Korvikkeesta normimaitoon. Ongelmia.

  • Viestiketjun aloittaja Vieras
  • Ensimmäinen viesti
Vieras
Kyselen nyt täällä sellasesta kun lapseni on juonut tuttelia ja sopii vatsalle hyvin eikä ongelmia. Nyt kun pitäisi normimaitoon siirtyä on tullut ongelma. Olen antanut pieniä annoksia ja lapsen peppu alkaa aina punottamaan ja tulee pientä näppylää. Voiko olla maitoallergiaa vaikka korvike onkin sopinut lapselle?
 
liisa
Minkä ikäinen lapsi?

Olethan aloittanut hapanmaitotuotteilla? Tuliko niistä oireita?

Kaikille ei tavallinen maito heti sovi. Meille lapselle se kävi vasta liki 2-vuotiaana, silloinkin luomumaitona.
Kannattaa pitää kunnon tauko ja vasta sitten kokeilla.
 
vastaavia kokemuksia
IHan samaa en oo kokenut, mutta vähän vastaavaa eli imetin 13 kk:n ikäiseksi ja sen jälkeen siirryttiin korvikkeeseen. Sen takia, koska normimaito aiheutti mahavaivoja. Nyt 16 kk:n iässä ollaan siirrytty tavan maitoon.

Voisi siis olla, et maha on vielä vähän kehittymätön ja toi tavan lehmänmaito on liian tujua. Meillä ei siis allergiaa löydetty, vaik testattiin (verikokeilla).
 
ert
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Ap:
Vuoden ikäinen ja hapanmaitotuotteet meni ok. Mitähän minä annan tässä välissä?
Kokeile luomumaitoa. Tai sitten jatkat korvikkeella ja kokeilet aina välillä, että joko jo tavallinen maito sopisi.
Peesi laita vaikka 10ml sinne korvikkeen joukkoon sitä tavallista maitoa.
 
Ap
Täytyypi varmaan vielä odotella. Tuskastuttaa kun kaksosilla tuntuu tämä kasvaminen olevan niin työlästä. Kaikenlaisia syömisongelmia muutenkin kun tuntuu että on kuun asennosta ja tuulen suunnasta välillä kiinni mikä käy millonkin. Ja juu ei tarvitse kertoa että tämä nyt vaan on sitä kehitystä. Tiedän.
 
allergisten äiti
Aika usein maitoallergia alkaa oireilemaan juuri tuossa vaiheessa. Pidä vähintään pari viikkoa-kuukausi taukoa ja kokeile uudelleen. Jos taas sama juttu niin allergologille sitten!

Ystäväni lapsella IgE-vasta-aineet olivat todella korkeat tuossa reilu yksivuotiaana kun siirryyttiin tavalliseen maitoon. Eivätkä voineet uskoa allergiaa todeksi, koska oli korvikevauva ollut alusta asti.
 
Ap
Alkuperäinen kirjoittaja allergisten äiti:
Aika usein maitoallergia alkaa oireilemaan juuri tuossa vaiheessa. Pidä vähintään pari viikkoa-kuukausi taukoa ja kokeile uudelleen. Jos taas sama juttu niin allergologille sitten!

Ystäväni lapsella IgE-vasta-aineet olivat todella korkeat tuossa reilu yksivuotiaana kun siirryyttiin tavalliseen maitoon. Eivätkä voineet uskoa allergiaa todeksi, koska oli korvikevauva ollut alusta asti.
Kiitos vastauksestasi! Ihmettelen juuri sitä kun on tosiaa ollut korvikkeilla melkein alusta asti ja nyt tällaisia oireita, mutta tuo selittää paljon! Huoh... :(
 
Ap
Alkuperäinen kirjoittaja Hankey:
Meillä kävi niin, että kun odottelin rauhassa 2-3 kk, tavallinen maito sopikin ihan hyvin.
Toisella kaksosista epäiltiin maitoallergiaa, mutta 6kk alkoi korvike sopimaan. Nyt maito menee suht ok. Mä toivon että tässäkin olis kyse vaan tuosta kypsymättömyydestä. Kiitos vastauksista!!! (Ihanan asiallista porukkaa :) olin jo varautunut noihin hei ootsä vähän urpo viesteihin :) )
 
oo tarkkana nyt...
Alkuperäinen kirjoittaja z:
Jos korvike edelleen sopii, niin ei se voi allergiaa olla. Korvikehan on lehmänmaitoa.

Aika vähän muuten, katsos:
"ainekset:
vesi"

Ensin laitetaan VETTÄ, mitä lienee, ei kerrota - toivottavasti kylmästä hanasta kuitenkin:)

"rasvaton maito"
Siis miksi tehdään rasvattomasta maidosta? Siksi, kun ei haluta käyttää kallista VOIHIN. KERMOIHIN ja JÄÄTELÖIHIN ja JUUSTOIHIN menevää rasvaa?

