KOK + RKP haluavat nostaa ALV veroa - PS vastustaa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Voi pyhä polttoaine! Muita veroja nostettava jotta polttoaine ei kallistu eli laajennetetaan maksuvelvoite koko kansalle nostamalla arvonlisäveroa, eihän nyt kokoomus yritysveroja voi nostaa. Hölmöläiset kantavat valoa ulkoa säkillä pimeään huoneeseen.🤭🤭
 
vierailija
Jos lupaus on että kansalaisen arjen kustannus ei nouse niin silloinhan polttoaineiden valmisteveroa pitää LASKEA. Eihän siinä ole järkeä että verotetaan rankasti jotta voidaan laskea kustannuksia. Taas yritetään keksiä ihmehimmeliä. Bensiinin valmistevero on n 76 snt/l. Se vaikka 60snt niin problem solved.
 
vierailija
"Polttoaineiden hinnannousun hyvittämiseksi pöydällä on ollut esimerkiksi arvonlisäveron tai yritysverotuksen kiristäminen, Helsingin Sanomien lähteet kertovat."

Kokoomuksen märkä uni on ALV korotus. Se on tasavero, joka iskee kaikkein eniten köyhiin. Rikkaille sillä ei ole juuri mitään merkitystä.

Ja MIHIN KATOSI periaatteet, että kokonaisverotus ei saa nousta, ja polttoaineiden hinnankorotukset korvataan ... Niinhän se tehdäänkin, korvataan UUSILLA VEROILLA JA KOROTUKSILLA ... AH HAH HAAA
 
vierailija
Pakko kysyä, miten puolueet jotka juuri moittivat viime vuonna toteutettua kaikille suunnattua sähkön arvonlisäveron alennusta, nyt ovat toteuttamassa fossiilisille samaa. Ja vielä pysyvänä järjestelynä joka nostaisi välillisen veron määrää, siis ei-progressiivisen veron. Eihän se veron alennus ole, maksajat vain vaihtuvat.
 
vierailija
Kyllä perussuomalaisten vaalilupaus ”bensan hinta alas” on toteutettava, eikä siihen riitä edes hinnan pitäminen ennallaan, keinoista viis. Sitten voidaan jatkaa toisen päähallitusneuvottelijan vaalilupauksen, miljardin tuloveroalennuksen toteuttamista. Ja siis nämähän luvattiin vaalien alla. Kansalle vaan lisää tasaveroja eli veronk8rotuksia 😂🤣😂🤣
 
vierailija
Jakeluvelvoite nousee. Samalla nousevat polttoainekustannukset. Kustannusten nousu kompensoidaan kuluttajille, mutta siihen ei ole rahaa, eikä sitä tehdä velaksi.
Pitää siis nostaa jotain veroa.

Reiska (ja yhtä lailla yritys R) maksaa enemmän polttoaineesta, mutta kustannusten kasvu korvataan siten, että nostetaan arvonlisäveroa, jolloin Reiska maksaa itse kustannuskompensaation, tai nostetaan yritysveroa, jolloin yritys R maksaa itse oman kompensaationsa.

Ollaanko siellä yhtään kartalla siitä, mitä siellä ollaan tekemässä?

Valtion tasetta pitäisi vahvistaa, ja siihen ainoa oikea toimenpide on, että kaikki, siis KAIKKI joutuvat osallistumaan. Kaikesta on raapaistava vähän, ja kaikkien on maksettava hiukan lisää. Eli tienattava käteen vähemmän. Kaikkien, myös Kokoomusta äänestäneiden.
Jos valtion tasetta halutaan parantaa, ei ole sellaista vaihtoehtoa, että tehdään vähän niinkuin puoliksi ja vasemmalla kädellä. Annetaan joillekin ja otetaan se joiltain muilta.


