Koronataudin yllättävä vaikutus: hiukset voivat tippua

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
YHDYSVALTALAINEN näyttelijä ja laulaja Alyssa Milano, 47, kertoo sairastuneensa covid-19-tautiin. Viime viikon keskiviikkona julkaisemassaan Instagram-päivityksessä näyttelijätähti kertoo, että oudot oireet alkoivat jo huhtikuussa
Joka paikkaan sattui, hajuaisti katosi, tuntui siltä kuin elefantti olisi istunut rintakehäni päällä. En pystynyt hengittämään enkä pitämään ruokaa sisälläni. Painoni putosi kahdessa viikossa yli neljä kiloa, Milano kertoo päivityksessään.

Hän sanoo kärsineensä lisäksi lievästä kuumeesta ja pahasta päänsärystä.

– Käytännössä minulla oli kaikki koronataudin oireet.

Milano oli käynyt koronatestissä kahdesti ja kerran vasta-ainetestissä, mutta kaikki testit näyttivät negatiivista. Kun oireet – joihin kuuluivat myös muun muassa epäsäännölliset kuukautiset ja huono lähimuisti – olivat jatkuneet neljä kuukautta, Milano meni uudestaan vasta-ainetestiin. Nyt se osoittautuikin positiiviseksi.

– Haluan teidän tietävän, että tämä tauti ei ole huijaus. Minä luulin, että kuolen.

SUNNUNTAINA Milano julkaisi Twitterissä ja Instagramissa videon, jossa hän näyttää, miten pahasti hän kaljuuntuu koronan takia.

Käyttäkää hitto vie maskia, Milano toteaa videonsa lopussa.

INDIANAN yliopiston lääketieteen laitoksen tuoreen, vielä vertaisarvioimattoman, tutkimuksen mukaan yksi pitkäaikaiseista koronaoireista voi olla hiustenlähtö. Tutkimus tehtiin yhteistyössä koronataudista selvinneiden vertaisryhmän Survivor Corpsin kanssa.
1700:sta tutkitusta sairastuneesta 583 eli yli kolmasosa kertoi kärsineensä hiustenlähdöstä koronan takia.
Vastaavia tuloksia on saatu myös muissa tutkimuksissa.
 
Tämän täytyy olla eräälle palstalaiselle järkyttävä uutinen. @AivanSama joutuisi vaihtamaan avatarinsa puolikaljuun versioon, jos ne vielä käytössä olisivat. Toivottavasti karvat AivanSaman päässä kuitenkin pysyvät (muilla paikoilla ei varmaan ole niin väliä).

 
vierailija
Miten ihmeessä tästä viiruksesta voi tulla näin paljon kaikkee ihmeellistä? Vai onks se mutatoitunut, et eri vaiheessa sen saaneille tulee uusia juttuja?
Tässä on kyse siitä, että asiaa tutkitaan ja uutisoidaan niin paljon, että kaikki mahdolliset asiat tulevat laajalti julkaistuiksi ja tunnetuiksi ja sen takia vaikuttaa, että ne olisivat tavallisia juttuja. Ihan sama asia siis kuin se kun luet laajat testit läpikäyneen lääkkeen tuoteselostetta. Huolimatta siitä mikä lääke se on, sieltä löytyy kaikkia mahdollisia sivuvaikutuksia hampaiden lähdöstä sokeutumisen kautta veriseen ulosteeseen ja varpaankynsien tippumiseen. Sitten mietit, että kannattaako tätä ihottumavoidetta oikeasti käyttää kun se kerran aiheuttaa maksakirroosin ja kihdin.