korvatulehdus&lento

  • Viestiketjun aloittaja tietämätön
  • Ensimmäinen viesti
tietämätön
Kuinkahan viisivuotiaamme reagoi lentokoneessa, kun on sairastellut useammat korvatulehdukset. Putkia ei ole vaan tulehdukset aina flunssan jälkeen. Ei liimakorvia. Onko kokemuksia ja kuinka kipua nousun ja laskun aikana voisi estää. En haluaisi kammoa ensimmäisestä lentomatkasta...KIITOS !!!
 
Jo aiemmin sairastetuilla korvatulehduksilla ei ole vaikutusta lennon aikana, kunhan korvat ovat lennettäessä terveet. Meillä 2 korvakierteistä poikaa.

Itse olen kerran lentänyt kovassa flunssassa, ja silloin tuntui siltä, että korvat poksahtavat. Joten flunssaisen korvakierteisen lapsen kanssa koneeseen en menisi.

Juominen, nieleminen, purkan pureskelu mm. auttavat nousuissa ja laskuissa.
 
Meidän 1-vuotiaalla on ollu useampia oirettomia korvatulehduksia ja kuinka ollakkaan viimeisin löytyi vuorokausi ennen matkan lähtöä. Nuha oli ollu jo pitempään, mutta ei kuumetta eikä mitään kitinöitä. Neiti kuitenkin alkoi pitää sorma korvassa ja kävin tarkastamassa tilanten.
Lääkäri sanoi, että kunhan hengitystiet saadaan auki, ei lennolle ole estettä. Joten käytiin hengittämässä lääkehöyryä ja yskitettävänä, että lima lähtee liikkeelle ja saatiin nenäsumutetta käytettäväksi lähtöön asti 3 krt vuorokaudessa ja nousujen ja laskujen aikana.
Meillä ei ollu mitään ongelmia, eli neiti ei itkeny yhtään nousujen tai laskujen aikana, ja taisi nukahtaa ainakin kotimatkalla kesken nousun.
Mitä pidempi lento, sitä vähemmän se korvia yleensä kiusaa, koska aikaa laskeutumiseen-joka on se korvien kannalta vaikeampi osuus- käytetään jopa monta tuntia.
 
äiti-75
Meillä pojan lääkekuuri korvatulehdukseen jatkui kun lomamme alkoi. kuuri loppui matkalla ollessamme.

Poika sai korvalääkäriltä zyrtec-tippoja. Niitä oliko muistaakseni 2-3 tippaa ennen lähtöä; noin puoli tuntia - tunti ennen.

Sitten annoimme hänelle myös purkkaa syötäväksi. Lentomatka meni hyvin nousuineen ja laskuineen.

Nenätipat ovat yksi vaihtoehto myös. Eli korvalääkäri kertoi esim. tuon zyrtecin auttavan niin, että se avaa lapsen hengitystiet kunnolla eikä ne pääse lukkiutumaan.

Tätä keinoa aion käyttää myös seuraavalla kerralla joka on jo ensi maaliskuu.
 
Nasolin-tippoja/suihketta kehoitti lääkäri antamaan ennen lentoa ja en tiedä auttoiko ne, mutta ei valittanut lapsi korviaan olenkaan. Aktiivista tulehdusta ei ollut lennettäessä, mutta aikaisemmin kyllä.
 
Sinttura harmaana
Elokuussa 1 v poikamme sai molempiin korviin korvatulehdukset Rodoksella. Lääkärissä käytiin torstaina, lento oli lauantaina.

Ei huolinut nousussa/laskussa tuttia eikä tuttipulloa, silti ei mitään ongelmia nousussa ja laskussa.
 

Yhteistyössä