Ihme juttu, että valtaosa poliitikoista on yliopiston käynyttä porukkaa, ja kaikki vieläpä kertovat ymmärtävänsä taloudesta enemmän kuin muut, mutta silti ei yksinkertaisinkaan perusasia tunnu menevän jakeluun.
 
vierailija
Käyttäjä maksaa. Ei tuloveroja maksavalle kompensoida ruoan hinnan nousua, korkojen nousua tai sähkön hinnan nousua. Miksi polttoaineen jakeluvelvoitetta tulee kompensoida.
 
vierailija
Yritystukia kun vähentäisi niin ei tarttis kiristää veroja. Jos vihreä siirtymä on kannattavaa niin tukien sijaan niihin voisi antaa rahaa sijoituksina.
Ei sovi kokoomukselle.
Suurimpia yritystuensaajia: Vantaan Energia, Fortum, UPM-kymmene, Viking Line, Meyer Turku, Neste… Tukia varmaan perustellaan vihreällä siirtymällä ja TKI-panostuksilla, niin kuin aina. Kuvittelisi tietenkin näin hyvin tulosta tekevien pörssiyhtiöiden pystyvän investoida ilman tukiakin. Ai niin, onhan siellä kahdenkympin kärjessä Vermon raviratakin. Yhteensä raviratojen pelkkä palkintotuki on 20 miljoonan euron luokkaa.
 
vierailija
Kyllä tämä on täysin hölmöläisten hommaa. Yhtä toimintaa eli polttoaineen polttamista tuettaisiin verottamalla lisää muualta. Ilmastotoimet eivät saa Persujen lupauksessa nostaa arjen kustannuksia, mutta vaihtoehtona on yleisen arvonlisäveron nosto. Ilmeisesti kannattajakunnan ymmärrys ei riitä siihen, että yleinen arvonlisäveron nosto lisää arjen kustannuksia ihan kaikilla ja vieläpä suhteessa eniten pienituloisilla. Se lisäprosentti tulee myös sellaisenaan kaikkiin polttoaineiden hintoihin. Ja nostohan johtuisi juuri ilmastotoimista, eli jakeluvelvollisuuden tukemisesta.
 
vierailija
Kyllä tämä on täysin hölmöläisten hommaa. Yhtä toimintaa eli polttoaineen polttamista tuettaisiin verottamalla lisää muualta. Ilmastotoimet eivät saa Persujen lupauksessa nostaa arjen kustannuksia, mutta vaihtoehtona on yleisen arvonlisäveron nosto. Ilmeisesti kannattajakunnan ymmärrys ei riitä siihen, että yleinen arvonlisäveron nosto lisää arjen kustannuksia ihan kaikilla ja vieläpä suhteessa eniten pienituloisilla. Se lisäprosentti tulee myös sellaisenaan kaikkiin polttoaineiden hintoihin. Ja nostohan johtuisi juuri ilmastotoimista, eli jakeluvelvollisuuden tukemisesta.
Persut Mersupersujen asialla.
 
vierailija
Yritysten verovälttelyn mahdollistava lainsäädäntö on merkittävin yritystuki. Jos verovälttelyä vaikeutettaisiin mm. puuttumalla listaamattomien yritysten osinkoihin ja erillisyhtiöverotukseen, niin kaikki paitsi näiden yritysten omistajat olisivat tyytyväisiä. Marinin hallitus ei näihin voinut kajota, koska keskustan kynnyskysymys mukaan lähtemiselle oli, ettei yritysten ja yrittäjien verotus saa kiristyä. Kokoomus on tämän hallitusvirityksen heikko lenkki, se tukee yritysten veronkiertoa. Parempi olisi ollut SDP:n ja persujen hallitus vaikka sitten RKP, KD ja VAS apupuolueilla. Kokoomus, kepu ja vihreät kuuluvat ilman muuta oppositioon totaalisina tuhopuolueina.
 
vierailija
Joka tapauksessa on verojen kiristyksiä luvassa mutta rikkaille verohelpotuksia. Palkan verotusta en kiristäisi, enkä missään nimessa ALV:eja, hinnat ovat olleet korkealla tänä vuonna ja ostovoima on laskenut. Palkankorotuksia varmasti haetaan vaikka se ei välttämättä ole uuden hallituksen mieleen. Yrityksen ahneusinflaatio ”greedflation” on kasvattanut jo niiden voittomarginaaleja. Myös veropohjan laajennus pitäisi ilman muuta toteuttaa arvonnousu(masstapoistumisvero), institutionaalisten sijoittajien mm. säätiöiden lähdevero ja listaamattomien yritysten veroedun poisto, joka laskee rikkaan omistajan verotuksen jopa 4,7%:iin.
 