"laktoosi"
Miksi laktoosi lisätään maitoon? Et maistuis makeammalta ja lapsi jois sitä mieluummin, kuin äidinmaitoa? Ja mitä lakstoosia? Jotakin teollista, mitä lääkkeissäkin? Huh?

"kasviöljy"
Siis MIKSI niihin lisätään KASVIöljyä? Eihän äidinmaidossakaan ole mitään kasviöljyä? Voiko se olla maissiöljyä? Tai soijaöljyä? Niillä kun on nne patentit, ne voi olla kaikkein halvimpia käyttää...? Mut ei tuon takia vois sanoa, et just lehmänmaidolle herkistyis, vaan jollekin aineelle, mitä ei luomulehmän maidossa ole, kuten glyysiinimax- jäämiä?

"vähäsuolainen herajauhe"
Jerajauhetta tulee juustonteon jätteenä ja siksi siinä on suolaa. Onko tavallista syanidisuolaa? Miksi ei olis, kun seon kaikkein halvinta kuitenkin! Ja vaikka lapselle ei pidä lisätä suolaa ruyokiin ollenkaan, keinomaidoissa se täytyy sietää? Hullua!

"emulgointiaine (soijalesitiini)"
Tuostahan ei tuu muuta kuin mahavaivoja ja täysturvotus... Sitä soijalesitiiniä kun laittaa nesteeseen, se alkaa kuohua ja kuohua... Miten kukaan voi sallia sellaista laitettavaksi PIKKUVAUVAN juomiin???? Kaikessa muussa, kuin luomusoijassa saattaaolla glyfosaattijäämiä, koska se muuntogeenisyys tarkoittaa sitä, että kasvi SIETÄÄ glyfosaattia ja siksi just niissä von todennäköisimmin niitä jäämiäkin paljon - ainakin enemmän kuin luomusoijassa. Onko muuten tuo keinomaito ihan lirua, jos ei käytetä emulgointiainetta? Tai sit se rasva nousee pintaan suuressa säiliössä eikä voi tietää, meneekö purkkeihin sama koostumuskaikkiin. Meneekö? Mistä sen tietää, vaikkaolis sitä emulgointiainetta jossakin purkissa enemmän kuin toisessa?

"kalaöljy" - voitteko kuvitella, että oireet tosiaan johtuis MAIDOSTA, kun on laitettu kalaakin joukkoon, sen rasva kerää kaikki myrkyt. Jus siksi ei äitikään saa laihduttaa odotusaikana eikä imetysaikana, ettei ne rasvoissa olevat myrkyt siirry laoseen, vaan pysyy omissa nahkoissa!

"maltodekstriini" ---tuohan sairastuttaa terveet aikuisetkin!!! Ei mitään järkeä, mut erityisen halpaa HIILARIA, varsinkin jos on muuntogeenistä. Ei tarvitse ilmoittaa, jos ei ylitä sitä maagista rajaa...

"L-fenyylialaniini" Meidän tautiperimässä on ihmisiä, joiden ei missään tapauksessa pidä käyttää tuota ainetta... Miten vaikuttaa lapseen, ei kukaan ensikertalainen voi tietää, kun ei ole vertauskohtaa! Tuoteselosteissa täytyy mainita se aina just siksi, et sellaisen ominaisuuden omaava tietää olla käyttämättä ko valmisteita. Mut pikkuvauvako vois tietää????

"happamuudensäätöaine (sitruunahappo)" tehdään homesienestä ja on bakteereja tappavaa ainetta, siis ne toksiinit mitä aineeseen jää, eihän se mitään vitamiinia ole! Eikä sirtuunaakaan... Pilaantuuko se tosiaan, jos ei tuota laiteta? Miksiköhän? Eikö raaka-aineet olekaan niin laadukkaista? Kaikissa merkeissä ei tuota ole...

"tauriini" ---Miksi????

"inositoli" - mitä ihmettä, siedänköhän itsekään tuota?

"nukleotidit (adenosiini- 5`monofosfaatti, sytidiini 5`-monofosfaatti, guanosiini 5`monofosfaatti, uridiini 5`-monofosfaatti)" fosfaatit estää ravinteiden imeytymistä... ei ole kovin loogista enää...

L-histidiini
L- karnitiini
kivennäisaineet

Ihan älytöntä:-(
 
heppuli
mä jouduin antaa molemmil reilut 6kk hyla maitoa ku ei sopinu tavallinen..hiljallee koitettii aina et sopiiko vai ei!esikoisel tosin sopi kaikki muut normaalit maitotuotteet,mut kuopuksel ei eli kaikki oli oltava hylaa mis hiukanka oli mitää maitoo viittaavaa!!
 
"vieras"
Meillä 13 kk. juo kauramaitoa. Sitä ennen meni neocate kylläkin. Oireita tuli sitten jo ihan nannista, joten puol vuotta juodaan nyt tätä ja sit koklataan rasvattomalla uudelleen....
 

Yhteistyössä