkistuksesta vastaa nykyään Dnepropetrovskissa toimiva yritys. Strategiset SS-25 ja SS-19-ohjukset on tehty Venäjällä, mutta niiden ohjausjärjestelmät on valmistanut ukrainalaisyritys. Kyseiset ohjustyypit muodostavat yli puolet Venäjän strategisesta ohjuskalustosta.

Ohjuksia ja lentokoneiden moottoreita
Myös Venäjän ilmavoimat on riippuvainen Ukrainan puolustusteollisuudesta.

Ukrainassa tuotetaan venäläishävittäjien käyttämät keskipitkänmatkan R-27-ilmataisteluohjukset sekä lyhyen matkan R-73-ohjusten maalinhakulaitteet. Nämä ohjukset ovat venäläishävittäjien yleisimmin käyttämät ilmataisteluohjukset.

Ukrainalaista valmistetta ovat myös lukuisat hävittäjäkoneiden osat, mm. hydrauliikkajärjestelmät, tutkimuslaitos kertoo.

Lounais-Ukrainassa sijaitsevassa Zaporizhian kaupungissa toimii moottoritehdas Motor-Sich, jolla on ratkaisevan tärkeä rooli venäläisten lentokoneiden valmistuksessa. Motor-Sichin suihkumoottoreita käytetään monissa Venäjän ilmavoimien hävittäjä-, koulutus- ja kuljetuskoneissa, mm. Venäjän suurimassa kuljetuskoneessa An-124 Ruslanissa, sekä kuljetus- ja taisteluhelikoptereissa."Puola tekee parhaillaan Etelä-Koreasta massiivisia raskaan aseistuksen hankintoja haluten Euroopan ykköseksi sotilaallisesti Venäjän uhan takia. Ukraina tulee tekemään saman vielä moninkertaisesti omalla tuotannollaan, jossa sillä on entisenä Neuvostovallan insinöörimaana vahvat perinteet sekä länsimaiden aseavulla sekä myöhemmin lännen varustautumiskaupoilla.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17524079/kirja-martina-aitolehti-naki-narkomaani-siskonsa-piikitetyn-kasivarren-quotsilla-hetkella-tajusin---quot
 
vierailija
Ukraina on Venäjälle strategisesti tärkeämpi kuin Afganistan. Afganistanin maasto on puolustajalle parempi kuin Ukrainan. Afganistanissa hyökkääjillä on ollut kello ja afgaaneilla aika, onko Ukrainassa samoin?
 

Yhteistyössä