Korut

  • Viestiketjun aloittaja "Onni"
  • Ensimmäinen viesti
"Merja"
Joskus otan joskus ei. Yleensä ne ovat kyllä päällä suihkussa ja saunassa. Rannekellosta olin vähän huolissa alussa mutta on se kestänyt pari vuotta jo niin vaikka on vaan 50m vesisuojattu.
 
"Miia"
Teininä menin suihkuun/saunaan/uimaan korut ja kello päällä.
Minulla oli noin 5 vuotta sama Guessin rannekello missä oli nahkaisenranneke. Nahkaranneke siinä jouduin aina vaihtaa vuoden välein kun oli siinä kunnossa. Kellolle ei tapahtunut kun kerran mitään. Olin vesipuistossa koko päivän sen kanssa ja kun tulin kotiin kellossa oli pikkasen kosteutta. Se lähti viikon sisällä pois. Kello ei ollut kun 3 ATM vesisuojattu.
Nykyään en käytä kun kihlaa ja vihkisormusta sekä rannekello ja kaulakoru. Soraukset ovat aina päällä. Suihkuun ja saunaan otan kello ja kaulakoru pois mutta rannalle mentäessä uin niiden kanssa kyllä. Kello 100m vesitiivis.
 
En
Kihlasormus on ainoa mikä jää päälle, kaikki muut otan pois.
Rannalla uimaan mentäessä möys rannekello on yleensä päällä, niin voin seurata vähän miten kauan olen ollut rannalla.
 
Kelloista
Te jotka käytätte kellojanne ja korujanne yötäpäivää, satoi tai paistoi, niin kai tiedätte myös toimintanne vaikutukset?

Kellon takapohjasta/kellotaulusta löytyy yleensä vesitiiviydestä kertova merkintä. Pelkkä "water resistant" ei takaa vielä yhtään mitään.
3ATM/bar/m = kello on ROISKEVESITIIVIS (kestää vesipisarat käsienpesun/tihkusateen/tms johdosta)
5ATM/bar/m = kello on astetta paremmin vesitiivis (kestää esim. auton käsinpesun, rankemmassakin sateessa, jotkut mallit myös pintauinnin)
10ATM/bar/m = kello on UINTITIIVIS (vasta tällä tiiviysasteella kellon voi pitää huoletta ranteessa uintitilaisuuksissa!)
20ATM/bar/m = kello on SUKELLUSTIIVIS (ammattilaissukellukseen soveltuva)

Vaikka kello olisi luokiteltu hyvin vesitiiviiksi, ominaisuus on kuluva ja se pitää tarkastaa sitä useammin ammattilaisen kautta, mitä useammin kello altistuu vedelle, ja mitä "rajummassa" vesikäytössä kello on. Kellojen vesitiiviyteen vaikuttaa moni seikka, jos kellon sisällä olevat tiivisteet ovat kuluneet, ei kello kestä vettä vaikka takapohjassa lukisi mitä,
Pahimmillaan vesi tuhoaa kellosi koneiston tai syövyttää kellotaulun.

Mikään kello ei ole tarkoitettu saunassa pidettäväksi, tämä kannattaa muistaa jos oman kellonsa haluaa välttämättä ottaa saunaan mukaan... :)
 
"pieras"
nappikorviksia en ota pois. Helmikorvikset ota, koska ne ei kestä shampoota ja hiuslakkaa ym.

Suihkuun ja/tai saunaan mennessä otan kaulaketjun pois, lähinnä siksi, että kun saunasta tullessa rasvaan itseni kokonaan, etten rasvaa koruja myös.

Sormukset otan heti pois kun tulen kotiin, ja esim jos lähden matkalle, niin prikat jää kotiin.
Joka kerta kun pesen kädet, jousun ottamaan sormukset (3 kpl) pois ja kuivaamaan ne erikseen. Jos vähänkään jää kosteutta sormusten alle, niin menee iho rikki.

Kelloa en ole käyttäänyt 25 vuoteen.
 
Girl-88
Seksin jälkeen aika usein kello ja muut korut jäävät päälle suihkuun mentäessä. Jos on tullut spontaaninen seksi ja siirretty saunaan niin kello ja muut saa näädä päälle. Kaulakorja/korvakorut voin jossain vaiheessa ottaa pois kun kuumenee niin paljon. Kello ja rannekorut jää päälle.
 

Yhteistyössä