korvaava puuro-luontaisesti gluteeniton

  • Viestiketjun aloittaja unikuu108
  • Ensimmäinen viesti
unikuu108
mitä puuroja voin kokeilla onko pojalla jotain kotimaisen viljan allergiaa vaihtamalla esim puuron muuksi?
riisi? mitä muita on?
kun pojalla 1,7kk on ollut pitkään löysä maha ja sulamatonta ruokaa kakassa pitkään..(lievästi atooppinen iho ja ihottumaa joka "leimahtelee" välillä esiin..

epäillään viljoja tai maitoa.. neuvolassa ei ota kantaa. ei edes omalääkäri sanonut mitään..
eka vaihdoin kauran ohraan. helpotti huomattavasti sulamattomuuteen mutta löysää edelleen..
vielä kokeilen viikon(3.s viikko) ja sitten siirryn riisiin..
vinkkejä?
 
Hirssi ja tattari ovat melko hyvin saatavissa ruokakaupoista. Joskus niissäkin olevat muiden viljojen pienet jäämät saattavat aiheuttaa oireita, esim. vehnä. Jotkut vehnäallergikot tosin voivat syödä pieniä jäämiä vehnää. Hollen hirssipuuro ja Keskisen tattari ovat ns. puhtaita (ei jäämiä muista viljoista).
 
Alkuperäinen kirjoittaja Khibu:
No koita ruotsalaista vehnää :LOL:

"Kotimaiset viljat" termi on harhaanjohtava.
Tuttavalleni joka on allerginen vehnälle Suomessa (iho-ja suolisto-oireet) voi syödä Espanjassa ja Ranskassa vehnästä tehtyjä tuotteita. Ilmeisesti siellä vilja on "kypsempää" kuin Suomessa ja siksi hän sietää niitä.
Että jos haluaa olla extremehenkinen niin lääkärin luvalla koittamaan sitten vaan ulkomaista vehnää
=)
 

Yhteistyössä