Kolme lasta pienellä ikäerolla?

  • Viestiketjun aloittaja Kokemuksia kaipaava
  • Ensimmäinen viesti
Kokemuksia kaipaava
Hei!

Onko ketään, jolla olisi kolme lasta suhteellisen pienellä ikäerolla? Meille olisi tulossa nyt kolmas lapsonen, ikäerot 1v9kk ja 1v8kk. En tiedä, onko nuo ikäerot kaikkien mielestä niin pienet, mutta itseä vähän hirvittää... Miten teillä on mennyt ja miten sisarukset ovat ottaneet kolmannen syntymän? Ja käytännönasioista: millaisella autolla ajatte, kun pitäis mahtua kolme turvaistuinta ja kaksosrattaat?
 
vieras
Meillä on pienin nyt 1v ja vanhin 3v10kk. Autona on Ford Escort jossa on takapenkillä kolme istuinta, mahtuvat juuri ja juuri. Tuplakärrit ja viikon vaatteet mahtuvat mukaan takakonttiin.

Pienissä ikäeroissa on plussaa se että lasten keskenäiset leikit sujuvat mainiosti kun kiinnostuksen kohteet ovat samoja. Kaikki tykkäävät vielä Puppe-kirjoista eikä kenestäkään se ole liian lälly ainakaan vielä.. :)
Yövalvomiset saa hoitaa kaikki kerralla, samoin vaipparumban. Pienemmät oppivat nopeammin uusia taitoja kun isommat näyttävät mallia, eikä kenelläkään ole koskaan tylsää.

Vanhin huolehtii pienemmistä kuin pahempikin kanaemo, keskimmäinen (1v8kk eroa pienimpään) oli aluksi mustasukkainen vauvasta mutta muuten ovat parhaita kavereita.

Miinusta on rankkuus, kun pitää mennä päivystykseen yhtä viemään niin koko kööri on otettava mukaan halusi tai ei. Samoin kaupassakäynti on joskus aika hulinaa ellei älyä tehdä lapsista pikkuapulaisia omine pikkukärryineen.
 
johanna
meillä ensimmäisen ja toisen välinen ikäero on 1v 7 kk ja toisen ja kolmannen välinen ero 1 v 9 kk. sisarukset ottivat kolmannen vastaan hyvin ilman mustasukkaisuutta. nyt tuosta on jo useampi vuosi aikaa ja meillä on toinen kolmen pienen sarja kasvamassa. poika 2 v ja kaksoset kohta 7 kk.
 
Meillä pojut nyt 4v1kk, 2v3kk ja 1v2kk. Pienet on erot,mutta hyvin pärjätty. Autossa tekee tosi tiukkaa. Opel vectraan ei mahdu kaikille istuimia niin 1vee on istuimessa, 2vee on korokkeessa ja 4vee tavallisissa vöissä. Nyt on auto menossa vaihtoon uuteen seittemän paikkaseen zafiraan.
Rankkaa on ollut esim kauppareissut ja kylässä ym käynnit. Saanut vähän katsoa mihin mennään.
Yövalvomiset meni ihanasti kerralla :heart:
Mustasukkasuutta ei ole ollut kenenkään kohdalla. Vanhin anto oman rakkaan yölelunsa nuorimmaiselle sairaalassa. Sano ettei tarvi sitä enää kun vauva synty ja se voi jatkaa sen kans nukkumista :heart:
Ostettiin sitten vauvalle samanlainen ja vanhin sai pitää omansa :saint:
 
mie
meillä on esikoisen ja kakkosen ikäero 1v 1viikko ja nyt tässä ollaan jo jonkin aikaa yritetty kolmosta, jos esim nyt tulisin raskaaksi se syntyisi lokakuussa, silloin esikoinen olisi 2v 10kk ja kakkonen 1v 10kk.
 
PS
Kaksoset 3v. 3kk ja kuopus 1v. 2kk. Kaksoset ottivat vauvan rakkaudella vastaan ja on ollut heti jengissä mukana. Mulle kyllä osoitettiin mieltä pari kuukautta, kunnes sain anteeksi ;). Eipä tässä eilisestä juuri mitään muista ;), mutta ihmeen hyvin menee tällä hetkellä kun nuorin on alkanut nukkua kunnon yöunet. Meillä kävi puolisen vuotta nuorimman synnyttyä perhetyöntekijä auttamassa kerran viikossa, anoppi on kans kivasti muistanut soppakattilallisella ym. välillä :). Lasten ehdoilla mennään ja siihen kun on asennoitunut niin hyvin menee :). Auto on Chrysler Grand Voyager, kun piti mahtua parhaimmillaan tuplarattaat, tavan rattaat ja koira... Nyt enää harvemmin isommilla rattaita matkassa.
 
neilikkainen
Alkuperäinen kirjoittaja Valon kantaja:
Ekan ja tokan ikäero on 1v5kk. Tokan ja tulevan kolmosen välissä ehtii oleen 1v9kk. Esikoinen täyttää juur 3v kun kolmonen syntyy. Ei hirvitä muu kun, se auton metsästys. :xmas:
Meillä kanssa esikoinen ei ehtinyt täyttää edes kolmea kun kolmonen syntyi! Nyt vanhin jo 6 v. ja hengissä ollaan edelleen :)
Hyvin on mennyt! Meillä ollut aina bmv ja sinne taakse kaikki istuimet mennyt vallan hyvin!
 
