Koronan jälkeen toiseksi merkittävin kuolleisuutta aiheuttava infektiotauti maailmassa 10%:lla kehossa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ikivanha tauti tekee paluuta: Joka kymmenes kantaa tietämättään tappavan taudin bakteeria
Pelätty vanha tauti, tuberkuloosi, ei ole kadonnut minnekään, vaikka meillä sen suhteen on voitu elää pitkään suhteellisen rauhassa.

"Harvinainen, haastava, hirveän ovela tauti, jonka aiheuttava bakteeri voi uinua ihmisen elimistössä salaa jopa vuosikymmeniä ennen kuin se aktivoituu.

Tämä taudinaiheuttaja on suuri selviytyjä.
Näillä pelottavan kuuloisilla sanoilla luonnehtivat tuberkuloosia Filhan pääsihteeri, professori, keuhkosairauksien erikoislääkäri Tuula Vasankari ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) johtava asiantuntija Hanna Soini.

Tuberkuloosi, jota ennen meillä kutsuttiin keuhkotaudiksi, on koronan jälkeen toiseksi merkittävin kuolleisuutta aiheuttava infektiotauti maailmassa.

Mycobacterium tuberculosis -bakteerin aiheuttamaan tautiin sairastuu vuosittain noin 10 miljoonaa ihmistä, ja siihen menehtyy noin 1,5 miljoonaa ihmistä.

Karkean arvion mukaan ehkä noin 10 prosenttia suomalaisista kantaa tuberkuloosibakteeria kehossaan, arvioi Soini."
 
vierailija
mRNA-piikitysten jälkeen alkoi kaikkea outoa tapahtumaan ja monet sairaudet lisääntymään. Pelkkää sattumaa?
Naisten kuolleisuus nousi korkeimmaksi ja suomalaisten ylikuolleisuus korkeimmaksi sitten sotavuosien 1944 ja tämä nousu tapahtui kesästä 2021 alkaen. Tuttu ja turvallinen shotit ja koronarajoitusten poistot samaan aikaan ohitetaan syytä metsästettäessä ja keksitään ylikuolleisuuden syyksi jotain toissijaista. Occamin partaveitsi kertoo ilmiselvän syyn, joko covid, shotit tai molemmat. Ylikuolleisuus on jatkunut kesästä 2021, vuoden 2022 ja vuoteen 2023.
 

Yhteistyössä