Koronapiikittämättömät! Muistakaa popsia riittävä määrä D-vitamiinia päivittäin, se on tutkitusti tärkeää vastustuskyvylle.

”Tulokset näyttivät kauniin käänteisen assosiaation koronapositiivisuuden ja D-vitamiinipitoisuuksien välillä. Mitä vähemmän D-vitamiinia, sitä useammin koronaa. Vitamiinin puutoksesta kärsivistä (seerumissa alle 20 ng/ml) koronatesti oli positiivinen 12,5 %:lla, arvoilla 30–34 ng/ml 8,1 %:lla ja arvoilla yli 55 ng/ml 5,9 %:lla. Eli ääripäitä verrattaessa matalat D-vitamiiniarvot tuplasivat koronatartunnan riskin”

 
Ihan jokaisen tulisi olla tarkkana, että saa riittävät vitamiinit, mutta myös kivennäis ja hivenaineet:

Kivennäisaineet ovat joukko maaperästä lähtöisin olevia aineita, joilla on elimistössämme suuri määrä elintärkeitä tehtäviä. Kalsium ja fosfori ovat tärkeimpiä luuston ja hampaiden rakennusaineita, magnesium on keskeinen lihasten ja hermoston normaalille toiminnalle, kun taas sinkillä on tehtäviä mm. normaalin vastustuskyvyn ylläpitämisessä sekä ihon, hiusten ja kynsien hyvinvoinnissa. Ihmiselle välttämättömiä kivennäisaineita on 11–12. Sellaisia kivennäisaineita, joita elimistö tarvitsee hyvin vähän, kutsutaan usein hivenaineiksi. Kivennäisaineet osallistuvat mm. moniin keskeisiin aineenvaihdunnan tapahtumiin, ja kalsium ja fosfori toimivat lisäksi tärkeinä luuston rakennusaineina.

Tässä nyt eka tietolinkki mikä tuli eteen, en kuitenkaan suosittele purkkiaineita kun nämä saa ihan ravinnostakin:

 
D-vitamiini auttaa. Muksulla on aina flunssaa luokassaan ja kantaa räkätautia kotiin, mutta jos joka päivä muistaa ottaa deetä niin sairastelee harvemmin, tai tosi lievänä.
Useat pikku flunssat vuoden mittaan häipyivät kun alettiin syömään D-vitamiinia.

Joskus tuntuu, että joku sinnikäs flunssa kuitenkin yrittää iskeä päälle, niin silloin on aina auttanut isompi annos D-vitskua sekä imeskeltävä sinkki. Toimii!!!
 
vierailija
D-vitamiini varastoituu maksaan ja voi aiheuttaa maksavaurioita. Ei kannata. Riski on yksinkertaisesti liian suuri... En kuulu ääriryhmään, joten ei mitään vaikutusta.
 

Yhteistyössä