vierailija
Näin on. V..tu kun niiden äänestäjät on tyhmiä. Bensa alenee ,ruoka alenee ,asumiskulut alenee, jakeluvelvoite alenee, sähkö alenee, maahanmuutto loppuu jne. Arvatkaa kenen vaalilupauksia. PERSUJEN. kaikki käy nyt juuri päinvastoin.
Muista että siellä on tunnustelijana Petteri eikä Riikka. Tilanne voisi olla eri jos kaikki persujen kannattajat olisivat käyneet uurnilla asti..
 
vierailija
HS:n lähteet: Sopu jakeluvelvoitteen nostosta voi johtaa veronkiristyksiin
Polttoaineiden hinnannousun hyvittämiseksi pöydällä on ollut esimerkiksi arvonlisäveron tai yritysverotuksen kiristäminen, Helsingin Sanomien lähteet kertovat.


Velvoite nousee, hinta nousee


Marinin hallitus päätti laskea jakeluvelvoitetta väliaikaisesti tänä vuonna 13,5 prosenttiin, mutta päätti samalla, että jakeluvelvoite nousee 28 prosenttiin vuonna 2024, ja nousisi asteittain 34 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Jakeluvelvoite tarkoittaa käytännössä sitä, että polttoaineen jakelijoiden on sekoitettava bensan ja dieselin mukaan tietty osuus uusiutuvia eli ilmastoystävällisiä biopolttoaineita.

Jakeluvelvoitteen 28 prosentin taso tarkoittaisi polttonesteiden hintojen nousua ensi vuonna yli 20 sentillä litraa kohden.

Säätytalolla on kuitenkin jo saavutettu alustava sopu siitä, että jakeluvelvoite jäädyttäisiin ensi vuodeksi nykyiseen 13,5 prosenttiin. Sen jälkeen velvoitetta on määrä nostaa kolmena vuotena asteittain niin, että velvoite nousee 22,5 prosenttiin hallituskauden lopussa vuonna 2027.

Jakeluvelvoitteen kasvattaminen hyvin todennäköisesti nostaa polttoaineiden kuluttajahintoja, ellei samalla kevennetä polttoaineverotusta. Polttoaineveron alentaminen on valtiontalouden kannalta iso asia: Valtiovarainministeriön arvion mukaan se, että polttoaineiden hintaa lasketaan yhdellä sentillä, vie verotuloja noin 38 miljoonaa euroa.

Valtiontaloudessa ei ole varaa mittaviin veronalennuksiin. Kokoomukselle on tärkeää lunastaa suurin vaalilupauksensa eli työn verotuksen keventäminen.

Siksi jakeluvelvoitteen noston aiheuttaman polttoaineen hinnannousun kompensoinnin rahoittamiseksi etsitään kuumeisesti tapaa.

Alennetut ALV-kannat syyniin

Hallitusneuvotteluiden talousryhmässä on ollut esillä arvonlisäverotuksen verokantojen nostaminen. Tästä kertoi torstaina myös Helsingin Sanomat.

Arvonlisäverotuksessa on kolme eri verokantaa. Useimpien tavaroiden ja palveluiden verokanta on 24 %.

Yleisen ALV:n korottaminen on epätodennäköistä, vaikka verokannan korottaminen yhdellä prosenttiyksiköllä tuottaisi valtiolle 615 miljoonaa euroa. Neuvotteluissa on valmisteltu alennettujen verokantojen korottamista, mutta päätöstä asiasta ei vielä ole tehty.

Elintarvikkeiden, rehun sekä ravintola- ja ateriapalveluiden alennettu ALV-kanta on 14 %. Yhden prosenttiyksikön korotus tuottaisi verotuloja vuodessa lisää noin 199 miljoonaa euroa.

Kirjojen, sanoma- ja aikakauslehtien, lääkkeiden, liikuntapalveluiden, elokuvanäytösten, kulttuuri- ja viihdetilaisuuksien lippujen, henkilökuljetuksien ja majoituspalveluiden ALV-kanta on 10 %. Verokannan korottaminen yhdellä prosenttiyksiköllä tuottaisi verotuloja noin 58 miljoonaa euroa.

Jos alennettuja ALV-kantoja nostetaan, veronkiristykset voisivat astua voimaan vuonna 2025, jolloin myös polttoaineiden jakeluvelvoitteen on määrä nousta.