vieras
Meille tulossa parin kk:n päästä kolmas lapsi. Ikäeroa tulee esikoiseen 4v, kuopukseen reilu 1,5 v. Ollaa käyty autoliikkeissä sovittamassa muutaman eri automerkin farkkumallin takapenkille kahta istuinta ja kaukaloa ja täytyy vaan ihmetellä, että millaset tuolit mahtaa olla niiden autossa, jotka kolme istuinta saa tavallisen hlöauton tai farmarin takapenkille..?
Meillä on britaxin evolva, britaxin multi-tec sekä britaxin baby safe plus. Tulevaisuudessa pitäis tuon kaukalon tilalla autoon saada vielä kolmas turvaistuin, todennäköisesti samaa sarjaa kuin nuo kaksi muuta.
Onko toivoa muusta mallista kuin tila-autosta noiden istuinten kanssa? Opel, VW ja BMW farmarit testattu jo.
 
huh
Alkuperäinen kirjoittaja TriStessse:
Meillä on esikoisen ja kolmannen ikäero 2v. En suosittele kenellekään! ;)
En suosittele minäkään vaikka ei kokemusta olekaan, meillä pitkähköt ikäerot, lapsia kolmella vuosikymmenellä.
Ahdistaa lukeakin moista rumbaa. Kuinka siinä kerkee antaa kaikille tarpeeksi aikaansa.
 
??
Alkuperäinen kirjoittaja huh:
Alkuperäinen kirjoittaja TriStessse:
Meillä on esikoisen ja kolmannen ikäero 2v. En suosittele kenellekään! ;)
En suosittele minäkään vaikka ei kokemusta olekaan, meillä pitkähköt ikäerot, lapsia kolmella vuosikymmenellä.
Ahdistaa lukeakin moista rumbaa. Kuinka siinä kerkee antaa kaikille tarpeeksi aikaansa.
Mitä ihmeen rumbaa?
 
Kun kolmas synty esikoinen oli 2,5vee. Keskimmäinen oli hetken sennäköinen että eikö tuon vaavin vois viedä sinne mistä on tullutkin. Sitten vaavista tuli kiva ja isommat halus hoitaa ja paijata ja heti ku vaavi itki ni hirveellä kiiruulla vietiin tuttia suuhun. Kaksostenrattaitten mahtumisesta autoon ei ole kokemusta, kun aina ollut vaan yhdenhengen vankkurit (isomman oon tylysti pistäny kävelemään) . Ja lastenistuimet on ollu autossa sijoitettuna niin että pienimmän penkki edessä ja isompien istuimet takana. Tavallinen volkkari autona, ei ees farmari. Suurin ongelma on kauppareissuilla ollut se että ei ole kahden istuttavia ostoskärryjä vapaana... ja kun aikansa ipanoitten kans edestakas hyörii ja pyörii, niin sitten sieltä tulee niitten kahdenistuttavien kärryjen kans mummoja, joilla on käsilaukku toisen istuimen paikalla (eikä yhtään lasta) tai naisia joilla on yksi muksu istumassa ja toisen istuimen paikalla naperon pipoo ja hanskaa (tähän ilmiöön oon törmänny lähes jokaisella kauppareissulla). Nyt nää kolme isompaa leikkii ja tappelee keskenään eli ei oo kavereista puutetta.
 
TriStessse
Alkuperäinen kirjoittaja huh:
Alkuperäinen kirjoittaja TriStessse:
Meillä on esikoisen ja kolmannen ikäero 2v. En suosittele kenellekään! ;)
En suosittele minäkään vaikka ei kokemusta olekaan, meillä pitkähköt ikäerot, lapsia kolmella vuosikymmenellä.
Ahdistaa lukeakin moista rumbaa. Kuinka siinä kerkee antaa kaikille tarpeeksi aikaansa.
Selvähän se on että aikaa ei riitä niin paljon jokaiselle, kuin riittäisi jos lapsia olisi vähemmän. Silkka fakta että mitä useampi lapsi, sitä vähemmän aikaa kullekin riittää. Mutta kyllä sitä riittää kuitenkin tarpeeksi jokaiselle, vaikka lujillehan siinä itse joutuu. Mutta oma valinta, oma "kärsimys" ;) Niin rakkaita kuin ovatkin..
 
vieras
meille kanssa tulossa nelonen, ja silloin kolmonen 1v3kk, kakkonen 3,5v. Esikoinen on jo yläasteella... Kun olen vonut verrata yksin kasvanutta lasta , ja nyt sisarusparia, niin kyllä mun mielestä on kiva että pikkuisilla on toisensa. En väitä että esikoinen "kärsi" siitä että oli yksin, mutta olihan sillä joskus tylsää kun en mä jaksanut leikkiä tai pelata... nyt pikkuiset viihdyttää toisiaan, ja tietty esikoista, kuin myöstoisin päin eli esikoisesta on paljon apua tän huushollin pyörittämisessä.
 
kolmen äiti
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
meillä sit 2v 11kk ja vaavi:) kans vähän mietityttää
Hui. Mulla on esikoisella ja keskimmäisellä ikäeroa 1v 3viikkoa...ja siinäkin oli ihan tarpeeksi hommaa...kolmas tuli todellakin isommalla ikäerolla :)
 

Yhteistyössä