Te jotka käytätte kellojanne ja korujanne yötäpäivää, satoi tai paistoi, niin kai tiedätte myös toimintanne vaikutukset?
Kellon takapohjasta/kellotaulusta löytyy yleensä vesitiiviydestä kertova merkintä. Pelkkä "water resistant" ei takaa vielä yhtään mitään.
3ATM/bar/m = kello on ROISKEVESITIIVIS (kestää vesipisarat käsienpesun/tihkusateen/tms johdosta)
5ATM/bar/m = kello on astetta paremmin vesitiivis (kestää esim. auton käsinpesun, rankemmassakin sateessa, jotkut mallit myös pintauinnin)
10ATM/bar/m = kello on UINTITIIVIS (vasta tällä tiiviysasteella kellon voi pitää huoletta ranteessa uintitilaisuuksissa!)
20ATM/bar/m = kello on SUKELLUSTIIVIS (ammattilaissukellukseen soveltuva)
Vaikka kello olisi luokiteltu hyvin vesitiiviiksi, ominaisuus on kuluva ja se pitää tarkastaa sitä useammin ammattilaisen kautta, mitä useammin kello altistuu vedelle, ja mitä "rajummassa" vesikäytössä kello on. Kellojen vesitiiviyteen vaikuttaa moni seikka, jos kellon sisällä olevat tiivisteet ovat kuluneet, ei kello kestä vettä vaikka takapohjassa lukisi mitä,
Pahimmillaan vesi tuhoaa kellosi koneiston tai syövyttää kellotaulun.
Mikään kello ei ole tarkoitettu saunassa pidettäväksi, tämä kannattaa muistaa jos oman kellonsa haluaa välttämättä ottaa saunaan mukaan...