Ongelma ALV-kantojen nostossa on muun muassa, että perussuomalaisille se ei Säätytalolla tunnu maistuvan.

– Me emme halua nostaa kulutusveroja pelkästään minkään jakeluvelvoitteen noston kuittaamiseksi. Meillä on valmius tarvittaessa vaikka jumittaa koko prosessi, eräs PS:n puoluelähde sanoo."


Pataporvareille kokoomukselle, RKP:lle ja KD:lle ei tee pahaakaan karvahattukansan polttoaineiden ja ruuan sekä lääkkeiden hinnan nostaminen, mutta persuja tämä yskittää..pettävätkö hallituspaikasta KAIKKI lupaukset.
Miten perussuomalaiset selittäisivät sen että esim. ruuan hinnan nousu kohonneen alvin myötä ei olisi arjen kustannusten nousua?
 
vierailija
Yritysten verovälttelyn mahdollistava lainsäädäntö on merkittävin yritystuki. Jos verovälttelyä vaikeutettaisiin mm. puuttumalla listaamattomien yritysten osinkoihin ja erillisyhtiöverotukseen, niin kaikki paitsi näiden yritysten omistajat olisivat tyytyväisiä. Marinin hallitus ei näihin voinut kajota, koska keskustan kynnyskysymys mukaan lähtemiselle oli, ettei yritysten ja yrittäjien verotus saa kiristyä. Kokoomus on tämän hallitusvirityksen heikko lenkki, se tukee yritysten veronkiertoa. Parempi olisi ollut SDP:n ja persujen hallitus vaikka sitten RKP, KD ja VAS apupuolueilla. Kokoomus, kepu ja vihreät kuuluvat ilman muuta oppositioon totaalisina tuhopuolueina.
Mielestäni henkilön kaikki tulot pitäisi laskea yhteen ja verottaa sitten progressiivisella verotuksella, progressiota voisi sitten vaikka vähän keventääkin. Pääoma- ja ansiotuloverotuksen erottaminen, varallisuusveron poisto ja erilaiset 2000-luvulla lisätyt verovähennysmahdollisuudet ovat johtaneet varallisuuserojen huomattavasn kasvuun ja julkisen talouden rahoituskriisiin. Kaikista hyvätuloisimmilla on mahdollisuus keventää verotuksensa keskituloista kevyemmäksi. Tähän puuttuminen ei heikentäisi vähääkään yritysten toiminta- ja kasvumahdollisuuksia, niiden omistajien tuloja kylläkin, mutta heidänkin tulotasonsa jäisi edelleen varsin palkitsevaksi.

Erillisyhtiöverotuksella viittasin juuri noihin konsernilainoihin, eli niiden suhteen olemme samoilla linjoilla.
 
vierailija
Orpon hallitusneuvottelut pian jo pisimmät sotien jälkeen, ja kun Riikka Purralta kysyttiin koska ne olisivat ehkä maalissa, Riikka sanoi: "Minulla ei ole pienintäkään hajua siitä".
 
vierailija
"KOKOOMUS olisi valmis poistamaan perintöverosta toisen veroluokan, johon kuuluvat muut kuin lähimmät sukulaiset sekä suvun ja perheen ulkopuoliset henkilöt." Tämä siis tuolta IS puolelta jossa kommentointi on jo suljettu. Mitä ihmettä KOK puuhaa. Että naapurin Seppo saisi periä samaalla verolla kuin tytär? Mutta mitä tulee alvien nostoon. Se on lisää toimeentulotukea, pienellä palkalle ei kandee mennä töihin jne jne. Välilliset verot on Suomen ongelma. Ei pienituloisten tulovero, joka on kv katsannossa normaali. Suurten palkkojen tulovero on toki korkea, mutta sitä ei edes KOK uskalla ehdottaa laskettavaksi. Samalla voisi tosin laittaa henkilöverotuksen remonttiin, niin että kaikki henkilön tulot työn ansiotulot, pääomatulot, bonukset, optiot olisivat saman yhtäläisen veroprogression piirissä. Henkilöveroa maksettaisiin kokonaisvuositulon mukaan progressiivisesti ei tulolajin mukaan. Suuri enemmistö kansasta on tutkimusten mukaan tämän kannalla.
 

Yhteistyössä