Kokemuksia akupunktiosta synnytyksen käynnistämiseksi?

Olen rv 38+1 ja suunniteltu käynnistämistä rv 39+1 vauvan koon takia kun tulossa on iso vaavi ja edellisen synnytys meni kiireelliseen sektioon. sain ajan akupunktioon voi tehdä myös vyöhyketerapian huomiselle... Haluisin kokeilla akupunkiota tai vyöhyketerapiaa ennen sairaalaan menoa =) onko muilla kokemuksia? Kumpi olisi parempi vaihtoehto? :)
 
Menin akupunktioon samoissa aikeissa, synnytyksen käynnistäminen. Punktion tehneen erittäin kokeneen hoitajan mielestä synnytykseni oli pulssin mukaan jo käynnissä. Tämän vuoksi hoito oli hyvin lievä. En tiedä oliko akupunktiolla vaikutusta mutta yöllä noin 15 tuntia punktiosta heräsin aivan hirveään kipuun ja mahdottomaan supistukseen, joka ei lauennut. Soitin synnärille, jonne minut pyydettiin tulemaan välittömästi, koska istukan pelättiin irronneen ennen aikojaan. Siellä tutkittiin eikä synnytys ollut käynnissä mutta sairaalaan jouduin jäämään tarkkailuun, koska reaktio oli niin voimakas. Olisi vielä kaksi kertaa akupunktiohoitoa jäljellä mutta taidan jättää väliin.

Akupunktiota ei kannata aloittaa ennen laskettua aikaa.
 
Millä viikolla olit kun kokeilit? =) Kysyin eilen synnytyslääkäriltä mitä mieltä hän on.... kuulema kannattaa sitä kokeilla ennen kun lääkkeillä käynnistetään kuulema parempi vaihtoehto olisi... mutta silti itseäni mietittyttää? Kumminkin on vähän erillainen kun sairaalan käynnistys... mutta pitää miettiä tässsä kiitos kun kerroit oman kokemuksesi. :)
 
Kävin viikolla 40+3. Voi olla että tuo oli ihan sattumaa -- siis tuo vataval supistus. Mutta synnytys ei ole kuitenkaan lähtenyt käyntiin. Huomenna olisi vielä yksi käsittely ja perjantaina kolmas. Tuolla kilinikalla eivät edes suostu tekemään käynnistystä ennen laskettua aikaa. Ehkä kuitenkin koittaisin sinun tilanteessasi, jos tietäisin jonkun hyvän tekijän. Tämä minunkin akupunktion hoitaja oli kyllä tosi ammattilainen.

Akupunktion avulla yritetään saamaan oma elimistö käynnistämään synnytys. Sairaalassahan se tehdään oman kehon ulkopuolisilla hormooneilla, siksi haluaisin itsekin vielä saada tämän synnytyksen käyntiin luonnollisemmalla tavalla.

 
Minulla on se kun käynnistys on muutenkin tulossa ennen 40rv siksi rupeaa tekemään jo nytten.. =) edellinen käynnistettiin sairaalassa joka kesti muutaman päivän ja kokoajan sängyssä ja sydänääni käyrässä.. olisi mukava kokeilla jos lähtisi tulemaan "helpommin"... =) Päätin kokeilla sitä... =)
 
Meillä on aloitettu kotona akupainanta (mies fysioterapeutti ja itseopiskeli jos siitä ois apua), että jos ei nyt sitten käynnistä mitään niin pitäis kuitenkin auttaa synnytyksen edistystä ja helpottaa kipuja tms. Ohjeissa oli että aloittaa joitain päiviä ennen laskettua aikaa ja tehdä säännöllisesti parin päivän välein tietty aika joka pistettä. Katsotaan miten käy!
 

Yhteistyössä